Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan változna a munkához...

Hogyan változna a munkához való viszonyotok, ha holnaptól minden hónapban kapnátok 230.000 forintot csakúgy?

Figyelt kérdés

Szóval tegyük fel, hogy holnaptól minden hónapban kapsz 230.000 forintot, se többet, se kevesebbet (max infláció függvényében igazítanak rajta valamelyest). Nem kell érte tennetek semmit, ez jár, akár dolgoztok, akár nem.

hogy változna az életetek, a munkához való viszonyotok?

Ha maradnátok a munkánál emellett is, egy esetleges leépítést követően mennyire sietnétek új munkát találni?

Ha úgy döntenétek, hgoy nem akartok emellett dolgozni, akkor mivel töltenétek az időtöket?

2023. jún. 8. 13:14
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
A 12 nem én voltam, de amúgy ő is jól le lett pontozva, mint mindenki, aki úgy gondolja, hogy 230.000 forintból nem lehet megélni. Lehet, hogy nem mindenkit te pontoztál le, de eleve nem is ez a lényeg, hanem az az utálkozás ami minden gyk-s kérdésnél megy azokra, akik szerint ennyiből nem lehet megélni. Amúgy eleve maga a kérdés is több ismeretlenes, mert nem mindegy, hogy aki 230.000 ft-ot kap havonta, az hol él, hány eltartottja van (gyerek, szülő, bárki), van-e saját ingatlana, stb. Lehet, hogy egy 400-at kereső, de albérletben élő 2 gyerekes anyuka alacsonyabb színvonalon él, mint egy 230-at kapó szingli, aki a szüleivel él otthon. Ezért lepontozni azt, aki azt írja a saját élethelyzetéből kiindulva, amit, az szimpla rosszindulat és szűklátókörűség.
2023. jún. 9. 09:45
 32/39 A kérdező kommentje:

31, egyetértek.

Mondjuk másrészről meg az állítás, hogy "ebből nem lehet megélni" sem kompatibilis. Ha valaki azt írja, hogy "én a jelen körülményeim és igényeim között ebből enm tudok meéglni" az korrekt. Az, hogy ebből lehetetlen megélni, az egyértelműen hamis, mert sokaknak sikerül így vagy úgy. És valójban a vita is ebből indult ki, hogy valaki azt állította, hogy nem lehet, nem pedig azt, hogy ő nem tudna, max jelentős életminőségcsökkenés árán.

Egyébként ugyanígy a "Budapesten a bérlés ennyi" kijelentés sem igaz, mert bizony Budapesten is lehet bérleményt találni 70-80ezerért, csak hát nyilván az messze elmarad azoktól a bérleményektől, amiket 150ért adnak. Nyilvánvalóan akinek nem telik arra, hogy havi 150-180at kiadjon albérletre, az nem is ebben gondolkodik. Mintha valaki azt mondaná, hogy 5millió alatt lehetetlen autót vásárolni, miközben valójában az ő igényeinek megfelelő autót nem lehet 5 millió alatt venni. A kettő nem ugyanaz.

2023. jún. 9. 10:01
 33/39 anonim ***** válasza:
100%

32

Igazad van, a válaszadásnál is lehet konkrétabb az ember. Jogos.

Egyébként a kérdésedet az alanyi jogon járó alapjövedelem ihlette, ami bizonyos országokban létező dolog? Szerintem ha azt bevezetnék (jelen gazdasági helyzetben nyilván kizárt) akkor is érdemes dolgoznia mindenkinek mellette, mert aki jelenleg jól elműködik ennyi pénzből is, az is egyszercsak szeretne ingatlant/autót/gyereket bármit, plusz kiesni a munkaerőpiacról sem szerencsés. Tehát ha minden egyéb tényezőt figyelmen kívül hagyunk, akkor is azt mondom, hogy ha lenne egy élhető alapjövedelem, amellett is dolgoznék továbbra is, esetleg nem 240 órát, mint most, csak a kötelező 168-at, ha mást nem, időt szereznék így a pihenéshez és ahhoz, hogy a gyerekekkel lehessek.

