Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Meddig mehet el egy munkáltató...

Meddig mehet el egy munkáltató a "nem kötelező itt dolgozni" dogmákkal?

Figyelt kérdés
2023. júl. 26. 06:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/79 anonim ***** válasza:
100%
22-es, nem a semmire kell felmondani, nekem ugyan gyerekem nincs, de egyedül fizettem lakáshitelt, amikor eljöttem egy ilyen cégtől, csak éppen akkor már volt ajánlatom a mostani munkahelyemtől.
2023. júl. 26. 09:28
 32/79 anonim ***** válasza:
89%

Bocsi, de a hitel az albérlet és a gyerek is a te döntésed. Nem fog senki sem felelősseget vállalni érte. Senkire nem mutogathatsz ujjal, csakis magadra, ha nem állsz fel és engeded a rabszolgaságot. Mert innen indul. Fel kellene állni. Én megtettem. Igen, pszichoterápia kellett hozzá, mert mással sajnos nem lehet az emberek leföldelni a valósághoz. Hogy belőlük indul minden. Nem a kormány a hibás, nem a munkáltató, nem a szomszéd Pista. Mi magunk. Mert el van hazudva, hogy máshol sem jobb, más ennyi pénznek is örülne, meg egyéb finomságok, amiket bekajáltok. Én már nem.

Az viszont igaz, hogy balekot mindig találnak a munkáltatok. És miért? Mert balekok vagytok.

Akinek nem inge...

2023. júl. 26. 10:10
 33/79 anonim ***** válasza:
73%
Tudom, hogy van néhány munkahely, ahol megbecsüli, emberszámba veszi a főnök a dolgozókat és szeretetteli, családias a hangulat, a baj az, hogy oda csak kihalásos alapon lehet bekerülni, mert önszántából senki nem megy el. És amúgy is kevés ilyen munkahely létezik.
2023. júl. 26. 10:18
 34/79 anonim ***** válasza:
94%

Hát nem tudom. Ez már divat volt a 90-es évek elején is. Mi is megkaptuk párszor (multi, pénzügyi osztály, és nem én konkrétan, de úgy osztály szinten). Amikor én felmondtam (nem pont ezért, hanem mert férjhez mentem 150 km-rel távolabbra), akkor mondta négyszemközt a főnököm, hogy "jól kibsztál velem azért". Akkor megkérdeztem (nem provokatívan, hanem normális hangnemben), hogy hol van most az a kétszáz ember, aki ott áll sorban a munkámért, akkor azért volt ám magyarázkodás: Hát, azt ő nem úgy gondolta, mert azért képzett is legyen, gyakorlata is legyen, lojális is legyen a céghez, dolgozzon is szrért-hgyért (mint mondjuk én is tettem), hát izé.... nem lesz könnyű találni helyettem.

És szerintem ez a része nem változott, csak azt nem tudom, akkor mit dumálnak a levegőbe hülyeségeket?

2023. júl. 26. 11:14
 35/79 anonim ***** válasza:
22%

Én írtam a hitelt és a gyereket, nekem egyik sincs, sőt, nagyon jól fizető munkahelyem van, de rengeteg ilyet látok. Nem mindenkinek van versenyképes diplomája hogy tudjon válogatni.

Pl Pirinek a sarki kisboltból nem hiszem hogy van lehetősége olyan önérzetesnek lenni mint Piroskának az orvosi diplomájával.

2023. júl. 26. 12:02
 36/79 anonim ***** válasza:
60%
35: Azt se feledjük el, hogx sokan még a covid előtt vállaltak gyereket és vettek fel hitelt, mert akkor volt egy jólfizető stabil állásuk, és akkor még úgy nezett ki, hogy onnét fognak nyugdíjba menni. Aztán jött a pandémia, a munkahelyük becsődölt, nagy nehezen találtak egy másik helyet, alacsonyabb (de a hitelre és a gyerekre szűkösen elég) fizuval. És azóta ki vannak szolgáltatva. Bárki mondhat bármit, azt senki nem láthatta előre, hogy mi jön 2020-tól, így logikus, hogy rengetegen bátran felvettek hiteleket, meg gyereket vállaltak.
2023. júl. 26. 12:18
 37/79 anonim ***** válasza:
73%
Bocsi, de ez nem érv. Soha nem láthatod előre mi fog történni, nemcsak 2020 előtt. SOHA. Csak megint van mire fogni.
2023. júl. 26. 15:47
 38/79 anonim ***** válasza:
28%
37: Mert te nyilván már évekkel előre kalkuláltál, hogy majd egyszer válság jön. Utólag könnyű megjátszani a jövőbelátót.
2023. júl. 26. 16:15
 39/79 A kérdező kommentje:

Látom megjöttek a munkáltatók és a felettesek trollkodni.

Az hogy reggel gyakoriznak sokan: Nincs olyan, hogy mindenki ugyanaznap dolgozik. Vannak pl. négy havi időkeretesek, akiknek nem hétvégére esik a pihenőnapjuk. Vannak a szabadságon lévők (már ha nem hívták be őket, mondván, hogy el lehet menni, ha nem tetszik), vannak akik betegállományban vannak, vannak munkanélküliek is. Ők miért ne gyakorizhatnának akár reggel?

2023. júl. 26. 19:47
 40/79 A kérdező kommentje:
Amúgy meg nincs valami törvény erre, hogy a munkáltató ne tudja zsarolni és kihasználni kényére kedvére a munkavállalót? Ne utáltathassa ki a többi kollégával, ne teremtsen a munkavállalónak hatalmaskodásból gyomorgörcsös légkört, ne fenyegethesse minden apróságért azzal, hogy "Nem kötelező itt dolgozni", "El lehet menni ha nem tetszik", "Százan állnak a helyedre, akik alig várják, hogy azt csinálják amit te", "Nem kötelező, de erősen ajánlott"
2023. júl. 26. 19:53
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!