Mikor indult be igazán a karriered? Hány év munkatapasztalatod volt akkor?
Nem, hogy nem indult be, egyenesen visszafejlődtem sajnos.
Sokáig hitegettek a fejlődés lehetőségével, aztán az elmúlt 2-3 évben erősen földbe állt a cég, alig van munka, nincs motiváció. Sajnos ezzel az én kapcsolataim és lehetőségeim is romlottak.
Olyat nem neveznék karriernek akinek pl.: Apuci-Anyuci a fiára hagyja az üzleti dolgait, aztán főnök lesz stb, közben a fia semmit nem tett le az asztalra.
Egyenesen okádok az ilyen tahó emberektől.
#5 Ne is mondd.
A cég lecsúszása mellett számomra ez a másik undorító dolog. Én, aki a cégért dolgoztam nem jutok előre, sőt. Közben a főnök semmirekellő gyereke alapból csak beleül a főnöki székbe, legyen bármennyire inkompetens.
Hát igen , ahogy mondod.
Azt már tudnám nevezni karriernek aki tisztességesen tanul, és nem bízza magát Apuci-Anyucira. Aztán elmegy felvételre egy viszonylag jó munkahelyre vagy belekezd egy magán vállalkozásba stb.
Magának kitűzi a céljait, eléri őket. Építi a kis üzleti dolgait. Ahogy említettem az, hogy Anyuci-Apuci átadja a gyereknek az egész üzletet a vállalkozását, a pénzét az ott számomra 0 a számegyenesen, hiszen a gyerek csak a hasznát élvezi az egésznek.
Pl Nálunk a lakópark egyik utcájában a család feje a gyerek Apja gyereknek iszonyat mennyiségű pénzt adott át , a gyerek van vagy 23 éves akkora házat vett belőle...+ még tovább építik a házukat. Aztán nem csinál semmit egész nap , vicc az egész.
#7 Nekem magával az átadással nincsen bajom ha az illető kompetens. Ismerek olyanokat akik tele vannak pénzzel. Nyilván egyszerűbb volt nekik, hogy nem nulláról indultak, de alapvetően jól viszik a céget. Amivel ilyen formában nincsen baj. Persze ők soha nem is verték a mellüket, hogy jobbak lenének mint bárki más, megbecsülik a dolgozóikat is.
Nyilván annak sincsen értelme, hogy csak azért kidobod a gyereket az utcára egy szálgatyában, mert mindenki más ezt teszi. Nyilván a saját gyerekem is támogatnám egy szintig, legyen akármilyen naplopó.
Nekem csak azokkal van bajom, akik nem oda valók, csak azért kerültek oda mert a főnök így döntött. Előléptethetett volna mást is a cégben. Nem azt mondom, hogy engem, de azt láttam a felettem lévő kollégámon, hogy ő hajtott, dolgozott a cégért, mindenki arról beszélt, hogy ő lesz az "utód". Aztán csak a főnök fia lett.
Ezzel a kollégám el is kezdte leszarni a céget, viszi a saját munkáit, saját kapcsolatait építi és el is indult a cég a lejtőn.
Vagy amikor a főnök fián látom a lekezelő, lenéző magatartást, akkor legszívesebben arcon vágnám és megmondanám, hogy amíg ő a tökét vakarta én meg a kollégáim építettük az ő rohadt cégüket.
Persze összességében leszarom, sajnos minden kollégám azt mondta, amint a gyerek veszi át a cégvezetést ők lépnek innen. Csak hát akkor nem nagyon lesz már mit átvenni.
Én is lépni fogok, csak azt bánom, hogy nem tettem meg hamarabb, amikor csúcson volt a cég és kapkodtak értem más cégek. Mégis kitartottam, de a lojalitás ma már szart sem ér.
Pofára megy itt már minden. Ez természetes, hogy a fia vette át az egészet. A leírtak alapján, sajnálom a kollégád , de ez várható volt. A lekezelőséget én nem tűrném. Tanácsolom, hogy mondjatok fel , bár annak a fütyinek nem hinném, hogy hátráltatná. Aztán lehet béke is verném a fejét az asztalba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!