2023. jún. 9. 10:08
 34/39 A kérdező kommentje:

240 óra? Jézus:S

Mint írtam nem, nem az alapjövedelem ihlette a dolgot, hanem az, hogy fogyatékossági alapn elfőrdulhat, hogy megítélik összesen nekem kb ezt az összeget és onnantól kezdve ha esik, ha fúj, járni fog, és persze dolgozhatok mellette, ha akarok. De ja, technikailag olyan lesz ez így nekem, mint egy alapjövedelem.

És jelenleg 370et keresek, ami nyilvánvalóan több mint a 230:D Dee párommal együtt így is havonta 350-400ezret teszünk félre, szóval igazából ha nem dolgoznék, még így is félre tudnánk tenni több mint 200at, ami még így is kiemelkedően magas havi megtakarítás.

Persze amúgy nyilván bennem is az van, hogy inkább dolgozni akarok és rakjunk félre havi fél millát, úgyis hzára gyűjtünk, arra meg az Isten pénze sem elegendő, meg aztán nem árt, ha az embernek van napi kötelessége. De mondjuk idővel egy részmunkaidő lehet benézhetne. De ez az én hozzáállásom, a kérdést azért tettem fle, hogy megnézzem mások hogyan állnak hozzá a saját élethelyzetükben.

2023. jún. 9. 10:22
 35/39 anonim ***** válasza:

Én is lakásra gyűjtök, nyugdíjas koromig szeretnék összeszedni egy kis lakás árát, mert nyugdíjból nem tudok majd albérletet fizetni. Én 400 fölött keresek, így is alig tudok félretenni, mert kamaszok a gyerekek, mindent nem vonhatok meg. Ráadásul fizikai munkát végzek, nekem a halálos ítéletem lenne a leszázalékolás. Még vagy 10 évig biztosan, addigra kirepülnek a gyerekek.

Ha az alaphnkaidőt dolgoznám, nem tudnék enni adni a gyerekeknek. Félek is... Na mindegy, szóval nem vagyontárgyakat halmozok, csak életben tartom magunkat.

2023. jún. 9. 10:42
 36/39 anonim ***** válasza:
230 nettóért nem csinálnám, amit most. Ha a fizetèsemen felül kapnám, akkor tisztességesebben dolgoznék, de nem emelést kaptunk most sem, hanem csökkentést.
2023. jún. 9. 13:00
 37/39 anonim ***** válasza:
100%

Ha alottón nyernék (ami valószínűtlen, mivel nem lottózok), akkor is bejárnék dolgozni. Szeretem a munkám, inkább hivatás számomra, mint munka.

230 nettóval amúgy semmire nem mennék. A lakbér meg a kaja se jönne ki belőle.

2023. jún. 10. 19:18
 38/39 A kérdező kommentje:

No, hát kéremszpen, megítéltek 194ezer (+párszáz) + 39ezer (+párszáz) havi támogatást.

Azaz mostantól havonta kapok 233.000 forintot csakúgy.

Ez a kb 400as fizum mellé azért elég szép kiegészítés, azt hiszem.

2023. júl. 25. 11:39
 39/39 anonim ***** válasza:
100%
Én dolgoznék tovább, mert jelenleg többet keresek ennél, és szeretem azt az életszínvonalat, amit a jelenlegi fizetésem ad. Annyiban talán változtatna a hozzáállásomon, hogy lehet, a jelenlegi helyemen felmondanék, és könnyebben mernék körbenézni máshol, és keresni egy olyan munkát, ami hasonló, mint a mostani, csak kevésbé stresszes (amiatt, hogy mindenféle borzalmas, kivitelezhetetlen projektre igent mond a sales, mi meg csináljunk szarból várat, és rajtunk csattan, ha nem sikerül)... és akkor valszeg egy pici fizetcsökkenés is beleférne.
2023. aug. 1. 01:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!