Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nincs szerencsém a...

Miért nincs szerencsém a munkahelyekkel?

Figyelt kérdés

Már legalább 6 munkahelyem volt, de mindenhol így jártam...

Kezdetben minden jónak tűnik, kedvesen fogadnak. A munkámat igyekszem jól csinálni, persze adódnak kisebb hibák, mint mindenkinél, de hamar kiderül, hogy míg mások nagyobb hibáit, hanyagságát észre sem veszik, addig az enyémet óriásira felfújják. Emellett mindig van olyan kolléga, de leginkább a főnök az, aki nem bízik meg bennem. Holott nem adok rá okot, de érzem, hogy rám jobban figyelnek, mintha kb fogyatékos lennék, holott szeretek egyedül dolgozni, nem kell felügyelet. Míg mások vígan lógnak munka közben a telefonjukon, velem el akarják rakatni.

Nos nem vagyok egy tesze-tosza, csicska tipusú behódoló. Igyekszem megvédeni az érdekeimet, de általában mondva csinált indokkal végül elküldenek.

Egyébként nem vagyok túl beszédes, de barátságos vagyok, mindenkivel kijövök, akik nem szimpik (nárcisztikus tipusok) őket kerülöm, velük igyekszem köszönő viszonyon kívül nem kialakítani több kommunikációt, mert abból csak baj van.

Aztán redszerint valami hülyét vesznek fel helyettem.

Egyik munkahelyemen baj volt, ha néha ránéztem a telefonomra. Akit utánam felvettek, kb folyamatosan a telefonján lógott. Az nem baj... Igaz, 3 hónapig sem dolgozott ott, én 2 évig voltam.

Mostani munkahelyen egy olyan nőt vettek fel helyettem, egy 4 csillagos hotelbe, aki olyan mint egy csöves. Fogatlan, zsíros hajú, elbújkál cigizni (én nem dohányzom), buta, nem lehet vele kb semmiről beszélgetni, mert csak hümmög, munkájára igénytelen. De tőle eltűrik, igaz, valamivel gyorsabb, viszont nem preciz, de hát ő helyi, utána nem kell fizetni utazásit...

Nem nézem le amúgy, kijöttem vele is, csak hogy érzékeltessem a helyzetet, azért írtam le őszintén, hogy ez van.

Tudnék mesélni, milyen kollégáim voltak... A vásárlókkal veszekedő, fülükbe büfögő, félkegyelmű kisfőnök, volt olyan, aki bebújt a raktárba aludni, volt aki fél napokat késett, mert előző nap ivott, és még sorolhatnám.

De ezek minden helyen meg vannak bocsájtva, én meg már két perc késésért, a legapróbb hibáért kapom azonnal az íveket meg a kirugást. Én nem járok be másnaposan, nem cigizek, normálisan viselkedek, az, hogy néha ránézek a telefonomra, írt-e valaki családtag, az hadd ne legyen probléma, mikor a többiek láblógatva fél órákig nyomkodják. Igényes vagyok magamra is, nem járok be zsíros hajjal, koszosan. Nem tudom már, mi lehet a gond, de eddig minden munkahelyemen úgy éreztem magam, mintha bölcsödében lennék. Nagyon elment a kedvem az egésztől. Nem vagyok magammal elfogult, tudom, hogy lehetnék kicsit gyorsabb, de ennyi. Ettől függetlenül fejlődőképes vagyok. De az elvárások egyébként irreálisan magasak mindenhol, ezt a többiek is így látják. Tudom, hogy más munkaterület lenne nekem való, nem az én világom a fizikai munka, de ha az jön, azt kell elvállalnom, mert sajnos egyedül vagyok. Munka mellett tanulok, hátha...

Nem tudom, mi lehet a hiba, de ez így élhetetlen.

2023. júl. 24. 08:37
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
"hamar kiderül, hogy míg mások nagyobb hibáit, hanyagságát észre sem veszik, addig az enyémet óriásira felfújják. " Túl sokat foglalkozol másokkal. Te is belátod, hogy túl lassú vagy, és ez döntő lehet.
2023. júl. 24. 08:59
 2/25 A kérdező kommentje:
Hol írtam olyat, hogy TÚL lassú vagyok? Átlagos tempóm van. Nagyon pörgősnek nem mondanám magam, de mindennel időben kész vagyok. Nem egy olyan kollégát láttam már aki nálam is lassúbb volt, de náluk nem volt gond.
2023. júl. 24. 09:04
 3/25 anonim ***** válasza:
83%

Én megértem a kérdezőt, mert nekem se volt sosem szerencsém a munkahelyekkel. Vagy kifúrtak vagy megszűntek vagy én mondtam fel, mert már nem bírtam a terrort.

