Miért köteleznek erre?
A napelemnek nincs köze ehhez, nem sziget üzemben vagytok, ez 1000%. Tehát az nem az épületet táplálja energiával, hanem a rendszerbe tolja vissza a megtermelt energiát (ami ilyen extrém melegben kb lófitty lesz, mert a napelemek nem szeretik a meleget). Az épület ugyanúgy az utcáról kapja az áramot, mint mindenki. Tehát töltheted a telefonodat (kb 7 forint egy teljes feltöltés a 0-ról), használhatod a mikrót, beállíthatod a klímát, stb... árnyékolót is érdemes lenne használni.
Nyilván a klímahasználat elég sarkalatos kérdés, ezt érdemes lenne közösen megbeszélni, hogy hova legyen beállítva. Ilyen helyen gondolom az évenkénti klímatisztítás is elmaradt, szóval tele lehet már kosszal. De tudna hideget csinálni.
Igen. Ez egy kormányhivatal.
Van évenkénti klíma karbantartás. Központilag van vezérelve, mindegy mit állítok a távirányítón.
Mégegyszer köszi mindenkinek. Akit lepontoztak, nem én tettem
"És nem ezt vállaltam, mert amikor elkezdtem dolgozni évekkel ezelőtt, még nem volt ez"
Na, én ilyenkor gondolkodnék el a váltáson.
Alapelvem, hogy nem dolgozok ott, ahol kényelmetlenül érzem magam. Egyrészt ez zavaró munka közben, így a munka hatákonysága is csökken, másrészt meg azért csak ott tölt el az ember minden héátköznap 8 órát, azzal, hogy munkába állok, a szakmai teljesítményemet adom el, és nem a komfortérzetemet.
"Igen. Ez egy kormányhivatal."
Sejtettem, hogy állami munkahely. Én egy iskolában vagyok rendszergazda, és nálunk is vannak nevetséges szabályozások. Mondjuk a telefontöltés tiltása. Kiszámoltuk, hogy egy telefont teljes feltöltése kevesebb, mint 1 forintba kerül. De amikor a "szakképzési centrumnak" volt az iskolában valami rendezvénye, ott nem volt baj, ha 8 órán át ment az 500 wattos projektor. Igazából ezek csak látszatintézkedések, amiknek nem a valódi takarékosság a célja, hanem a propaganda. Vagy ha úgy tetszik, a látszat. Egyrészt ez egyfajta erőfitogtatás (mi mondjuk meg, hogy mit csinálhatsz), másrészt meg annak az üzenete, hogy "mi ám törődünk a jövőnkkel". Tudnék egyébként cifra dolgokat mesélni.
Szerintem, változó.
A kormányablakokban viszont megy a légkondi rendesen.Legalábbis a legutóbb, amikor voltam, rendesen működött.
Jó nagy fos hely lehet!
Telefonhoz vegyél powerbankot azzal fel tudod tölteni a táskádban vagy fiokodban is. Az asztalodra meg tegyél mini ventillátort. Ezek nincsenek benne a szabályzathban hogy nem lehet. A hülye majom vezetőség meg a wc-n fitogtassa az erejét szutykosak.
Mert csicska vagy és hagyod magad.
Állj ki magadért vagy mondjál föl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!