Megkèrnètek kollegatokat hetente 2-3 alkalommal hozzon vmit a boltból?
Kollégámnak hetente 2-3 alkalommal vinnem kell kenyeret.
Ez a pékség csak 5 ig van nyitva. Mi 6 ig dolgozunk.
Nekem bár útba esik persze viszek.
De nem tudom,én biztos megoldanam vhogy máshogy. Nekem nem lenne pofám hetente többször megkérni valakit,hogy hozzon kenyeret.
Mit gondoltok erről?
Perszeee kifizeti.
Igen munka előtt szoktam reggel, útba esik,mert én a központban lakok, ő meg a kertvárosba,ahol a munkahely is van. Ő nyit. Én nem járok ebbe a pékségbe alapjáraton. Nyilván akkor azért kicsit másabb lenne a szitu.
Én nem szoktam szívességet kérni,persze volt mikor segített jó viszonyban vagyunk,régóta együtt dolgozunk. Mikor nem volt autóm,volt,hogy haza dobott,de sose kértem meg rá. De persze sokszor mert jött erre amerre lakok,mert vásárolnia kellett.
Csak nekem nem fordulna meg ilyen a fejembe,hogy hetente 2x vagy 3x hozassak kenyeret bárkivel is. Tök mindegy a viszony.
Mondjuk nemsokára elköltözök akkor már más lesz útvonal :D
Ha úgy érzed, hogy teher, akkor ezt próbáld valahogy kommunikálni, hivatkozz mondjuk arra, hogy neked ez plusz idő, azzal reggel tervezned kell.
Nálunk inkább az szokott lenni, ha valaki megy ki boltba valahova, megkérdezi a csapatot, hogy kell-e valakinek valami, de ezzel senki nem él vissza, van olyan, hogy közösen megyünk ki valahova, és egy ember fizet, hogy gyorsabbak legyünk, aztán szétosztjuk. Mindenki vitt már be valami nassolnivalót a közösbe, de a közösben landolnak a családtól kapott nagy mennyiségű sütemények is akár, amit 1-1 ember nem fogyaszt el egyszerre, szoktunk venni közösen nagy dobozos fagyit mostanában.
Nem igazán érzem tehernek,mert tényleg útba esik,gyorsan el is intézem. Egyszer szívtam meg,mert akkor tényleg vagy 15 percet kellett sorba állni,de akkor vmi ünnep előtti utolsó nap volt.
Csak mint fentebb is írtam, fura,mert én erre nem kérnék meg senkit.
Meg szokott olyan lenni,hogy vagy én szaladok el ebédért vagy ő megy el ebédért.
Teljesen jó a viszonyunk,kollégám és fönököm egyben,ketten vagyunk csak,régóta együtt dolgozunk.
De ha elköltözök akkor már úgy is meg kell oldja vhogy,mert másmerről fogok járni.
Én ezzel úgy vagyok, hogy
- ha nagyon jó viszonyban vagyunk, igen
- ha nem annyira bizalmas a kapcsolat, akkor abban az esetben, ha ezt valamilyen szinten visszaadja... akár mást hoz ő, akár fizet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!