Hogyan kezelhető egy szerettünk halála?
az utóbbi 2 évben 3 családtagom is meghalt. papám, mamám, és egy testvér.
mindnyájan nagyon közel álltak hozzám, szinte a mindennapjaim része voltak. borzasztóan nehéz most nekem. a legutóbbi haláleset egy hónapja történt.
mit tehetnék, hogy jobban viseljem?
18 éves vagyok
Nagyon sok veszteseg ert rovid idon belul, sajnalom.
Ez sok ido, mig jobban leszel.
Keress gyaszfeldolgozo csoportot, vagy pszichologust, aki el tud kiserni a gyasz folyamataban.
Nagyon sajnálom, hogy ilyen fiatalon ennyire veszteség ért az életben! Őszinte részvétemet küldöm Kérdező! :(
Nekem édesanyám hosszú - 13 évig tartó - betegsége majd halála volt az igazán megrendítő/sokkoló esemény. (De én 45 éves voltam a veszteség bekövetkezésekor, tehát hálás lehetek, hogy ilyen sokáig velem volt.)
Próbáld meg a Gondviselés útjait fürkészni: mit üzenhet a Mindenható számodra ezekkel a veszteségekkel? Valószínűleg nagyobb Sorsforduló van kijelölve számodra.
Én egyházi körökben kezdtem megtalálni a lelki kiegyensúlyozottságomat 36 éves koromban. (Közel 12 évvel ezelőtt.) Ott létezik HIVATÁS GONDOZÁS és vannak TÉNYLEG KIVÁLÓ mentálhigiénés szakemberekkel is tudsz találkozni, akik spirituális értelemben igyekeznek a helyes úton megtartani Téged.
Vannak valamilyen vallási gyökereid generációkra visszamenőleg? Meg vagy keresztelve? Tágabb rokonságodból él valaki? Jártál valaha hittanórákra, bibliaórákra? Tagja volt valamelyik családtagod történelmi jelentőségű egyháznak? A temetéseket ki intézi/intézte? Kihez fordultál bizalommal?
Ui: nagyon sok Erőt, Egészséget, kitartást kívánok! Fel a fejjel, ezután csak jobb jöhet, rosszabb nem! Milyen nemű vagy egyébként?
koszonom nagyon! lany vagyok
katolikus altalanos iskolaba jartam,volt heti 2 hittanora, meg is vagyok keresztelve.
templomba nem jarok altalanos iskola ota, de akkor viszont kb 2-3 hetente jartunk a sulival. szuleim elnek, a masik 2 nagyszulomet nem ismerem, ok meghaltak mielott en megszulettem. nem tudok rola hogy valaki tagja lett volna valamifele egyhaznak. a temeteseket edesapam intezte. egy baratomhoz fordultam de oszinten nem tudott segiteni szinte soha. ez nem az o hibaja igazabol. de talan tulleszek majd rajta valahogy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!