Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nagyon eltérő oxigén és...

Nagyon eltérő oxigén és hőmérsékleti igények egy munkahelyen - hogy kezelhető?

Figyelt kérdés

Szóval az a helyzet hogy 12 emberrel dolgozok egy csapatban. MINDENKI fázós rajtam kívül. Jelenleg pl a hőmérő szerint 24 fok van az irodában, a többség pulóverben, sálban ül. Nekem rövidujjúban, rövidnadrágban épp kellemes nyitott ablaknál.

Télen a többiek 25-26 fokra fűtenek a normál radiátoros fűtés mellé behozott plusz hősugárzókkal. Én ilyenkor kb hőgutát kapok egy vékony pólóban.

Ablakot nyitni nagyjából soha nem akarnak mert bejön a hideg (kivéve a 40 fokos kánikulában, akkor “bejön a meleg” indoklással), ami leginkább közös megbeszéléseken gond, amikor több mint 10 ember összeül egy relatíve kicsi szobában és pillanatok alatt elfogy az oxigén.

Lényegében a munkahelyen folyamatosan szakad rólam a víz, émelygek és nem kapok normálisan levegőt. Egyre nehezebben viselem.

Természetesen szoktam szólni, de nem igazán tetszik nekik hogy 12 embernek kell “”megfagynia”” egy ember kedvéért, így nem igazán akarnak változtatni.

Valahogy fejleszthető a meleg és az oxigénhiány tűrése? Vagy van erre valamilyen kompromisszum? Hogy lehetne megoldani ezt a helyzetet?

2023. máj. 24. 11:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha a főnökséget nem zavarja az energiapazarlás, akkor nem tudsz nagyon ezzel mit csinálni, ha 13 emberből csak neked vannak más igényeid. Mondom ezt úgy, hogy fázós vagyok, de nagyon igénylem a friss levegőt, szóval télen is napi többször szellőztetek.
2023. máj. 24. 11:24
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen helyzetekre lenne jó megoldás a home office!

Nálatok nem engedik (nem teszi lehetővé a munka jellege)?

A home office egyik pozitív hozadéka hogy otthon mindenki annyit szellőztethet amennyit akar, és nem kell senkihez igazodni.

Én a nyitott, egyterű irodákat sem engedném, ahol rengetegen ülnek egymás mellett, mindenki telefonálgat, ki-be járkálnak, beszélgetnek, köhögnek, tüsszögnek ha betegek, fáznak, melegük van stb, stb. Olyan nincs hogy ennyi embernek mindig minden megfeleljen, és mindenben megegyezzenek.

Általában az szokott lenni, hogy többség dönt, egység nyal.... :D

2023. máj. 24. 11:36
 3/11 anonim ***** válasza:
54%

Rég le kellett volna lépni , a lakosság 70% korlátolt normalitástol forditva létező egyed . Nyáron tárva nyitva minden ablak ajtó beengedve a száraz hőt ,de késő este hajnalban amikor friss a levegő akkor becsukják. Télen hűtött sör nyáron tűz mellet

bográcsozás vagy tó mellett tűző napon forró grill sültek lángos falás .....

2023. máj. 24. 11:45
 4/11 anonim ***** válasza:
22%
10 ember egy szobában nem akkora tömeg, hogy két perc után meg akarj fulladni... ez vagy valami lelki ok, vagy testi, én első körben a háziorvosodat javasolnám, második körben talán a pszichológust, hogy kiderítse, miért visel meg ennyire, ha zárt helyen vagy emberekkel...
2023. máj. 24. 11:56
 5/11 anonim ***** válasza:
85%

"több mint 10 ember összeül egy relatíve kicsi szobában és pillanatok alatt elfogy az oxigén."

Ennél undorítóbbat el sem tudok képzelni az irodai munkáról, minthogy fél tucatnál több ember van egy kis szobában.

Olyankor szinte biztos, hogy van egy személy köztük, akinek büdös a lehellete a kajától, vagy alapból olyan.

Ugyanaz az illető, vagy még egy másik is emellé oda is fingik az orrotok alá.

Valamelyik meg takonykórosan megy be és aztmondja: ez nem fertőző. De másnapra már te is beteg vagy.

Külön élmény, ha valamelyik olyan hányingerkeltő illattal önti le magát, ami hogyhogynem, szintén csak téged zavar.

Ha én lennék a helyedben és nem tudnék kérni egy másik szobát a főnöktöl, ahol azokkal lehetnék, akik egy percnél tovább is kibírják, ha nyitva van az ablak, akkor én más hely után néznék.

2023. máj. 24. 12:05
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
4# Azt sem tudod mit írsz , sportcsarnokok arénák pár óra alatt fullasztóvá válnak a tömegtől , telt ház esetén elájulnak mert hőt co2t párát adnak le pedig ott van légtér .
2023. máj. 24. 13:37
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem lennék a helyedben. Nem tudsz velük mit kezdeni.

Az már durva, ha szellőztetni sem engednek. Senki nem fagyna meg azalatt a 10-15 perc alatt, míg nyitva az ablak.

Szerintem is kérj külön irodát, vagy home office - t.

Baromira egészségtelen egymás bűzét szagolgatni egy zárt katlanban.

2023. máj. 24. 16:15
 8/11 anonim ***** válasza:
58%

Amit a többiek írtak nem ismétlem, még egy dolog jutott eszembe.Mikor ezek a bolondok katlant csinálnak az irodából, akkor hivatkozz a munka törvénykönyvére ami kimondja, hogy ülő munka esetén 21-24 fokot kell biztosítani.

Ehhez jogod van, kimondja a törvény is.Ha ők megfagynak 24 fokban, ott rohadjanak meg.

2023. máj. 24. 17:15
 9/11 A kérdező kommentje:

Home office szigorúan tilos mióta vége a járványhelyzetnek.

Egyrészt sehol nem írtam 2 percről, sokszor 1-2 óráig ülünk így összezárva.

Másrészt szerinted egy ilyen 5x5 méteres szoba ami nincs kb soha szellőztetve, mennyi ideig tud friss maradni ha ennyien ülnek be egyszerre?

Nem visel meg ha “zárt helyen” vagyok sok emberrel, amíg van szellőzés.

Amúgy nem büdös senki a csapatból, egyszerűen utálom az oxigénmentes állott levegőt.

2023. máj. 24. 17:26
 10/11 anonim ***** válasza:
Nemtom rágózni szabad -e nektek ,de az pl egy frissitő hatású pl mentol, eukaliptusz ízesítésűek lehetnek szerintem.
2023. jún. 14. 00:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!