Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Akik szorongtak már munkahelye...

Akik szorongtak már munkahelyen, azok leírnák, hogy ilyenkor általában mit éreztek / tünettel jártak?

Figyelt kérdés

Mostanában stresszes vagyok, amit nem a munkahely vált ki első sorban, csak itt is jelen van.

Kicsit zárkózottabb lettem, lassan telik az idő munkában. Nehezen koncentrálok, gyakran kicsapong a gondolatom.

Kollégák társaságában nem szívesen vagyok, pedig nincs különösebb bajom senkivel.

Kerestem pszichológust, 5 alkalomnál járok eddig, de sok hasznossal nem látott el eddig.

Tudom, hogy jó tanács, de ilyeneket mond, hogy ne szorongjak mert, hogy nincs valós veszélyhelyzet a munkahelyen.

De ez kb. olyan szintű tanács, hogyha rossz kedved van, azt mondom, hogy ne legyen már rossz kedved.. szóval remélem értitek.. :D

2023. júl. 27. 12:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
37%
A pszichológus nem fog hasznos tanácsokkal ellátni. Nem az a dolga. Azért nem érzel változást, mert azt hiszed, hogy ad kész megoldókulcsot. A te erőforrásaidat hozza felszínre, amikkel boldogulni fogsz. 5 alkalom semmi.
2023. júl. 27. 13:02
 2/11 anonim ***** válasza:
60%
És lehet, hogy a dolgok valóban csak a te fejedben vannak, nem a valóság. Esetleg olyan pszichológust keress, aki kognitív terápiában jártas. Ott leföldenek a valóságba.
2023. júl. 27. 13:03
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes pszichológushoz jársz... Az nem igazán segítség, hogy "ne szorongj" Kb mintha egy depressziósnak mondanád,hogy "ne legyél szomorú"... Na de a kérdésre válaszolva mikor diákként voltam gyárban a meo-ban (minőségellenőrzés) akkor nagyon szorongtam. Nem elég hogy kiskorú voltam de még lány is. Ezzel meg is tettem mindent ami ahhoz kellett, hogy a pali, aki betanított, annyiba vegyen, mint egy mocskos rongyot. Minden egyes szavából áradt a gúny és a lenézés. Ha hibáztam, akkor úgy leb*szott hogy legszívesebben felmondtam volna. De a lényeg hogy folyamatosan görcsölt és fájt a hasam, a szívem nagyon gyorsan vert, és hol fáztam, hol melegem volt. Olyan is volt, hogy az agyam mintha megállt volna, egyszerűen nem tudtam gondolkodni. Ami nagyon megmaradt bennem, hogy volt egy halom doboz anyag, mindegyikből kellett ugye kivenni a meo-záshoz, sorrendben. Be voltak számozva, 1, 2, 3... szóval teljesen egyértelműen. Mégis vagy fél órámba telt mert az agyam egyszerűen megállt. Disszociáltam, vagy nem tudom. Arra jó volt hogy motivált a tanulásban hogy SOHA többé ne kelljen ilyen munkát csinálnom.
2023. júl. 27. 13:06
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem olyan volt, hogy a munkahely váltotta ki, nem volt erős, de fájt egész nap a hasam, meg már odafelé pánikoltam, hogy megint egy szar nap jön, hevesen dobogott a szívem, remegtem. Ahogy elhagytam délután az épületet, semmi bajom nem volt :D
2023. júl. 27. 13:20
 5/11 A kérdező kommentje:
És mitől javult meg? Felmondással?
2023. júl. 27. 13:30
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen felmondással, szerencsére próbaidős voltam úgyhogy egyből mehettem is el
2023. júl. 27. 13:32
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A tested jelzi, ha nem oké valami. Pontosan ezekkel, amiket írsz. Még személyes, emberi attrocitás sem kell hozzá.

Jó helyen vagy? Meg vagy becsülve? Elég a fizetésed? Azt dolgozod, amihez értesz és szeretsz? Nem várnak el tőled többet, mint amennyi a kompetenciád?

Én eladó vagyok hivatalosan. De mellette tanácsadó, segítő, útmutató, mintha nem lenne kitáblázva, mi merre, raktáros, takarító, kasszás, kirakatrendező, szemétszedő, és biztonsági őr. Egész nap vigyorogva. Nyilván nem 10 ember fizetését kapom. Egy emberét sem igazából, akinek elég ez a megélhetésre, és ne azért éljen, hogy dolgozzon, hanem azért dolgozzon, hogy élni is tudjon. Nem a kollégáimmal, vagy a vezetőséggel van baj, elhiheted. :) Annál sokkal feljebb lévő, döntéshozó emberekkel. Ennyi pont elég a gyomorideghez, szorongáshoz.

2023. júl. 27. 13:42
 8/11 A kérdező kommentje:

7-es, a fizetésem az nem túl jó, de nem feltétlen a munkahely hibája, eléggé megdrágult minden és nem tudják lekövetni fizuban.

Emiatt vannak anyagi gondjaim, hogy kevesebb pénzt tudok csak magamra fordítani.

A kollégáimmal általánosabb a kapcsolatom, szerintem egy picit többet dolgozom az átlagnál a munkahelyen, de ez azért van, mert nekik más típusú / kötetlenebb a munkakörük.

Szerintem más munkahelyen sem lenne jobb dolgom (már arra értem, hogy megszűnne a szorongás), ezért kerestem pszichológust.

Csak a pszichológusban picit egyelőre csalódott vagyok, hogy olyannak érzem a beszélgetéseket, mint mikor egy baráttal osztom meg a gondjaim és általános tanácsokat ad, mint amit írtam, hogy ne szorongjak, mert nincs rá okom a munkahelyem.

De a szorongás érzés magától jön, nyilván nem én szeretem, hogy így vagyok :/

2023. júl. 27. 13:56
 9/11 anonim ***** válasza:

A 8-as válaszodban csak arra szeretnék reagálni, hogy ha ilyen rossz mindenhol, akkor miért volt az, hogy az előző hasonlóan R1-es munkahelyemen mi 12 órában vendéglátóztunk 800Ft/órabérért+borravaló, ha van aki eszik egy gyros tálat 3000-ért egy kisvárosban, a tulajdonos meg megveszi a 10 milliós BMW, új házat 60 millióért, és nyáron tengerpart, télen sielés?

És nem az van, hogy sajnálom tőle, mert beállt ő is dolgozni, mikor emberhiány volt, de a lónak a faxát már azt. Én azért élek, hogy dolgozzak, nem pedig azért dolgozom, hogy éljek? Nincs se idő, se pénz élni. De ezt már írtam.

A többivel egyetértek. Ha nem vagy elégedett a pszichológusoddal, kereshetsz másikat nyugodtan. Nem biztos, hogy az elsővel működik az összhang.

Ezt is pontosan érzi az ember. :)

2023. júl. 27. 14:08
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem beszélgetek semmiről sem a munkatársakkal - kivéve a munkatéma -, nem szívesen megyek be, egyedül-totál egyedül szeretek lenni, otthon sem érzem jól magamat, mert nem látok kiutat. Szerencsére egyedül élek, így nem stresszelek ezzel mást. (F!)
2023. júl. 27. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!