Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Titeket nem visel meg lelkileg...

Titeket nem visel meg lelkileg, hogy a munkahelyen egész nap rosszindulatú emberekkel vagytok körülvéve?

Figyelt kérdés
Csak mert engem eléggé. Hivatalban dolgozom, főleg nőkkel, fiatal nőként. Ami rosszindulatot és gonoszságot ott tapasztalok, leírni sem lehet. Meglep, hogy 40-50 éves nők mennyire kicsinyesek és mennyire irigyek tudnak lenni. Ma például az egyik kollégám arról beszélt, hogy biztos kibassza otthonról a fiát, ha nem talál az érettségi után azonnal munkát, ő nem fogja eltartani (különben is, kell a pénz nyaralásra), egy másik kollégám azt ecsetelte, hogyan csalta meg a párját most hétvégén. De minden nap ez van, csak a témák mások. Egyetem alatt azt hittem, vastag bőr van az arcomon és sokmindent elviselek (szaktársaimhoz képest így volt), de tévedtem. Hogy lehet ezt elviselni? Munka után ha hazajövök, általában már embert sem akarok látni. Váltanék, de attól félek, mindenhol ez van... Viszont lelkileg annyira elfáradok bent, hogy munka után már semmi tartalmasat, értelmeset nem tudok csinálni, ez pedig így nem élet. A munka kifejezett munka részével egyébként semmi bajom, és egy tünemény főnököm van, viszont napi 8 órában ilyen emberekkel ülök... Segítsetek, hogy lehet ezt elviselni?

2023. júl. 28. 22:48
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
48%
Nem. Mondjuk nem is állok le elpletykálni a munkaidőt, hanem a feladataimat végzem. Ajánlom neked is.
2023. júl. 29. 01:09
 12/28 anonim ***** válasza:
40%
Itt ennyi naiv válaszoló van?! Azt hiszitek, hogy létezik olyan munkahely, ahol mindenki szereti a másikat és nincs semmi utálkozás? Ne röhögtessétek már ki magatokat, olyan munkahely NEM LÉTEZIK. Mi a francról beszéltek ti itt azonnali váltásról, hogy attól majd jobb lesz, nem lesz jobb, mindenhol vannak negatív emberek, ez ellen nem lehet mit tenni.
2023. júl. 29. 01:55
 13/28 anonim ***** válasza:
39%

#12. Ráadásul a "rosszindulat" nem is a kérdezőre irányul, nem szemétkednek vele, csupán negatív, nem túl elmés emberekkel van körülvéve. Én sem értem, emiatt minek ez az érfelvágok-öngyileszek monodráma.

Nem kell beszélgetni velük és meg van oldva...

2023. júl. 29. 02:09
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Mindenhol van legalább néhány ilyen ember, csak az a nem mindegy, hogy a többség ilyen, vagy csak páran. Én is leginkább nőkkel dolgozom jelenleg, nálunk úgy látom, hogy kb fele-fele az arány, ez elviselhető, ők eldumálgatnak azokkal, akik ilyenek, a többiek meg azokkal, akik nem, a két csoport egymással meg munkával kapcsolatos dolgokról kommunikál főleg, elvégre mindenki dolgozni van ott, ettől még persze megy a beszélgetés a magánéletről is, de általában megtalálják egymást azok, akik vevők a másik témáira. Attól nem vagyok ki, ha hallom, hogy miről beszélnek, pedig szoktak fura témák lenni. (Pl nekem sokkal emészthetőbb lenne, ha “csak” a hétvégi megcsalást mesélnék, de itt olyanok mennek, hogy rákos az anyja valakinek, a másik ismerőse agyvérzést kapott, stb, na nekem ezek nem pletyitémák pl, de ahogy érzik.)

Mondjuk én zenét hallgatok fél fülessel a meló nagy részében, de gondolom nálatok erre nincs lehetőség. Beszélgetni pedig csak a szimpi kollégákkal állok le, a többiekkel csak ha a munkával kapcsolatban van valami kérdés, közlendő.

