Munkatársam szerint ő nem túlórázhat, mert gyerekeiért kell mennie az iskolába?
Nem kapunk pénzt a túlóráért, mert a napi feladatként van leosztva, és az a szlogen, hogy a munkának kész kell lennie, az mindegy, hogy 6 vagy 9 óra alatt végezzük el.
Természetesen a munka a hét elején mindig annyi, hogy lehetetlen túlóra alatt végezni. Kolléganőm viszont mindig jön ezzel az ütőkártyával, hogy neki mennie kell a gyerekért suliba.
Hol ilyenkor a csapatmunka? ?
Eddig a mai napon te vagy a legundormányabb ember, kérdező.
De ne aggódj, értékes tagja vagy a társadalomnak. Jó vagy elrettentő példának.
Én eleve nem dolgoznék olyan helyen, ahol nem fizetik a túlórát. Te konkrétan balek vagy, mert INGYEN maradsz bent a munkahelyeden, a szabadidőd rovására. A kolléganőd legalább kijátssza a "gyerekem van" kártyát.
Egyébként én leszarom, hogy falu vagy Budapest, ilyen helyen nem maradnék egy percet sem. Ha nem tetszik, akkor ki lehet rúgni, találok mást. De nyilván te úgysem mered így megmondani a főnökségnek, ezért mondd azt, hogy idős, beteg családtagot ápolsz, nem tudsz maradni tovább.
„...a munkának kész kell lennie, az mindegy, hogy 6 vagy 9 óra alatt végezzük el.”
Tehát ha 6 óra alatt végzed el a melódat, akkor hamarabb hazamehetsz. Ez így azért korrektül hangzik!
"Tehát ha 6 óra alatt végzed el a melódat, akkor hamarabb hazamehetsz. Ez így azért korrektül hangzik!"
Annyira nem korrekt, ha mindig annyi munkát adnak, hogy lehetetlen legyen 8 óra alatt végezni.
"Az a munkahely, csoport problémája, ahonnan keresi ő is a betevőt."
Nem. Az a vezetőség problémája, hogy nem vesznek fel embert, ha szükséges, és az is, hogy nem akar valaki ingyen dolgozni.
Nem értem a kérdést!
Azért nem értem, mert az emberek 95 %-a az élet nehézségei elleni védőpajzsként tartja maga előtt a külvilág felé a 18 életévet be nem töltött gyerekét, gyerekeit.
Mindig is működött a munka világában, hogy a családosok az érinthetetlenség tévképzetében terrorizálták a nem családosokat és egymást.
A munkáltatókat meg nem sűrűn érdekelte, hogy ha sikerül kisajtolnia az érdekeiket a munkavállalókból, akkor ezt miként bokszolják le a színfalak mögött a munkavállalóik.
Ilyen munkaadóval? Lehet kirúgatod, de nem vesz fel helyette mást.
Na, az is szép lesz mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!