Volt sokszor, hogy alig tudtam kimenni wc-re, már mindenki engem keresett, hogy hol vagyok, miért nem vagyok a helyemen. Más meg fél napokat lógott, szundikált a raktárban és utólag ezzel büszkén kérkedett is, de a kutya se haragudott rá.

Szerintem ez azzal függ össze, hogy kinek a kije vagy.

Ha csókos vagy, akkor jó dolgod van, ha nem, akkor szpás az élet, mert a csókosok munkáját is veled végeztetik el!

Másrészt én azt is megfigyeltem, hogy ha van egy xar közösség, ahol pl. kibeszélik egymást (hogy csak a legenyhébbet említsem) és te nem vagy hajlandó beállni a xarkeverő brigádba, akkor végül téged fúrnak ki, hiába dolgozol jól, mert a csapatnak nem tetszik az, ha valaki szorgalmasan dolgozik és nem őket szórakoztatja. És mindig a jónak kell végül felmondania, ha nem akar kikészülni.

Szerintem még te sem találtad meg a helyedet és azért kell tanulni, hogy ezeknél a szinteknél magasabbra tudj lépni.

2023. júl. 24. 09:22
 4/25 anonim ***** válasza:
35%
Ne is haragudj, de ennyi munkahely után, ahol időről időre ugyanazok a gondok jönnek elő, nem gondoltál arra, hogy esetleg magadba nézz? Simán lejön, hogy a munkáddal és magaddal teljesen elégedett vagy, körülötted pedig mindenki hülye, holott lehet, hogy a zsíros hajú kolléganőd valamit mégis jobban csinál. Nekem is volt hozzád hasonló kolléganőm, aki meg volt győződve a maga precízségéről meg hogy milyen jó munkaerő, még pofátlanul mondta is a főnöknek, hogy adjon neki fizetésemelést, különben elmegy. Hát a főnök az utóbbit választotta. Meg hát azért sokat elárul számomra, ha valaki megjár ezeregy munkahelyet, mégsem jó neki semmi. Ott nem a munkahelyekkel van a probléma.
2023. júl. 24. 09:31
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt úgy kerülöm el, hogy tanulok és olyan területre megyek dolgozni, ahol a munkatársaim és főnökeim várhatóan kiemelkedően intelligensek. Sosem volt gondom, mindig megbecsültek. 20 évesen kezdtem egyetem mellett dolgozni, végig homeofficeban, rámbíztak nagy feladatokat is. Mikor 16-18 évesen vendélgátósként vagy gyárban diákmunkáztam, na ezeken a helyeken baromira nem ez volt a helyzet.
2023. júl. 24. 09:32
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az 5-el!

Vannak jellemzően xar munkahelyek, ahol akármilyen jó is a kérdező, de ha a csapat unintelligens, akkor ő oda nem fog soha bele illeni és nem a kérdezővel van a baj, hanem a közeggel!

Ha valaki megjár ezer pottyantóst, ott bizony akármit csinál, de mindig csak xart talál!

Közeget/környezetet kell váltani!

2023. júl. 24. 09:38
 7/25 A kérdező kommentje:

Leírtam, mit látok hibának magamban.

2023. júl. 24. 09:49
 8/25 anonim ***** válasza:
42%
Akkor valószínű az én hozzáállásom és a felfogásom rossz a mai világban, mert 38 évesen a 2. munkahelyemen vagyok, és még csak nem is ismerősként kerültem egyikre se, és nem vagyok nyalóka.
2023. júl. 24. 10:00
 9/25 A kérdező kommentje:

Van egy szintén érdekes és sokat mondó esetem.

Egy patikában dolgoztam, az tanított be, aki felmondási idejét töltötte. Felmondásának az volt az oka, hogy elköltözött és így ez a munkahely messze lenne neki. Már meg is volt, hol fog dolgozni. Nos, nem egészen 3 hónap után a szokásos bla-bla szöveggel elküldtek. Később meglepve tapasztaltam, hogy az elődöm ismét a patikában dolgozik. Megkérdeztem tőle, mi a helyzet? Nos, szó szerint azt mondta, hogy az új munkahely nem tetszett neki, mert ott sokat kell dolgozni (!), ezért otthagyta ...

Gyorsan összeállt tehát a kép, hogy nyilván visszasírta magát és mivel én ott még új voltam, nem is voltam senkinek senkije, így lelkiismeret furdalás nélkül elküldtek és visszavették a rég benyalt dolgozót, aki lehet, hogy valakinek a valakije és amúgy is ismerik már a munkáját.

2023. júl. 24. 10:02
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem merülsz el valamiben, hogy te legyél az, aki ért hozzá, ezáltal elég értékes legyél? Ezeket a problémákat a tanulás mind megoldaná. (Nem feltétlenül egyetemre gondolok)

Nem azt mondom, hogy anélkül nem lehet, csak azt, hogy nagyon mások az esélyek.

2023. júl. 24. 10:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!