Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Meddig mehet el egy munkáltató...

Meddig mehet el egy munkáltató a "nem kötelező itt dolgozni" dogmákkal?

Figyelt kérdés
2023. júl. 26. 06:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/79 A kérdező kommentje:
Egy mai magyar munkavállaló, legyen az bolti árufeltöltő, telefonos ügyfélszolgálatos, adatrögzítő, bolti értékesítő, kb. annyit dolgozik, és annyira kiteszi magát, mint más, aki a magasabb pozícióért dolgozik, vagy a saját cégéért, vagy a hírnév megszerzéséért. Hozzáteszem majdhogynem fele annyi bérért, mint más országban. Tudom, el lehet menni külföldre dolgozni, igen, igen, persze. Ez is ilyen egyszerű ám.
2023. júl. 26. 21:29
 62/79 anonim ***** válasza:
0%
Megszületni volt csak nehéz, de élni még nehezebb.
2023. júl. 26. 21:36
 63/79 anonim ***** válasza:
0%
És mielőtt beelőznek, az élet azt jelenti ÉLNI, nem vegetálni!
2023. júl. 26. 21:37
 64/79 anonim ***** válasza:
0%
Facebook idézet nélkül írom ki, azért a halál a legnagyobb tanító, mert egy szempillantás alatt megszünteti, amiért egész életedben kínkeservesen kapartál.
2023. júl. 26. 21:39
 65/79 anonim ***** válasza:
83%

Szándékom a lehető legbicskanyitogatóbb stílusban elétek tárni az igazságot, akkor is, ha csak egy Facebook idézgetős, gyakoris pondrónak tartotok! Alázat nuku, végtelenül szemtelen és büszke közlendőm előtt becsukhatjátok a szemeteket, de jobb ha kinyitjátok és tanultok a mestertől! 👌😎🤟

https://www.youtube.com/watch?v=4kYdZ3XUvQg&ab_channel=WakeUp

2023. júl. 26. 21:46
 66/79 A kérdező kommentje:
Munkáltató vagy.
2023. júl. 26. 22:03
 67/79 anonim ***** válasza:
40%
Pont nem, de mindegy.
2023. júl. 26. 22:09
 68/79 anonim ***** válasza:
63%

Na ez meg már túlmegy minden határon, csak nekem nem?

https://www.youtube.com/watch?v=TLSEj1_ZxAA&ab_channel=WakeUp

2023. júl. 26. 22:14
 69/79 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező 40-ik kommentjében voltak kérdések, amik szerintem megválaszolatlanok maradtak. Vannak a munkavállaló védelméért született törvényeink, első nyilván a Munka Törvénykönyve. Ez szabályozza a munkaidőt is, azt a részét különösen érdemes tanulmányozni. Második a munkavédelmi törvény, ebben a biztonságos és egészséges munkakörülmények szerepelnek. Harmadik az egyenlő bánásmódról szóló törvény, hogy (többek között) ugyanazért a munkáért ugyanolyan fizetés járjon.

A jogérvényesítés első lépcsője felhívni a munkáltató figyelmét a jogsértésre, ha tényleg megtörtént. Második opcióként a Kormányhivatal munkaügyi főosztályához lehet panaszt tenni, saját tapasztalatom szerint is kivizsgálják a hatáskörükbe eső problémákat. Végül egyes súlyos esetekben (pl jogellenes felmondás, kártérítési igény) a bírósághoz is lehet fordulni, ahol aztán tényleg megszorongatják a munkáltatót. Egyenlő bánásmód megsértéséért pedig korábban az EBH kötelezte kártérítésre a munkáltatót, most már ilyen szerv nem létezik, az alapvető jogok biztosához lehet fordulni.

Ha konkrét, törvénybe ütköző problémád van, az biztosan nem marad megoldatlan, ha teszel érte. Más kérdés, hogy ki akarna olyan helyen dolgozni, ahol ennyire rossz a viszony a munkáltatóval.

Ezekből az általános panaszokból számomra nem derül ki, jogsértő-e a munkáltatód magatartása, vagy egyszerűen stresszesebb munkát választottál. Például egy kasszásnak már eleve stresszesebb a feladata (szerintem), mint egy árufeltöltőnek, és ha nem bírja elviselni a pénzvisszaadással járó nyomást, akkor tényleg más munka való neki. Ebben az esetben jogosan mondja a munkáltató, hogy ha nem tetszik Pirikének, hogy gyorsan és pontosan kell visszaadni, más munka is létezik a világon. Azt meg el sem tudom képzelni, hogy egy munkáltató csak a valóságot állítva meg tudja utáltatni az egyik munkavállalót a többivel. Vagy hazudik, és rágalmazásról vagy becsületsértésről van szó, vagy az a kolléga alapból nem szimpatikus a többieknek.

Az egy munkavállaló feletti hatalmaskodás tipikus diszkrimináció, ha tényleg így van és ennyit megér neked az állásod, keress egy ügyvédet.

2023. júl. 27. 07:42
 70/79 A kérdező kommentje:

Fuh! Rászántam 5 percet az életemből, arra, hogy végigolvassam/végignézzem ezeket az agymenéseket, amit itt ide trollkodtatok, hogy idegesítsétek a reménytelen helyzetűeket és nehezen megélőket, "felébresztés" címszóval, ami egyébként még csak nem is kompatibilis a témával, de majd mindjárt úgy is belemagyarázzátok, hogy miért kompatibilis a témával, és mellesleg annyi értelme/értelmük sincs, mint az olyan dogmáknak, hogy "Nem kell szegénynek lenned, engedd meg magadnak a gazdagságot!" "Nem kötelező rosszul keresni, lehet jól is keresni." "Ne élj rosszul, élj jól!", pedig már ezek is a -3-hoz vannak közelebb, mint a 0-hoz. Hogy ezt mind milyen stílusban írtam le, az meg nem kérhető számon, ugyanis pont olyan stílusban írtam le, ahogy azokkal kell beszélni, akik provokálják a reménytelen helyzetben lévőket, tehát teljesen helyénvaló.

66! A munkatörvénykönyv szinte csak a munkáltatót védi. Amiket felvetettél, azokra van kiskapu. Hogy egyet írjak, a kirekesztés. Ha a munkavállaló visszavág a munkáltatónak, a többi alkalmazott ki mellett fog tanúskodni? A munkáltató mellett. Vagy azért mert féltik a hátsójukat, vagy azért, mert előbbre akarnak jutni. Tehát ez a dolog unlockolva van.

De el sem jutnak odáig, mert a munkáltató sem hülye, hogy bevallja ha valakit diszkriminálás miatt lehetetlenített el. Nem írom le hogy oldja meg, mert nem akarok ötleteket adni senkinek sem, amennyiben valaki megpróbálná kibarchobázni, hogy felvet minden lehetőséget, mindenre azt fogom mondani, hogy nem, még arra is, ami stimmel, tehát előre is köszönöm, hogy el sem kezdi senki.

2023. júl. 27. 10:45
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!