Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A cegek miert nem tudjak...

A cegek miert nem tudjak elfogadni ha az ember esti,levelezos kepzesre jar?

Figyelt kérdés

Kezdem magammal.

19 eves lany vagyok,van egy szakmam,onkenteskedtem 1 evig

Van meg 2 evem az erettsegiig,

esti tagozaton tanulok(ezert nem vallalhatok diakmunkat,mert felnottoktatasnak minosul)

es heti 2-3x delutantol estig bennt kell lenni

Folyamatosan keresem az allasokat.

4-6oras munkakra jelentkeztem,de ahova felvettek volna kozoltek hogy egyszer delutanra raknanak be,egyszer estere,egyszer reggelre,tehat osszevissza,mert mindenhol a reszmunkaidos a beugros.

Plusz a legtobb helyen nem hetfotol pentekig 4 orazol hanem pl.: 3 nap 12 orazol,ami nekem nem fer bele iskola mellett.Osztalytarsaim is emiatt panaszkodnak folyton,az esti tagozatnak az lenne a lenyege hogy tudj mellette dolgozni.

Noverem levelezo tagozatra jar egyetemen,es ugyanez a problemaja,csak neki 3 hetente egy szombatra kell mennie egyetemre,ez miert is zavarja a munkavallalokat?

En erettsegi utan gyogypedagogusnak megyek,szinten levelezore mivel ahol lakok nincsen a kozelben gyogypedagogia szak,4 eves ez a szak tehat vehetem ugy hogy meg 6 evig fix munkanelkuli leszek mert a cegek nem fogadjak el ha valaki tanul?🥲

2023. aug. 6. 17:39
 1/10 A kérdező kommentje:
*bocsanat elirtam,a munkaltatokat miert zavarja!?
2023. aug. 6. 17:40
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert a legtöbb munkáltató még a régi őskomcsi mentalitású...én ezért megyek csak olyan helyre dolgozni, ahol rugalmas munkaidő van.
2023. aug. 6. 18:38
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem talaltam meg ilyet:( foleg nem videken
2023. aug. 6. 18:47
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos vidéken még rosszabb a helyzet:(
2023. aug. 6. 19:00
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert ebből levágják, hogy nem tervezel náluk hosszútávon maradni. Nyilván azért tanulsz, hogy később elmehess egy jobb munkahelyre.
2023. aug. 6. 19:12
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Munkáltatók se hülyék, kérdező!

Látszik rajtad, hogy vannak terveid (ezért tanulsz)....

Így a hosszútávú terveidbe nem fér bele az adott munkáltató.... neki meg pont olyan alkalmazott kell, akit a végtelenségig kihasználhat.

Téged már most sem tud kihasználni, pedig még végzettséged sincs.... Ezért nem kellesz...

2023. aug. 6. 19:44
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen átérzem. Én most járok gyógypedagógia szakra levelezőn az ELTE-n, és szinte minden pénteken részt kell venni az órákon, nem lehet ellógni őket, ha az ember tényleg el akarja végezni a képzést úgy, hogy nem bukdácsol. Eddig sajnos nem találtam olyan szokványos, nem-rugalmas munkahelyet, ahol ezt tolerálták volna. A telefonos interjúkon elmondtam, hogy mi a helyzet, erre megköszönték az érdeklődést, és letették, pedig megfeleltem volna az egyéb kritériumoknak. Persze teljesen megértem őket, hiszen nyilván nem fognak elengedni minden pénteken, de még minden másodikon sem, hiszen ők azzal nem nyernek semmit, sőt. Rátesz még egy lapáttal, hogy egy vidéki iparvárosban élek, ahol leginkább gyári munkákat lehet találni, a rugalmasabb beosztású pozíciókra pedig inkább nappalis diákokat vesznek fel, meg ott is necces lenne, hiszen ott sem kedvezhetnek mindig neked azzal, hogy úgy cserélgetik a műszakokat, hogy minden péntekről el tudj jönni. Nagyon nehéz helyzet, nem vagy egyedül vele.
2023. aug. 6. 20:14
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt nem tudsz bármikor csettintésre ugrani, mert van más dolgod is. Másrészt ha elvégzed a képzést, valószínűleg dobbantani fogsz valami jobb pozícióba.
2023. aug. 6. 20:16
 9/10 anonim ***** válasza:
94%

És a 6 féléves képzésem alatt (levelező) végig titokban tudtam tartani.

KIvéve az államvizsgát (két napost) na azt nem.

Majdnem ki is rúgtak uis se szabival se sehogy nem akartak elengedni (nem is engedtek el...) de én persze akkor is elmentem. Mjadnerm kirúgtak mert mertem államvizsgázni.

Na sok értelme nem is volt, azóta évek röppentek el és még mindig itt vagyok. Tényleg kár volt államvizsgázni.

2023. aug. 6. 21:41
 10/10 anonim ***** válasza:
22%

Leírtad miért, mert olyan állásokra jelentkezel, ahol nem fér bele, hogy nem tudod vállalni a váltott műszakot. Bele kellene gondolnod, hogy a többi munkavállalónak is van beosztása.

Egyébként gyenge általánosítás, nem csak támogattak lélekben, de még a munkahelyem is fizette, előléptetést is kaptam érte

2023. aug. 6. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!