Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi a frászt írjak az önéletraj...

Mi a frászt írjak az önéletrajzba, ha nemhogy releváns, de semmilyen munkatapasztalatom nincs? Mit írjak a nyelvtudásomról?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, előéves egyetemista, az előző tanévben érettségiztem, még sosem voltam diákmunkán bizonyos okokból, de most nyárra tervezek jelentkezni. Jan.15-ig kellene elküldenem a szükséges dolgokat (önéletrajz, jelentkezési lap, egy-másfél perces bemutatkozó videó) Egy nyári táborba(országon belül) szeretnék jelentkezni, a feladataim főképp a kézműves foglalkozások segítése, adminisztrációs feladatok ellátása, programhelyszínek berendezése, programeszközök bekészítése és elpakolása, tabletek segítségével QR kódok beolvasása, fényképek dokumentációs célú készítése, a táborvégi kérdőívek kitöltésére történő ösztönzés és a táborozók érkezésnek és távozásának, valamint az étkeztetések lebonyolításának elősegítése.

Az oldalon van egy minta az önéletrajzhoz, de néhány résszel kapcsolatban van pár kérdésem. A betölteni kívánt pozíciót kell megadni, ez eddig tiszta, a táboroztatási tapasztalatot, ami nekem nincs, tanulmányok, ez egyértelmű, megadom, ahol jelenleg tanulok, viszont van egy "magamról" című rész... Ott példáknak korábban elért eredményeket, sportteljesítményt, önkéntesmunkát ír. Én meg maximum annyit tudok írni, hogy középiskolai évek alatt mikben vettem részt, meg részt vettem anno a kolis programok szervezésében, de azon kívül nincs semmi említésre méltó dolog. Ilyeneket beírhatok, vagy inkább ne? Illetve a nyelvtudást milyen formában tüntessem fel? Angolból van b2-es nyelvvizsgám, meg amúgy használom is az angolt a mindennapjaimban, beszélgetek a külföldi barátaimmal, de azért bonyolultabb témákról nem igazán tudok zökkenőmentesen kommunikálni, meg szókincsbeli hiányosságok miatt csinálok elég elcseszett körülírásokat, de a szövegértésem szerintem rendben van.

2023. jan. 2. 14:29
 1/4 anonim ***** válasza:
77%
Tanulmányaid, nyelvtudás, pár szoftver, amihez értesz (word, excel), pár fontosabb soft skill (csapatjátékos, stb), meg írj mellé egy bemutatkozást, amiben leírod a motivációidat, hogy miért szeretnéd ezt a munkát csinálni és hogy mik a terveid a jövőre nézve.
2023. jan. 2. 14:36
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, ezeket vágom, már beleirtam. Illetve a nyelvtudást még nem, pont része a kérdésnek, hogy HOGYAN, nem az, hogy benne legyen-e....
2023. jan. 2. 17:18
 3/4 anonim ***** válasza:
Hogyhogy hogyan. A tényszerű adatot pontonként, a többit rövid bemutatkozásként. De ezt is leírtam.
2023. jan. 2. 21:21
 4/4 anonim ***** válasza:
94%

#3 Igazából leírtad, amit a kérdező nem kért, maximum a pár szoftver, amihez ért lehet releváns esetleg(meg talán a miért szeretne jelentkezni rész, ha azt feltételezzük, hogy erre azért nem kérdezett rá, mert eszébe sem jutott, nem pedig azért mert egyértelmű). Az első válaszodból nem derült ki, hogy releváns-e, ha beleírja, hogy középsuliban közreműködött a programok lebonyolításában. Az, hogy beleírja-e a nyelvtudást, az meg nem volt kérdés, hanem az, hogy hogyan, arra meg pont nem válasz az első kommentben, hogy írd bele.

Kérdező:

Gyanús, hogy ugyanoda tervezünk jelentkezni. Mondjuk nekem is első alkalom ez a táboroztatási szándék... :D

Én a helyedben a nyelvtudáshoz a nyelvvizsgát beírnám, ha nem arról van szó, hogy van nyelvvizsgám, de meg nem tudok szólalni az adott nyelven. Ha meg beszélgetsz külföldiekkel rendszeresen, annyira csak nem lehet rossz a helyzet, hogy ha véletlenül használni kéne a nyelvtudásodat, akkor ne menjen.

Plusz én talán feltűntetném a középiskolás tevékenységet, lehet releváns, de mindenképpen úgy, hogy azért jelezd valahol, hogy elsőéves egyetemista vagy még csak, nehogy nulladik pillanatban úgy tűnjön, hogy már kb harmadéves vagy, és semmi releváns eredményed nincs a felsőoktatásban (simán megtörténhet, ha nem ötéves képzésen van középsuliba, meg időben kezdi az óvodát, esetleg határontúli, és 17 évesen kezdi az egyetemet.). Mindenképp sorold fel, írd körbe alaposan, hogy mit csináltál.

2023. jan. 3. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!