Munkahelyeken (iroda, ügyfelek nélkül) miért van ilyen ruha, cipő fétis?
Figyelt kérdés
Hogy fel kell öltözni, zárt cipő stb kötelező, egyes helyeken a mai napig elvárás.2023. jún. 28. 13:13
2/32 anonim válasza:
Ez nem fétis, hanem dresscode, ember. Ezek szerint szüleid nem tanították meg, hogy egyes munkahelyeken milyen ruhaelőírás lehetséges. Utcán mindenki úgy öltözködik, ahogy akar, de a munkahely, az munkahely. Pont. Ha ezt te nem érted, az a te bajod.
3/32 A kérdező kommentje:
2 hát ezt jól megmagyaráztad, nem tudom mitől dolgoznék jobban ha megszabják miben lehetek és miben nem. Maximum rosszabbul érzi magát az ember.
2023. jún. 28. 13:21
4/32 anonim válasza:
Akkor nem kell olyan helyre menni dolgozni, ahol dresscode van. Ennyi. Nem a munkateljesítmény növelése miatt van előírva, hogy miben mehetsz... de mindegy, a magadfajták ezt úgysem értik.
5/32 anonim válasza:
Akkor legyél úszómester, ott nincs dresscode. Ja de, ott is van.
6/32 A kérdező kommentje:
4 ezt hogy is érted, hogy magamfajta?
2023. jún. 28. 13:26
7/32 anonim válasza:
Pl. Elképzelem, egy rendőrségi elöljáró nő bemegy miniszoknyába piroslakkos magassarkúba mert neki úgy kényelmes:)
8/32 anonim válasza:
Erre nem lehet mit mondani azon kívül, hogy ez a szokás. Szerintem is hülyeség túlságosan szigorúan szabályozni a dolgozók öltözködését.
9/32 anonim válasza:
A dresscode maga egy agresszív kommunikáció. Nem lehetsz önmagad, mutasd magad másnak. Mutasd, hogy különb vagy, mert komoly helyen komolyan kell öltözni. Nem leszek jobb ember, ha kosztümben megyek dolgozni. Tekintélyem sem lesz több. Ugyanolyan jó vagyok egy egyszerű kényelmes felsőben és kényelmes nadrágban.
Az, hogy zárt cipő egy olyan dolog, hogy senki nem vállalja a felelősséget, ha valami a lábujjadra esik és munkahelyi balesetnek kell nyílvánítani. Egy papírokkal foglalkozó bankban is ráeshet egy vastag mappa a lábadra.
Én sem vagyok hajlandó sok "szabályt" betartani, de nem is megyek olyan helyre, ahol vannak. És ha mégis odamennék, nem kérdőjelezném meg az ottani szabályokat egy anonim oldalon. Ez a különbség. Ha érted.
10/32 A kérdező kommentje:
5 ez nekem nem lenne fura, látnád máshol hogyan öltözködnek :)
2023. jún. 28. 13:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!