Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Titeket nem visel meg lelkileg...

Titeket nem visel meg lelkileg, hogy a munkahelyen egész nap rosszindulatú emberekkel vagytok körülvéve?

Figyelt kérdés
Csak mert engem eléggé. Hivatalban dolgozom, főleg nőkkel, fiatal nőként. Ami rosszindulatot és gonoszságot ott tapasztalok, leírni sem lehet. Meglep, hogy 40-50 éves nők mennyire kicsinyesek és mennyire irigyek tudnak lenni. Ma például az egyik kollégám arról beszélt, hogy biztos kibassza otthonról a fiát, ha nem talál az érettségi után azonnal munkát, ő nem fogja eltartani (különben is, kell a pénz nyaralásra), egy másik kollégám azt ecsetelte, hogyan csalta meg a párját most hétvégén. De minden nap ez van, csak a témák mások. Egyetem alatt azt hittem, vastag bőr van az arcomon és sokmindent elviselek (szaktársaimhoz képest így volt), de tévedtem. Hogy lehet ezt elviselni? Munka után ha hazajövök, általában már embert sem akarok látni. Váltanék, de attól félek, mindenhol ez van... Viszont lelkileg annyira elfáradok bent, hogy munka után már semmi tartalmasat, értelmeset nem tudok csinálni, ez pedig így nem élet. A munka kifejezett munka részével egyébként semmi bajom, és egy tünemény főnököm van, viszont napi 8 órában ilyen emberekkel ülök... Segítsetek, hogy lehet ezt elviselni?

2023. júl. 28. 22:48
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
94%
Nekem egyetlenegy kollégám van, aki áskálódik ellenem, meg fúrni próbál. Tervezem, hogy a nyári vakáció után ősszel lépéseket teszek a kirúgatására, de legalábbis arra, hogy athelyezzék másik lokációra.
2023. júl. 29. 07:51
 22/28 anonim ***** válasza:
50%

Ez a tipikus boomer hozzáállás.

Hamarosan kihalnak és talán jobb lesz minden.

10-es:

Azért mert a gyereket nem arra szülöd,hogy 18 éves koráig eltartod majd kilököd a f*szba,hogy álljon meg a lábán. De ezt is általában úgy,hogy az életre nem készítetted fel csak a saját stresszed tetted a gyerekre 18 éves koráig ami ellen ha mondjuk küzdött akkor ő a szemét köcsög.

A gyereket ha szereted akkor nem csak 18 éves koráig támogatod hanem amíg nem tud a saját lábára állni.

Normális értelmes szülők például havonta tesznek félre pénzt a gyerek továbbtanulására. Tudod,hogy mondjuk egyetemre mehessenek.

Ezek a fösvény barom állatok meg csak magukat meg a pénztárcájukat nézik.

A gyerek meg dögöljön éhen. A lényeg,hogy nekik ne legyen stresszük vele.

2023. júl. 29. 09:10
 23/28 anonim ***** válasza:
44%
Én nem ilyen helyen dolgozom.
2023. júl. 29. 09:16
 24/28 anonim ***** válasza:
74%

Azért érdekes, amikor valaki a fensőbbségessége teljes tudatával írja, hogy nem ilyen a munkahelye. Mintha lenne ráhatása.

Ez mindig csak akkor derül ki, miután az ember elhelyezkedett egy munkahelyen (ha csak nincs ismerőse, aki már mesélt neki a benti viszonyokról).

Leírom a saját példámat: Interjún voltam, maga a leendő főnöknőm interjúztatott (számviteli és pénzügyi osztályvezető volt). Szakmailag elbeszélgettünk, szimpatikus is volt (mint leendő vezető), én magáról az osztályról nem kérdeztem, mert totál felesleges, ha rossz a "csapat", úgysem mondja el nyilván. De ő erre is rátett, saját magától mondta az interjún, hogy "nagyon jó a kollektíva", így mondta, meg is lepődtem, de örültem is azért. Aztán odamentem dolgozni, elárulom, hogy ilyen szemét, jellemtelen, kétszínű emberek között nem dolgoztam még. B..szta a csőrüket már a jelenlétem is, mint kiderült, az volt a bajuk, hogy a gyes-re ment kolleganő helyére vettek fel, és ők ezt úgy értelmezték, hogy a kedvenckéjük miattam nem jöhet majd vissza (holott nem igaz, mert multi, millió variáció van, hogy kit hova tegyenek a már meglévő csapatból). A lényeg, hogy három hülye pcsa egymást behergelte, maguk mellé állítottak még egy infós pasit, és nagyon rohadékok voltak.

