Nem tudom elfogadni, hogy napi 8 óràkat dolgozzak heti 5 nap?
Az 1-es és még néhány normálisabb hozzászóló leírta a lényeget de azért okukásképpen leírom én is a történetemet, ha már a "más is így van ezzel" is kérdés volt.
Gyakornokként én is rühelltem az egészet, akkor szembesültem vele hogy ez a 8-tól 4-ig iroda, mint műfaj nekem nem fog menni.
Előtte tucatnyi munkát kipróbáltam, szalagmunkától a mezőgazdaságon át az áruszállításig... a pénz, meg a családi nyomás, hogy diploma kell, ami miatt nem ragadtam le ezeknél. 2000-es éveket írunk, rosszul fizetett mind.
Aztán az első 'igazi' munkahelyem egy ügyfélszolgálat lett volna. Egy véletlennek köszönhetően éjszakai műszakba kerültem aminek örültem, mert legalább a 8-tól 5-iges majomkodást megúsztam. Több hónapnyi nappalis betanítás után persze, ami maga volt a pokol. 8 órán keresztül dönget a légkondi, vihogó, ugráló kollégák, sietős ebéd a büdös, ételszagú ebédlőben, rosszalló pillantás ha 43 percet ebédszüneten töltesz. Brrr, utáltam, megváltás volt az éjszaka.
Sajnos ott a rengeteg szabadidőmben (sokszor teljes nappalok, több napok egyben) na meg a nyugis éjszakai műszakok során kicsit túlkomplikáltam a dolgokat.
A 3-4. ilyen jellegű munkahelyem táján egy mikrovállalkozás üzemeltetőjeként és először nappalis, majd levelezős egyetemistaként találtam magam egy teljesen új szakon.
Saját magamat sodortam olyan helyzetbe hogy bár irodai, de mégiscsak nyugis melóm mellett olyan elfoglaltságaim lettek mint egy normális, nappal dolgozó, elfoglalt irodai munkásnak.
Ráment az a minimális megtakarításom, ami volt, szakmailag a munkahelyemen nem tudtam előrelépni, a választott szakmámban is alig. Ráment egy komoly párkapcsolatom és még ezer másik dolog. Most is itt töketlenkedek, bőven 30 fölött, van némi vagyonom, megtakarításom alig, annál több adóssaggal.
Csak az iroda marad de lassan az se, a sokadik kiégésem után már az arcomra van írva a teljes motiválatlanság.
Tanulságok:
- becsüld meg, ami van, ha egy irodában kell kuksolnod heti 70 orát akkor most ez van, majd lesz más
- ne bonyolítsd túl, koncentrálj egyszerűen csak a következő lépésre (pl. új, másik, *valamivel* rugalmasabb meló) + a rekreációra (járj el úszni, futni, gyalogtúráni... amelyiket szereted, azt valaszd, ne azt ami gyötrelem számodra)
- a jövő a remote, rengeteg munkakörben és helyen már egyáltalán nem kell bejárni
- remote mellett pedig lehetsz flexibilis is. ha havi 180 órát kellene szabadon szétdobálni a napok között, 1-2 fix hataridő, meeting stb figyelembe vételével és még jól is fizetnek, azért az nem egy annyira rossz élet. Tűzd ki ezt, ne többet, ne kevesebbet!
4-es válaszoló féle gyári munkásoktól azt szeretem a legjobban megkapni, hogy kamu pozíció, valami nagykutyához közel álltok. Először is, szerinted hogyan működne a gyár, ha nem lennének a szellemi munkavállalók? Mérnökség, Pénzügy, Beszerzés, Szállítmányozás, Logisztika, HR, Bérszámfejtés, stb. mindegyik kulcsfontosságú feladatokat lát el a cégen belül, és nem csak papírokat nyomtatnak vagy mappákat rendeznek egész nap.
Most, hogy tisztáztuk, nem létezik olyan munka, hogy iroda, hanem van könyvelő, beszerző, folyamatmérnök, stb, azt is elmondhatom, az ilyen kényelmes pozíciókba a megfelelő végzettség, affinitás, tapasztalat miatt veszik fel őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!