Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek miért ülnek a...

Szerintetek miért ülnek a munkatársaim a kis asztalhoz, és nem a nagyhoz (az ebédlőben)?

Figyelt kérdés

Ennek van valamilyen pszichologiai magyarázata?

Képzeljetek el egy nagy kantin jellegű étkezőt, ahol jónéhany nagy asztal van, ahová akár 10-15en is elférnek. Emellett vannak kis asztalok is, pl 4-6 vagy 8 személyesek.

Az ebédnél általán a csapatom leül egy kis asztalhoz, de aztán ugye jön a többi csapattag, és akkor szólnak, hogy húzodjanak össze, igy ott ülnek a 6 személyes asztalnál 10-en.

Ennek pl. Mi értelme? Egyszer-egyszer megértem, de ha amugy is együtt akarnak étkezni, akkor erre miért van szükség? Van erre valami magyarázat?

2023. szept. 8. 14:39
 1/5 anonim ***** válasza:
85%
Gondolom az, hogy még ha "összehúzódtok", akkor is vagytok a 6 személyes asztalnál 8-an, ha meg a 15 személyeshez ülnek, akkor eg egy-két idegen "csapat" is odaül, és a végén egy csomó idegennek kell együtt enni.
2023. szept. 8. 14:47
 2/5 anonim ***** válasza:
72%
Hogy csak a megszokott csűrhe mehessen oda.
2023. szept. 8. 15:34
 3/5 anonim ***** válasza:
10%
A kis asztalt ertem, de a tomegzabalast kis helyen mar nem.
2023. szept. 8. 16:09
 4/5 anonim ***** válasza:
71%
Én biztosan nem tudnék úgy enni, hogy minden mozdulattal parázni kell, mikor fogok valakit képenkönyökölni.
2023. szept. 8. 16:26
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is vannak nagyobb(6-7fős)asztalok, meg vannak kisebb(3fős asztalok). Én ha egyedül megyek akkor egy kisebbet választok. Egyszerű oka van ,mert aki nagyobb társasággal megy ebédelni letudjanak ülni egy helyre. Nem választom szét őket. Zsúfolt is lesz, alig tudok az asztaloktól kimászni. Ráadásul így nem "szorulok" be egy idegen társosztályhoz.
2023. szept. 9. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!