Munkahelyeken (iroda, ügyfelek nélkül) miért van ilyen
ruha, cipő fétis?
21/32 A kérdező kommentje:
19 pont hogy nem, de mind1, lehet nálatok úgy öltöznek fel az okmányirodába :)
22/32 A kérdező kommentje:
18 ott a pont, tényleg fekete farmerban és sportcipőben megyek színházba
Jah, és ezt az egész cirkuszt elfelejtették amikor a Covid miatt hirtelen mindenki (ahol megoldható volt) home office-ba lett paterolva. Akkor ment az online meetingeken, hogy felül szép ruha, alul pizsama. :D
A kutya sem nézte a dresskódot.
2023. jún. 28. 14:19
Azokon a munkahelyeken ez az előírás, szokás, ennyi. Nem kötelező olyan helyen dolgozni. Egyébként nálunk nincs ilyen dresscode, de a zárt cipőt munkabiztonsági okból ajánlják, de az sem kötelező. Lehetsz magassarkúban is meg strandpapucsban is, csak egy esetleges munkabalesetnél ez is számítani fog, hogy milyen cipő volt rajtad. Írtam már baleseti jegyzőkönyvet olyan esetnél, ahol fontos lett volna speciális cipő az adott munkakörre, a balesetet pont az okozta, hogy nem ilyen cipő volt a kolléga lábán, és a cég ilyen cipőt nem biztosított, ez javaslatként fel lett tüntetve, viszont ha a kolléga kapott volna ilyet, csak nem hordja, akkor megint más lett volna a gyerek fekvése.
2023. jún. 28. 14:20
Hozzánk jött már állatorvos nyáron egy szál fecske gatyóban és rajta volt a fehér köpeny totál kigombolva aztán suhant mint Batman. Tök szexi volt. De ő ilyen elvont ember.
2023. jún. 28. 14:55
"Fura lenne, ha rövidnaciban betipegnék, aztán kiderülne, hogy találkozni kell egy városvezetővel vagy egyetemi vezetővel. Vagy ha hozzánk jön valaki, az is normálisan felöltözött embereket lásson nyáron is."
Hát én pont most jöttem haza az egyetemről és rövidnaciban suhant el mellettem a témavezetőm a folyosón (illetve egyéb oktatók és kutatók egy jelentős része is). Szerintem azon se lepődött volna meg senki, ha a dékán is rövidnaciban van. Egy neves nyugat-európai egyetemről van szó.
2023. jún. 28. 15:06
#15:
A legtöbb helyen van öltöző. ;)
2023. jún. 28. 17:39
#21:
A felesleges kötözködéssel csak segget csinálsz a szádból, ez kell neked komolyan? ¯\_(ツ)_/¯
2023. jún. 28. 17:40
Ha bemész mondjuk egy bankba, milyen bizalmad lesz, ha mindenki slamposan öltözik meg rágózik, és ha kérdezel valamit foghehyről odaveti, mi van nyanya?
2023. jún. 28. 17:49
Van, ahol a "hanyatló Nyugat" általi a cég, így onnan más elvárások jjönnek. Még szép, hogy nem gúnyában, matyóhímzésben, csárdást járva, disznószárnyát kelljen ebédelni is.
2023. jún. 28. 19:03
Kapcsolódó kérdések: