Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért lett divat megint...

Miért lett divat megint "rabszolgaságról" rinyálni azoknak akiknek rosszul fizetett munkája van? Vagy ha jól keresnek akkor is panaszkodnak?

Figyelt kérdés

Néha már nem tudom eldönteni hogy komolyan beszélnek vagy csak viccelnek azok akik a napi 8 órás munkájukat rabszolgaságnak vagy jobb esetben kizsákmányolásnak tekintik. Tudják ezek az egyedek hogy déd és ükapáink/-anyáink mennyit dolgoztak? Hétfőtől szombatig!

És akkor linkelgetik a bálványozott szélhámosaik süketeléseit (pld. Kobra Bandi) a mátrixokról, munkahelyi rabszolgaságról meg egyéb konteókról...

2023. máj. 15. 11:00
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
Nem keresek jól, se rosszul, 650br. Én úgy állok bosszút a munkáltatómon, hogy fusizok, szinte nincs olyan hét, hogy , ne csinálnék valamit otthonra, lopok, meg magamnak rendelek dolgokat, mintha a gyártásba kéne. Csavart, ragasztót, szigszallagot, szerszámot is, meg bármit ami kell.
2023. júl. 11. 21:11
 32/34 anonim ***** válasza:
#31: A szocializmusban majdnem mindenki így tett ("nálunk nem csak Antilop"), ki is írták az üzemekben, hogy "Leplezzük le az üzemi szarkákat!"
2023. júl. 12. 15:10
 33/34 anonim ***** válasza:
Marx már rég megírta, hogy ha a tőkésnek dolgozom, akinek a tulajdonában vannak a termelőeszközök, akkor az kizsákmányol, mert (nyilván) kevesebbet fizet a munkámért, mint ami haszna (profit) neki van rajta (és lehet, hogy ő nem is dolgozik). Ez akkor is így működik a kapitalizmusban, ha szeretem a munkámat. Ráadásul saját magamra árucikként nézek, amit "el kell adnom" a munkaerő piacon.
2023. júl. 12. 15:25
 34/34 anonim ***** válasza:

33-as, berlini kék! Ez pontosan így van! A rendszert megváltoztatni nem nagyon lehet, ezért lopok, fusizok, rendelek magamnak ezt azt.

Komplett, egész nagy dolgokat is összeraktam már itthon 😃

Így kompenzálom a kizsákmányolást

31#

2023. júl. 12. 17:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!