Akik szorongtak már munkahelyen, azok leírnák, hogy ilyenkor általában mit éreztek / tünettel jártak?
Mostanában stresszes vagyok, amit nem a munkahely vált ki első sorban, csak itt is jelen van.
Kicsit zárkózottabb lettem, lassan telik az idő munkában. Nehezen koncentrálok, gyakran kicsapong a gondolatom.
Kollégák társaságában nem szívesen vagyok, pedig nincs különösebb bajom senkivel.
Kerestem pszichológust, 5 alkalomnál járok eddig, de sok hasznossal nem látott el eddig.
Tudom, hogy jó tanács, de ilyeneket mond, hogy ne szorongjak mert, hogy nincs valós veszélyhelyzet a munkahelyen.
De ez kb. olyan szintű tanács, hogyha rossz kedved van, azt mondom, hogy ne legyen már rossz kedved.. szóval remélem értitek.. :D
A tested jelzi, ha nem oké valami. Pontosan ezekkel, amiket írsz. Még személyes, emberi attrocitás sem kell hozzá.
Jó helyen vagy? Meg vagy becsülve? Elég a fizetésed? Azt dolgozod, amihez értesz és szeretsz? Nem várnak el tőled többet, mint amennyi a kompetenciád?
Én eladó vagyok hivatalosan. De mellette tanácsadó, segítő, útmutató, mintha nem lenne kitáblázva, mi merre, raktáros, takarító, kasszás, kirakatrendező, szemétszedő, és biztonsági őr. Egész nap vigyorogva. Nyilván nem 10 ember fizetését kapom. Egy emberét sem igazából, akinek elég ez a megélhetésre, és ne azért éljen, hogy dolgozzon, hanem azért dolgozzon, hogy élni is tudjon. Nem a kollégáimmal, vagy a vezetőséggel van baj, elhiheted. :) Annál sokkal feljebb lévő, döntéshozó emberekkel. Ennyi pont elég a gyomorideghez, szorongáshoz.
7-es, a fizetésem az nem túl jó, de nem feltétlen a munkahely hibája, eléggé megdrágult minden és nem tudják lekövetni fizuban.
Emiatt vannak anyagi gondjaim, hogy kevesebb pénzt tudok csak magamra fordítani.
A kollégáimmal általánosabb a kapcsolatom, szerintem egy picit többet dolgozom az átlagnál a munkahelyen, de ez azért van, mert nekik más típusú / kötetlenebb a munkakörük.
Szerintem más munkahelyen sem lenne jobb dolgom (már arra értem, hogy megszűnne a szorongás), ezért kerestem pszichológust.
Csak a pszichológusban picit egyelőre csalódott vagyok, hogy olyannak érzem a beszélgetéseket, mint mikor egy baráttal osztom meg a gondjaim és általános tanácsokat ad, mint amit írtam, hogy ne szorongjak, mert nincs rá okom a munkahelyem.
De a szorongás érzés magától jön, nyilván nem én szeretem, hogy így vagyok :/
A 8-as válaszodban csak arra szeretnék reagálni, hogy ha ilyen rossz mindenhol, akkor miért volt az, hogy az előző hasonlóan R1-es munkahelyemen mi 12 órában vendéglátóztunk 800Ft/órabérért+borravaló, ha van aki eszik egy gyros tálat 3000-ért egy kisvárosban, a tulajdonos meg megveszi a 10 milliós BMW, új házat 60 millióért, és nyáron tengerpart, télen sielés?
És nem az van, hogy sajnálom tőle, mert beállt ő is dolgozni, mikor emberhiány volt, de a lónak a faxát már azt. Én azért élek, hogy dolgozzak, nem pedig azért dolgozom, hogy éljek? Nincs se idő, se pénz élni. De ezt már írtam.
A többivel egyetértek. Ha nem vagy elégedett a pszichológusoddal, kereshetsz másikat nyugodtan. Nem biztos, hogy az elsővel működik az összhang.
Ezt is pontosan érzi az ember. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!