Miért dobálják el könnyedén az alkalmazottakat a munkáltatók?
HR-en dolgozok, szerintem nincs nagy munkaerőhiány. Bármilyen pozira hamar találunk embert. És jót.
De pl. nyugati országokhoz képest lehet érzékelni, ott sokkal nagyobb túljelentkezés van, nyilván sok országból akarnak odamenni.
Az emberek nagy része nem értékes munkaerő. Könnyen pótolható.
Hogy ezt elkerüljem, piacképes egyetemi szakot végeztem + külföldi mestert, alapszak másodévétől releváns szakmai tapasztalatot gyűjtöttem, kutattam, cikket írtam, versenyeztem, nyelvet tanultam, szakkollégista voltam, részt vettem konferenciákon, szakmia projektheteken, projektnapokon.
Célom, hogy olyan tudásom legyen, amire szükség van, hogy kénylemesen élhessek. Ez meg is valósult részben, bár a mesterrel még nem végeztem, de kapkodnak értem a cégek, én diktálok, rugalmas a munkaidőm (én szabom meg), korlátlan homeoffice lehetőség van stb stb.
Ez egy tisztességes és járható út bárki számára, aki értékes munkaerő akar lenni. Ha nem, nem. Nem kell mindenkinek azzá válnia.
2016 környékén fidesz híradó, meg az oldalon lévő fideszes bértrollok kelltették a munkaerőhiány bérrobbanás szöveget. Sz@rul álltam az egyetemmel 2016ban, és utána érdeklődtem hiányszakmákkal mennyi a fizu Szolnokon:
3 műszak operátor 80 nettó
CNCs pár év tapasztalattal 120 nettó
Bolti eladó 100 nettó
Lakatos 100 nettó
Tehát nagy kamu, most is hozzák be indiai tehenészeket, tadzsik hegesztőket, na ennyibe nézi a mocskos fidesz a munkásokat.
Csak egypár szakterületen van hiány (IT, egészségügy). Amúgy marhára nincs.
Ja, és tökmindegy a végzettséged, tapasztalatod, szorgalmad;, ha a munkáltató talál olcsóbbat, kirúg. Hiába sokkal szarabb az olcsó munkaerő.
Mert.
Amúgy meg kérdezd meg Istent.
Állítólag létezik, akkor választ is tud adni. 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!