2023. júl. 29. 03:13
 15/28 anonim ***** válasza:
56%

Aki a saját gyerekét egy kalap szrba se nézi, kibaaszná az utcára, mert a nyaralás az fontosabb, na szerinted az hogy érezhet, viselkedhet a kollégákkal, akik számára idegenek?

Undorító ember lehet az ilyen, ha esze lenne, nem is mondana ilyet, mert nem túl bizalomgerjesztő, én az ilyentől tartanám a 2 lépés távolságot, az tuti.

2023. júl. 29. 07:01
 16/28 anonim ***** válasza:
65%

Arról a hülyéről meg nem is tudom mit mondjak, aki azzal dicsekszik, hogy félrekefél.

Támadási felületet ad másoknak.

Simán beköpheti szimpla rosszindulatból is.

Főleg melóhelyen, ahol emberek tapossák el egymást az előrejutásért.

Hogy lehetnek emberek ennyire idióták?

2023. júl. 29. 07:09
 17/28 anonim ***** válasza:
35%

#15-ös, szerintem meg igaza van a 11, 12, 13-nak.

Nem őt vegzálják, és az, hogy miről beszélgetnek, annak mi a szar köze van a munkához?!

Nem sörözgetni, meg billiárdozni járnak össze, hogy 3 lépés távolságot kéne tartani. Munkahely! Megvan?

Kedves kérdező, ha téged ennyi a legkisebb módon is megvisel, mi lenne, ha ennek a negativitásnak csak a tizede, rád irányulna?

Vagy az egész, mert ilyen is van!

Vagy ennek a 3-szorosa, mert ilyen is van!

Az a helyzet, hogy harmatgyenge vagy, és baromi nehéz dolgod lesz az életben. Meg hát saját magad is sz@patod, mert olyanokkal foglalkozol, amihez semmi közöd, ahelyett, hogy a munkádat végeznéd.

1-es voltam.

2023. júl. 29. 07:11
 18/28 anonim ***** válasza:
59%

"Undorító ember lehet az ilyen, ha esze lenne, nem is mondana ilyet,"

Ez igaz lehet, viszont az ember nem azért megy be a munkahelyére, hogy analizálja a kollégáit, melyik mennyire undorító, majd az analízis eredményétől lelki beteg legyen, hanem azért, hogy azzal foglalkozzon, amiért a fizetését kapja.

Szóval... én a negatív embereknél pl. sokkal jobban gyűlölöm azokat, akik a többit próbálják analizálni, ki milyen ember.

2023. júl. 29. 07:16
 19/28 anonim ***** válasza:
46%

Hát pont ezért irritálóak.

Mert ő jól megmondja, hogy milyen nevelési elvei vannak, meg hogy szeret bszni.

Könyörgöm, kit érdekel?

Értelmes, objektív dolgokról nem tudnak beszélni, és ez szörnyű.

Olyan buták, hogy nem fogják fel hol vannak, merre vannak arccal.

Nem csapatépítő, meg ilyen baromságok kellenének, hanem munkahelyi pszichológus, aki az ilyen sületlen embereknek elmagyarázza hol vannak!

2023. júl. 29. 07:23
 20/28 anonim ***** válasza:
44%

#19 (18 vagyok)

"Könyörgöm, kit érdekel?"

Mint ahogy a madárcsicsergés az ablakom alatt, a szomszéd kutyájának az ugatása, vagy a levélsepregető közmunkások beszélgetése sem érdekel.

Hova tovább, olyannyira nem érdekel, hogy ezek a dolgok, nincsenek befolyással az életemre.

Ez alól a munkahely sem kivétel. Nem érdekel, nincs befolyással se a hangulatomra, se a munkámra.

Akit ez ennyire befolyásol, az egy végtelenül gyenge ember, és ahhoz minimum annyira kéne munkahelyi pszichológus!

Úgyhogy a válaszom még mindig az a pofon egyszerű 1 szó, amit az 1-es válaszban mondtam: Nem. Nem visel meg. És némi döbbenettel olvasom, hogy valakire ez ekkora hatással lehet. Őszintén szólva, elég szánalmas.

A kollégák meg elég kínosak.

Szóval az egész brancs elég gáz.

2023. júl. 29. 07:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!