Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A nők többsége miért nem...

A nők többsége miért nem akarja beismerni, hogy túlzott elvárásai vannak a férfiakkal szemben?

Figyelt kérdés

Először is szögezzük le, hogy nem az a baj, hogy ismerkedéskor elvárások vannak a másik nemmel szemben. De a realitásokat kellene figyelembe venni.

Pl.

- br. 600 e Ft-os fizetés nagyon nem átlag

-10 milló feletti autó

-márkás ruhák

-iPhone 14 Pro Max ( többség használtan vagy részletre veszi vagy céges)

2023. aug. 22. 16:36
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
18%

#28 semmit nem tudsz a személyiségemről, és az értékrendemről is csak minimálisat. De azért vagy annyira tufa, hogy ettől függetlenül beleállsz a másikba, és próbálsz vicceskedni, mindezt természetesen humorérzék nélkül.

#29 azért had döntse már el egy nő, hogy akar vagy nem akar alacsony padival járni. Biztosan az vagy, azért derogál ez számodra. Nem, ezt engedd el, sohasem lennél egy olyan nőnek élete szerelme, aki csak 180 felettivel járna. Ez nem divat, ez a zsánere. Ennyi.

A szakmunkások pedig tényleg primitívek, már ne haragudj. Akiben annyi kraft sincs, hogy legalább egy fősulit elvégez, és diplomát szerez, az annyit is ér. Persze vannak kivételek.

2023. aug. 22. 19:31
 32/44 anonim ***** válasza:
73%

31# Számomra nem a magasság elvárása derogál, hanem a trendkövető agyhalottság. A rengeteg tucatember, akik divatból követnek elvárásokat, szükségtelenül nehezítve és bonyolítva a saját, és mások életét is. Nem csak a párválasztásban, mindenhol ez van mostanra, az emberek egy része ilyen agymosott és felszínes idióta lett. A normálisabb fele pedig ezek miatt is szív néha, ha belefut. Valahogy nem hinném hogy az évente változó divatok lennének 1-1 nő zsánerei, mégis minden évben megvan az aktuális divat, amire a nők hülyébbik fele gerjed. És ez nem zsáner kérdése, hanem egyszerű trendkövető, kommersz birkaság. És én jóideje nem kezdek már ilyen emberekkel, mert a hideg ráz tőlük. Azóta is jobb az életem, és azóta sokkal igazibb nőket is sikerült megismernem, akiknek még lelkük és igazi személyiségük is van, a tucatműanyag helyett :)

A szakmunkás dolog meg azért érdekes, mert sok nő kikéri magának amikor többnyire igaz megállapításokat tesznek róluk, hogy az szexista, vagy általánosítás. Ellenben minden szakmunkást lenézni hogy annyit is ér, az teljesen rendben van ha egy nő azt mondja. Értem és nincs több kérdésem. (Nem, egyébként nem vagyok szakmunkás sem)

2023. aug. 22. 19:42
 33/44 anonim ***** válasza:
100%

Erre a magasság dologra hadd hozzak egy példát, mert egyes férfiak (nem mind) eléggé negatívan árnyalják a képet, és hozzátesznek ahhoz, ha a nők egy része nem szívesen ismerkedik alacsony férfiakkal.

Nálam alapvetően nem volt ilyen elvárás, mikor társat kerestem, annyit akartam, hogy legyen magasabb nálam (151 cm magas vagyok, gondolom, érthető, miért nem szerettem volna alacsonyabb férfit). Egyik társkeresőn aztán beszélgetni kezdtem valakivel, online egész jól elcsevegtünk, az adatlapján 175 cm magasságot állított be. Eljött az, hogy akkor találkozzunk személyesen is. Vártam egy 175 cm magas, a fotójának megfelelő férfit (viszonyítási alapként apám 170 cm magas). Megjelent a fotójának megfelelő férfi, aki alig volt magasabb nálam (még a 170 cm sem volt meg).

