Munkatársam szerint ő nem túlórázhat, mert gyerekeiért kell mennie az iskolába?
Nem kapunk pénzt a túlóráért, mert a napi feladatként van leosztva, és az a szlogen, hogy a munkának kész kell lennie, az mindegy, hogy 6 vagy 9 óra alatt végezzük el.
Természetesen a munka a hét elején mindig annyi, hogy lehetetlen túlóra alatt végezni. Kolléganőm viszont mindig jön ezzel az ütőkártyával, hogy neki mennie kell a gyerekért suliba.
Hol ilyenkor a csapatmunka? ?
Ilyen lehet bárhol. Nekem most négy évvel nyugdíj előtt változtattak olyat a munkakörömön, hogy a hasonló beosztású új kolléga munkájának kétszeresére duzzadt a feladatom. Csapatmunka a főnök szerint is. Bár a munka kifejezetten egyéni.
Szóval visszaél azzal, hogy én most már nem fogok váltani.
Ez van.
Majd ha lesz gyereked, te is keményebben állaz hozzá.
En nem vagyok gyerekes, még évekig nem is akarok, de ehhez semmi köze sincs.
Nem akar ingyen dolgozni. Nektek sem kéne. Csak ő nem olyan szamár mint ti, hogy húzza az igát.
"Hol ilyenkor a csapatmunka? ?"
Ott kéremszépen, hogy fogjátok magatokat és brigádostul felálltok a normál munkaidő végén, és megmondjátok a főnöknek, hogy ingyen nem fogtok túlórázni. Egy-egy embert simán kirúg, de az egész csapatot aki hátán viszi a céget nem fog. Ilyeneket csak a gyáva emberekkel mernek megcsinálni a cégvezetők.
Te meg miről hadoválsz? Írta a kérdező hogy ez egy nyamvadt kisváros valós váltási alternativa nélkül, az ilyen helyeken a többség kussol és inkább húzza az igát tovább. Nem azért mert gyávák, hanem mert figyelembe veszik a legrosszabb forgatókönyvet.
Dolgoztam már olyan helyen ahol a sales csapat kollektíve szolidárisan bevállalta a lázadást, de ez Pesten volt ahol senki nem fosott hogy munkanélküli lesz. (Egyébként ezek után ki is rúgták az értékesítők felét, néhányan meg fel is mondtak maguktól.)
Valószínűleg van egy férje, aki a pénzt keresi, az ő dolga pedig a család. ezért nem félti a munkahelyét túlságosan.
Vagy van valami hátszele, amiről nem tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!