Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A helyemben te mennél vagy...

A helyemben te mennél vagy maradnál?

Figyelt kérdés
Vidéken lakom, ami egy megyeszékhely, viszont nincs itt számomra munkalehetőség. Budapesten lenne. Próbálkoztam távmunkával, hibrid munkával, esélytelen. Két szakmám van, az egyik 100% Budapesthez kötött, a másik pedig gyakorlatilag szintén. Viszont van itt egy szép lakásunk, gyönyörű, zöld környéken, amitz imádunk. 8 évet albérleteztünk, gyűjtögettünk, mire végre saját lakásunk lett, olyan, amilyet szerettünk volna. Ha felköltözünk Pestre, el kellene adnunk, egyrészt megszakadna érte a szívem, másrészt van még rajta hitel. Így amit eladás után meghagyna nekünk a bank, semmire nem lenne elég Pesten. Kezdhetnénk elölről a sok 100 ezres albérletezést, élhetetlen környéken és soha többet nem lenne esélyünk saját lakásra. (Nem vagyunk már fiatalok.) A férjemet ideköti a munkája, amit önszántából sosem hagyna itt. De ha nekem muszáj lenne mennem, velem jönne (két lakást nem tudnánk fenntartani és nem szeretnénk külön élni). Egyébként is gyakran járunk Pestre, nagyon szeretjük, főleg én, mert minden, ami engem érdekel, ami nekem fontos, ott van. (Kultúra, élet, művészet.) Imádom, de nem tudom, tudnék-e ott élni. 2 hétnél többet még sosem töltöttem ott egyfolytában. Az lenne a legjobb, ha lenne hibrid állás, heti 1-2 nap ottléttel és itthon lakással, de sajnos nincs ilyen lehetőség. Te hogy döntenél a helyemben?

2023. szept. 26. 21:48
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Természettudományos diplomám van és PhD fokozatom. Szerinted a Vodafone karrierlehetőség számomra? Amúgy igen, beszélek nyelveket, de az önbecsülésem utolsó morzsái megmaradtak. Még egyelőre. A végén kikötök az ügyfélszolgálaton.
2023. szept. 26. 22:41
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
És nekünk honnan kellett volna kispni hogy neked milyen diplomád van és hogy derogál az irodai munka? Ilyen személyiséggel nem csoda ha nem találsz normális munkát.
2023. szept. 26. 22:45
 13/26 A kérdező kommentje:
Kicsit feljebb írtam, hogy van PhD-m. Nem derogál. "Píszí" kifejezéssel élve nem illeszkedik a profilomba. Tehát olvasd el figyelmesen, amit írnak, mielőtt válaszolsz. És a személyiségemet ne minősítsd, nem tudsz rólam semmit.
2023. szept. 26. 22:48
 14/26 A kérdező kommentje:
Egyébként nagyjából el tudom képzelni, milyem munkád lehet, ha a kérdésre nem bírsz válaszlni.
2023. szept. 26. 22:49
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Én maradnék, mert a környezet sokkal többet nyom a latba, hogy jó legyen az ember közérzete. Pláne így, hogy ennyi dolgoztatok érte. Sőt, a férjedet oda is köti a munkája. Én a helyedben tovább keresgélnék, akár az egész megyében. Ha pedig tényleg semmi, akkor elvállalnék valami "rangon alulit", hogy legyen pénzem. Én megértelek, mert én is hagytam már ott szakmát, ami >gy kb. kidobott pénz és idő lett, akkor persze teljesen el voltam keseredve, de ma már másképp látom, egy békés környezet, ahol a saját imádott lakásomban lakhatok sokkal többet érne, mint az, hogy a szakmámban dolgozzak, de más zsebét tömjem egy olyan helyen, amit nem szeretek.
2023. szept. 26. 23:02
 16/26 anonim ***** válasza:
50%
ne haragudj ha kegyetlen, de aki hitelbe verte magát annak nem szabad ugrálnia ebben az országban, ebben a helyzetben. ha valaki pedig nem fiatal, szintén nem javít a helyzetén... jogosan merültek fel kétségeid hogy feltedd itt a kérdést, nem véletlenül érződik vállalhatatlannak a nagyon újba ugrás. (abszolut visszahúzás mentesen, nem rosszindulatból)
2023. szept. 26. 23:08
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

"És nekünk honnan kellett volna kispni hogy neked milyen diplomád van és hogy derogál az irodai munka?"

Korábban írta, hogy PhD -ja van ami a "Persze, hogy Derogál" rövidítése.

2023. szept. 26. 23:09
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom eltarthatott pár évig megszerezni a doktorit.

Egyszer sem esett le, hogy használhatatlan szakon vagy amivel nem fogsz tudni elhelyezkedni?

2023. szept. 26. 23:11
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Milyen arrogáns vagy!

A doktori hozta ezt ki belőled?

Vigyázz, én 4 diplomásként mondom ezt neked, és én is voltam a PhD közelében, csak én sajnos egyéb okok miatt bele sem kezdtem végül.

De ha az zavar, hogy arctalanul mondom ezt, akár fel is tudom tölteni neked a diplomáim képét.

Én voltam az első válaszoló, tehát nem nekem válaszoltál így, de még kívülről nézve is szekunderszégyen tölt el a stílusod láttán.

Vegyél vissza, mert kivagyinak lenni enyhén szólva is ciki.

2023. szept. 27. 06:04
 20/26 A kérdező kommentje:
Kémiával foglalkoztam és környezettudománnyal. Tényleg nem gondoltam, hogy nincs rá szükség. Főleg, hogy gyógyszerkutatásban is dolgoztam. Én kérek elnézést.
2023. szept. 27. 09:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!