Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan húzzak magamnak ésszerű...

Hogyan húzzak magamnak ésszerű határokat? Mit kezdjek a tapasztalatlanságommal?20l

Figyelt kérdés

Kikerültem a szülői és gimis koli kontrollja alól és most egyetemista vagyok. Egy csomó minden kimaradt így az életemből, amit kamaszként megtapasztal a többség

Pl szórakozás terén nem tudom, hogy hol húzzak magamnak határokat. Éjszakai élettől, buliktól, mérsékelt alkoholfogyásztól mindig tiltva voltam. Most pedig ebbe senki nem szól bele. Nem tudom egyszerűen hol a határ, hol vannak az én határaim. Nem akarok hülyeséget csinálni, de nem akarom azokat a határokat tartani, amik eddig voltak, mert nem érzem jól magamat velük.

De a párkapcsolat is kimaradt az életemből, igaz ez nem szülői nyomásra. Kövéren, durva önbizalomhiányból adódó rossz kisugárzással, csak lány barátokkal körülvéve esélytelen volt. És most itt vagyok, hogy nem tudom értelmezni az ellenkező nem jeleit, nem tudok érzéseket kifejezni egyértelműen. Ráadásul még csókig sem jutottam soha senkivel, a leghosszabb kapcsolatom általános iskola harmadikosan volt és másfél napig tartott. Kissé feszélyez is az ismerkedéskor ez a tapasztalatlanság ennyi idősen...

2022. szept. 18. 22:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ne vidd tulzasba az alkoholt lereszegedni ne reszegedj le ha mar erzes h spicces vagy hagyd abba, illetve max heti 1x igyal. Drogokat kihagynam a helyedben, tok feleslegesek. Aludj eleget a bulizas a tanulas karara sose menjen, de azert menj el amire tudsz. Fiuzni meg mindenkinek mas, nincs ket egyforma emberi kapcsolat, legyel nyitott az ismerkedesre de nem kell belemenj semmibe amit nem akarsz, plusz ugye nem minden ember oszinte szoval ne hagyd h kihasznaljanak.

Amugy meg igy is atleped parszor a hatarokat majd csak arra fogyelj h ne tulsagosan mert abbol lesznek a rossz emlekek.

2022. szept. 18. 22:41
 2/8 A kérdező kommentje:
Eddig, az elmúlt két hétben, azt követtem, hogy csak akkor iszok annyi alkoholt, hogy érezzem a hatást, ha másnap nincs órám. Lerészegedést eddig elkerültem, az öntudatlan állapotot nem akarom összehozni, csak ugye nem tudom, hogy hol lenne nálam az a pont, szóval eddig a sötétben tapogatózom. Egyéb esetben nagyon minimálisan iszom. De egyébként ez megállt így heti kettőnél összesen. Ja, és nem iszok magányosan, csak társaságban. Drogokra nem vagyok nyitott, szerencsére fel sem merült.
2022. szept. 18. 22:52
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy annyira nem nagy szám a dolog.

Lehet mpst úgy érzed hiányzik az életedből és ezt akarod, de amúgy nem.

öbbnyire nálam is kimaradt m ert mikor belekóstoltam ezekbe éreztem, hogy ez bizony nem az én világom. Én nem akarom ilyenekre elkölteni a pénzem. Nem is szeretem a piát akkor minek igyam. Jó ha részeg vagyok jó érzés, de mire oda eljutok egy kín szenvedés. Az embereket utálom mert mind kétszínű. Most ezekkel szórakozzak? Inkább leköpném a legtöbb olyat aki ott van. Szóval nekem nem nagyon jöttek be ezek a dolgok. Ezt is vedd számításba. Lehet azt mondod neked úgy a jó ahogy eddig éltél.

2022. szept. 18. 22:53
 4/8 anonim ***** válasza:
83%
Kicsit magamra ismertem, nekem muszáj volt a szélsőséget megismerni anno, hogy tudjam, tényleg meddig nem szabad elmenni. Az a nagyon intenzív bulizás kb 2 évig tartott, utána jöttek képbe a drogok, az 1 év volt, ami ilyen viszonylag durva volt. Azóta megtaláltam a balanszot, nincs ezzel már problémám, szerencsére a társaságom is lecserélődött.
2022. szept. 18. 23:03
 5/8 anonim ***** válasza:
87%

Tarsasagban lenni jo dolog itthon ezt sajnos tobbseg pialashoz koti.

Ivashoz meg jo tanacs, hogy lassan igyal, es ne tomenyet, froccsok, koktelok, gyenge sorok, es ha ezeket iszod lassan rugsz be es tudod kontrollalni mikor mennyire vagy reszeg.

Masnapossag ellen pedig az a legjobb ha kozne iszol vizet vagy egyeb nem alkoholos italt.

2022. szept. 18. 23:16
 6/8 A kérdező kommentje:
Alkohol nélkül is vagyok társaságban, ami mondjuk előnyös. Szóval azért a szociális életem nem abból áll, hogy mindig csak pia. :D
2022. szept. 18. 23:24
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, de ezen a "másfél napos kapcsolaton" halálra röhögtem magam.

Amúgy az 5-ös válasszal értek egyet. Egyébként számomra egy részeg lány nem túl vonzó.

2022. szept. 19. 00:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Ne a határokat keresd, hanem a jó célt!
2022. szept. 25. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!