És itt jön a slusszpoén, fél év után, amikor felmondtam, az osztályvezetőnő (aki interjúztatott) szó szerint ezt mondta: "Biztos voltam benne, hogy EZEK között nem fogod sokáig bírni."

Jó, ez a sztori most elkanyarodott, de amúgy mindig akkor derül ki, ha már ott dolgozik az ember, vakon választ (kollektíva szempontjából), ezért nem kell senkinek kinyúlni attól, hogy véletlenül szerencséje volt, és emberileg jó a hely. (Én nagyon sajnáltam amúgy otthangyni, mert ennyire jó fizum sosem volt).

Most a barátnőm munkahelyén dolgozok, ő vitt be. Közepes magyar cégcsoport, de ő mindent elmondott, már előre ismertem minden kollégát és a benti viszonyokat, (ott sem volt minden fehér vagy fekete), de átgondoltam, és így mertem az állás mellett dönteni. De ez a ritka, általában az ember vakon beletrafál. És amikor 100 munkahelyből 80 emberileg egy foshalmaz, akkor azért megnézném azt, aki 3 havonta továbbáll.

2023. júl. 29. 10:18
 25/28 anonim ***** válasza:
31%

#22 Ha nem akar tanulni érettségi után, akkor miért ne menne el dolgozni?Ez volt a téma.Érettségi után menjen el dolgozni(mert tanulni nyilván nem akar), mert HA nem, akkor költözzön el.

Miért is kéne egy ingyenélő felnőttet eltartani?Az nem érv, hogy a gyereked.

2023. júl. 29. 10:50
 26/28 anonim ***** válasza:
68%

Honnan tudod,hogy nem akar tanulni?

Amúgy meg minden gyerek a szülő tükörképe.

Ha nincs igénye a tanulásra az a szülő hibája.

A nevelés illetve nem nevelés hibája.

Szóval mielőtt valaki gyereket vállal szépen nézzen magába először,hogy minek is szüli meg és rendben van-e annyira magával,hogy a gyerekének jót akarjon.

2023. júl. 29. 11:35
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Én például baromira akartam tanulni és több lenni de a barom anyám hetente zaklatott telefonon, sms-ben meg minden módon,hogy hagyjam abba a jogi egyetemet és menjek el gyárba szakozni. (Igen pont így mondta)

Mert neki 60 évesen nincs erre energiája már.

Mintha én kértem volna,hogy megszüljön 42 évesen.

Szóval felvettem a diákhitelt és dolgoztam heti 4x,hogy tanulhassak.

Csak aztán olyan szépen tönkretett lelkileg meg lebegtette előttem,hogy elkell költöznöm 18 évesen,hogy egyetem alatt folyamatos pánikrohamaim voltak és tikkelt a szemem.

Éjjelente nem aludtam mert féltem,hogy reggelre meghalok.

Brutális szorongásos problémáim lettek mert a majom anyám semennyire nem állt mellettem.

Ami nem is baj…de legalább ne hátráltatott volna.

Inkább sz*rta volna le a fejem mint hogy a saját stresszével zaklasson napi 100x.

Zh-t írtam magánjogból és közben zaklatott messengeren,hogy költözzek el mert neki erre nincs pénze és joga van a nyugodt nyugdíjas éveihez.

Csak akkor mi az istennek szül az ilyen?

Egy felnőtt ember nincs ezekkel tisztában,hogy a gyereke jó esetben mondjuk tovább akar tanulni?

Az ilyen fösvény fostalicska szarrágó emberek nem valók szülőnek.

Akik nincsenek felkészülve sem lelkileg sem sehogyan egy gyerekre.

Megszülik (ha megszülik mert engem mondjuk elakart vetetni..) majd lelki nyomorékot nevelnek belőle mert teher nekik az egész.

2023. júl. 29. 11:48
 28/28 anonim ***** válasza:
87%

De igen.

Legtöbbször a szülő problémája mivel ő maga is lelkileg éretlen.

2023. júl. 29. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!