Hogyan húzzam meg a határokat?
Egy hónapja dolgozom egy áruházban. Szeretnék mindenkivel jóban lenni.
A közösség támogató, kedves.
De!
Az egyik nő kezdi kimutatni a foga fehérjét.
Rangidősként főnökömnek képzeli magát. Utasítgat, ráadásul bicskanyitogató stílusban. Egy beugrós megjegyezte, hogy úgy veszi észre, a többiek nem igazán szeretik. Talán a stílusa miatt.
Először el akartam vele beszélgatni, hogy nem utasítgathat, ahogyan én sem őt, csak kérhetünk egymástól, mert nem vagyunk egymás felettesei.
Aztán arra jutottam, ez olaj lenne a tűzre. Áskálódhat esetleg ellenem.
Hogyan kellene megállítanom, hogy lekezeljen?
Nem akarok balhét, én vagyok az új.
Amúgy egy cicababa azt hittem először azért pikkelnek rá, mert irigyek. Szereti mással csináltatni a dolgait, segítséget kérni, gondolom megszokta, hogy ő a királylányka, körbeugrálják, mert szép. Én abszolút nem vagyok rá irigy, sőt azt gondoltam, amikor megláttam, hogy milyen bájos.
Ahogyan ő beszél velem, úgy a kutyámmal nem szoktam.
Hogy lehetne elérni, hogy visszavegyen?
Egy példa.
A fiókban hagytam egy fontos papírt.
Erre ő:
"Megfogod! Bemész! Beteszed a helyére!!!"
Én fújom fel a dolgokat?
Azt, hogy légy szíves vagy kérlek, nem ismeri.
Vagy hagyjam rá, mert egyszerűen bunkó?
Hátramentek a raktárba és ott megfejeled!
Vigyázz hogy kamerák ne legyenek!
4: A mai világban nem tanácsos bármiféle erőszakkal fenyegetőzni. Egy kollégámat a múlt héten rúgták ki azonnali hatállyal, mert egy másik kollégával összebalhézott és megfenyegette, hogy megvárja munka után. Az elment, és jelentette a fenyegetést a főnökségnek. Másnap már nem is kellett jönnie a fenyegetőző kollégának.
Elég, ha a kérdező csak emelt hangon helyreteszi a főnökösködő kolléganőt. De nem érdemes fenyegetnie.
Nem fenyegetőzni kell, hanem cselekedni!
Egy fárasztó munkanap után meg kell tőle kérdezni:
- "Fej vagy gyomor??"
Majd az intelligenciaszintje alapján kitalálja hogy melyik a helyes válasz!
A kovid idején is sok volt a kamukéró, ott is magunkra voltunk utalva!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!