Tudod, tojtam volna a magasságára, ha nem hazudik róla. Akkor elbeszélgettünk, aztán nem találkoztam vele többet.

2023. aug. 22. 20:04
 34/44 anonim ***** válasza:
73%

Hát nem tudom te hogy, és hol ismerkedsz, de ez biztos, hogy nem az átlag... ismerősöm épp párkeresésben van. Azt valóban nézi a legtöbb nő, hogy legyen kocsija. Nem kell nekik 10 millás, de azt tényleg nézik, na.

A többit nem.

Jómagam nőként elég magas elvárásokat állítottam fel, de a felsoroltak egyike sem volt közte. Fontosabb a fizetésnél, hogy dolgozzon, de jól tudjon bánni a pénzzel. Fontosabb, hogy tudja, melyik kocsi strapabíróbb, minthogy az 10millába kerüljön, illetve ne álljon, mint a kuka, ha ki kell cserélni a kereket. Fontosabb, hogy legyen annyi esze, hogy nem a márkás ruhákra költi az összes pénzét, hanem ár-érték arányt nézzen, és legyen jó ízlése. iPhone személy szerint kifejezetten iPhone imádóktól szerzett tapasztalatok alapján kellene a francnak, még ők is lesz.arozták egy idő után.

2023. aug. 22. 20:19
 35/44 anonim ***** válasza:
27%
#31 egyáltalán nem viccnek szántam.
2023. aug. 22. 21:21
 36/44 anonim ***** válasza:
67%

“ egy szakmunkás kis eséllyel lesz azért szakmunkás, mert a vakolás vagy villanyszerelés az életcélja kevesen álmodnak róla gyerekkoruk óra, hogy vízvezetékszerelők legyenek”

Hát, pedig sokan azért tanulnak ilyeneket mert ezt akarják tanulni. Másképp minek tanulnának? Nem kötelező szakmát végezni, aki lump az marad a nyócátalánosnál.

2023. aug. 23. 06:53
 37/44 anonim ***** válasza:
100%

36, nem én írtam ezt, de igaza van, a legtöbb szakmunkás nem passzióból választja a szakot, egyszerűen a szakmunkásképzőbe rosszabb átlaggal is felvesznek, mint egy gimnáziumba. Egyébként ez nem jelenti, hogy a szakmunkás feltétlenül buta, és vannak olyanok is, akik tényleg már gyerekként asztalos akart lenni (ismerek ilyet), de ezek elenyésző számban vannak. Ettől még hasznos tagjai a társadalomnak, de a legtöbb nem az eszével boldogul.

Amúgy a tankötelezettség korhatára még mindig 16 év, ha jól tudom, és egy kevésbe okos gyereknél is megvan (jó esetben) a szülői nyomás, hogy legyen egy végzettsége.

2023. aug. 23. 07:49
 38/44 anonim ***** válasza:
22%

Az a 600 000 bruttó az ugye valami vicc? Az tényleg magas elvárásnak számít manapság? Hogy lehet ettől kevesebből megélni?

(Úgy értem nem férfitól elvárás, hanem önmagammal szemben is elvárás, hogy többet keressek mint 600 bruttó, abból nem lehet megèlni!)

Nőként sokkal többet keresek. De teljesen mindegy nő vagy férfi, miért hagyják magukat kizsákmányolni az emberek?

2023. aug. 23. 10:18
 39/44 anonim ***** válasza:

Továbbra se kötelező akár csak elkezdeni se a középiskolát. Nemár hogy az akár mestervizsgás autószerelő, villanyszerelő, fodrász legyen a tudatlan tahó…. :D

2023. aug. 23. 10:40
 40/44 anonim ***** válasza:
27%
39, melyik részét nem érted a tankötelezettségnek és a szülői/társadalmi nyomásnak? Nem minden szakmunkás buta, de messze több köztük a tanulatlan, műveletlen, mint mondjuk a bölcsészek/mérnökök/orvosok között. Ennyire azért ne dugjuk már a homokba a fejünket, könyörgöm...
2023. aug. 23. 10:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!