Hogyan húzzam meg a határokat?
Egy hónapja dolgozom egy áruházban. Szeretnék mindenkivel jóban lenni.
A közösség támogató, kedves.
De!
Az egyik nő kezdi kimutatni a foga fehérjét.
Rangidősként főnökömnek képzeli magát. Utasítgat, ráadásul bicskanyitogató stílusban. Egy beugrós megjegyezte, hogy úgy veszi észre, a többiek nem igazán szeretik. Talán a stílusa miatt.
Először el akartam vele beszélgatni, hogy nem utasítgathat, ahogyan én sem őt, csak kérhetünk egymástól, mert nem vagyunk egymás felettesei.
Aztán arra jutottam, ez olaj lenne a tűzre. Áskálódhat esetleg ellenem.
Hogyan kellene megállítanom, hogy lekezeljen?
Nem akarok balhét, én vagyok az új.
Amúgy egy cicababa azt hittem először azért pikkelnek rá, mert irigyek. Szereti mással csináltatni a dolgait, segítséget kérni, gondolom megszokta, hogy ő a királylányka, körbeugrálják, mert szép. Én abszolút nem vagyok rá irigy, sőt azt gondoltam, amikor megláttam, hogy milyen bájos.
Ahogyan ő beszél velem, úgy a kutyámmal nem szoktam.
Hogy lehetne elérni, hogy visszavegyen?
Ha látja, hogy te nem "várod el" a tiszteletet, akkor nem is fogja megadni.
"Olaj a tűzre". Ennél is jobban megaláz? Csak, ha hagyod.
Én udvariasan megmondanám neki (négyszemközt), hogy "Ne haragudj Julcsa, de engem zavar a hangnem, amit használsz. Én udvarias vagyok mindenkivel, veled is, légy szíves te is használd a kérem/légy szíves szavakat ha hozzám szólsz." Ha továbbra is így beszélne ismét szólnék neki, akár nyilvánosan, másik előtt is ("Kértem, hogy normálisan szólj hozzám - nem a kutyád vagyok, hogy ilyen hangnemben beszélj velem!") és jelezném a főnöknek is. Mindenkivel így beszél vagy csak veled? Ha félted az állásod várd meg a próbaidő végét, de persze addigra nagyon el fog kanászodni.
Nehéz persze, mert én már 45 éves trotty vagyok, hamar helyreteszem ha valaki tuskó velem, és én nem is olyan közegben dolgozom, ahol ez a stílus bárki által elfogadott. :(
A sok erős emberre, akik a lefejelést, megverést ajánlgatják ne hallgass, általában ők a valóságban lapítanak mint béka a fűben ilyen esetekben! :D
"A sok erős emberre, akik a lefejelést, megverést ajánlgatják ne hallgass, általában ők a valóságban lapítanak mint béka a fűben ilyen esetekben! :D"
Persze, csak itt élik ki magukat, frusztráltak, szájkaratésok! :)))
De azért a való életben is rúgtam már fel pár embert, meg vertem orrba! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!