Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért dobálják el könnyedén...

Miért dobálják el könnyedén az alkalmazottakat a munkáltatók?

Figyelt kérdés
Elvileg nagy munkaerőhiány van.
2023. szept. 3. 10:08
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Hát de nem úgy volt, hogy mindenütt munkaerőhiány van? Ezt hallani mindenhol, sőt itt a gyakorin is többen megerősítik.
2023. szept. 3. 11:53
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

HR-en dolgozok, szerintem nincs nagy munkaerőhiány. Bármilyen pozira hamar találunk embert. És jót.

De pl. nyugati országokhoz képest lehet érzékelni, ott sokkal nagyobb túljelentkezés van, nyilván sok országból akarnak odamenni.

2023. szept. 3. 12:03
 13/25 anonim ***** válasza:
77%
A gyakori nem éppen hiteles forrás. Nézz kevesebb M1 híradót!
2023. szept. 3. 12:04
 14/25 anonim ***** válasza:
0%

Az emberek nagy része nem értékes munkaerő. Könnyen pótolható.

Hogy ezt elkerüljem, piacképes egyetemi szakot végeztem + külföldi mestert, alapszak másodévétől releváns szakmai tapasztalatot gyűjtöttem, kutattam, cikket írtam, versenyeztem, nyelvet tanultam, szakkollégista voltam, részt vettem konferenciákon, szakmia projektheteken, projektnapokon.

Célom, hogy olyan tudásom legyen, amire szükség van, hogy kénylemesen élhessek. Ez meg is valósult részben, bár a mesterrel még nem végeztem, de kapkodnak értem a cégek, én diktálok, rugalmas a munkaidőm (én szabom meg), korlátlan homeoffice lehetőség van stb stb.

Ez egy tisztességes és járható út bárki számára, aki értékes munkaerő akar lenni. Ha nem, nem. Nem kell mindenkinek azzá válnia.

2023. szept. 3. 15:23
 15/25 anonim ***** válasza:
19%

2016 környékén fidesz híradó, meg az oldalon lévő fideszes bértrollok kelltették a munkaerőhiány bérrobbanás szöveget. Sz@rul álltam az egyetemmel 2016ban, és utána érdeklődtem hiányszakmákkal mennyi a fizu Szolnokon:

3 műszak operátor 80 nettó

CNCs pár év tapasztalattal 120 nettó

Bolti eladó 100 nettó

Lakatos 100 nettó

Tehát nagy kamu, most is hozzák be indiai tehenészeket, tadzsik hegesztőket, na ennyibe nézi a mocskos fidesz a munkásokat.

2023. szept. 3. 16:34
 16/25 anonim ***** válasza:
38%
15: mégis kit érdekel ma már, mi volt 2016-ban Szolnokon, nem történelemóra van.
2023. szept. 3. 16:37
 17/25 anonim ***** válasza:
53%
Anyagi érdekből.
2023. szept. 3. 17:03
 18/25 anonim ***** válasza:
61%

Csak egypár szakterületen van hiány (IT, egészségügy). Amúgy marhára nincs.

Ja, és tökmindegy a végzettséged, tapasztalatod, szorgalmad;, ha a munkáltató talál olcsóbbat, kirúg. Hiába sokkal szarabb az olcsó munkaerő.

2023. szept. 3. 17:24
 19/25 anonim ***** válasza:
0%

Mert.

Amúgy meg kérdezd meg Istent.

Állítólag létezik, akkor választ is tud adni. 😉

2023. szept. 4. 00:11
 20/25 A kérdező kommentje:
Dehát a gyakori az nem az M1 híradó fóruma.
2023. szept. 4. 06:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!