Mit csináljak, ha nem tudok angolul és szerdán angolul lesz egy meetingem?
Azaz tudok angolul, de a nyelvvizsga óta nagyon megkopott a tudásom. írásban elvagyok (nem tökéletes nyelvhasználattal), illetve az ilyen alap szituációkban is, amik felmerülnek egy külföldi utazás során, de nem vagyok professional angolból.
Most szerdán lesz egy olyan ügyféljelölttel meetingünk, aki nem tud magyarul és angolul folyna a tárgyalás. Ráadásul ügyfélszerzési tárgyalás lenne, tehát megfelelően kell érvelnünk, kifejeznünk magunkat egy üzleti szituációban. Még a hétköznapi angollal csak-csak elboldogulok (ha belemegszem), de nem érzem, hogy szóban tárgyalóképes angol nyelvtudásom lenne. 4-en lennénk bent a tárgyaláson és az ügyféljelölt. Valószínűleg nekem is kéne beszélnem, mert egy prezentációval készülünk, és általában úgy szoktuk, hogy mindenki a "saját részét" adja elő. Teljes stresszben vagyok jelenleg...
Mikor felvételiztem erre a munkahelyre, a követelményekben a nyelvtudásnál csak annyi szerepelt, hogy legyek képes angol nyelvű szövegeket magyarul összefoglalni. Ez ment is, a felvételi folyamatban is átmentem ezen a "teszten". De a beszéd a halálom...
Ráadásul olyan emberek között dolgozom, akik az üzleti életben benne vannak 5-20 éve, mindenki profi angolból és olyan cikinek, bénának érzem magam emiatt. Sajnos nyelvvizsga óta szinte semmit nem beszéltem angolul, max el-elvétve ilyen hétköznapi szitukban csak... vagy részegen :D
Nem tudom, hogy mondjam el a kollégáimnak ezt, olyan kellemetlennek érzem a helyzetet, pláne itt az üzleti területen. Nyilván az is bennem van, hogyha nem gyakorlom, akkor sosem fogok belerázódni, de közben úgy érzem, totálisan megsemmisülnék, beégnék, ha nekem ezen a meetingen angolul kéne beszélnem.
1 hete ezen stresszelek és szinte alig alszom esténként, annyira ideges vagyok emiatt...
ráadásul egyetemen csinálok levelezőn msc-t, a héten lenne vizsgám is, de alig tudok arra is koncentrálni, annyira sresszelek ezen a hülye meetingen..
Mondd meg őszintén a főnöködnek. Nem fogod tudni lebonyolítani ilyen tudással a tárgyalást. Az kínosabb majd ha ott lesztek szemtől szemben és nem fogod megérteni amit mond, vagy nem tudsz válaszolni.
Átérzem,mert nekem német nyelvvizsga előtt nagyon jól ment màr a nyelv. Folyékonyan tudtam beszélgetni vizsgán is,gyakorló órákon is. Mióta nem használom, nem tudnék tárgyalni az fix. De be se merném így vállalni.
Max nagyon gyorsan elkezdesz ismételni, aztán hátha.
11+ "Ha miattad lett behívval a céged, egy jövőbeni együttműködési lehetőségre."
Mert hogy van ilyen is, egy mezei szimpla érettségivel reendelkező, egyszerű gyerekes nőnek.
Egyébként a Samsung volt és a munkája alapján volt ez a lehetőség.
Azonnal el kellett volna utasítani, hogy legyen idő és lehetőség megfelelő embert találni (ha nincs aki beugorjon helyetted egyből). Egyrészt mert ne dobjanak be a mély vízbe olyan témában amivel kapcsolatban nem pályáztál és főleg nem ellenőrizték annak a tudásnak a meglétét; másrészt ne élesben derüljön ki ez a probléma egy ügyfél előtt, aminek anyagi következménye is lehet.
Ki kellett volna nyitni a szád, és jelezni hogy ez így nincs rendben, ahelyett hogy a csodára vársz vagy a biztos lebőgésre. Utána meg elő is vesznek, hogy "ez mi volt Péterkém, nem kellett volna szólni hogy ennyire azért mégsem tudsz angolul?".
Kevésbé kínos elismerni, hogy valami nem megy vagy nem érzed magad kellően felkészültnek erre a feladatra, ahelyett hogy ott van mindenkiben a drukk hogy jól menjen, és már fejben költik a pénzt amit a szerződés hoz, aztán besül az egész.
Na meg emberileg sem jön ki jól, hogy már egy hete is tudtad hogy nem fog menni, de elhallgatod a problémát. Fel lehet vetni, hogy vajon ez eddig és ezután is elő fog majd fordulni, és hogyan kell ezt kezelni. Ettől a kérdéstől már csak az volt jobb (most így hirtelen nem találtam meg), amikor valaki bemondta a kérdésre és jelentkezési feltételekre, hogy X éve van jogsija, de elfelejtette közölni hogy a forgalmi vizsga óta nem vezetett. Majd első nap beültették a céges kocsiba, hogy akkor irány a napi munkát végezni az állomások között, és az udvarból nem tudott kiállni, haza is küldték. Mert hát nem hazudott, jogsija tényleg volt.
* olyan témában amivel kapcsolatban nem pályáztál
Nem pályázásos volt a sztori, hanem az illető több hónapon keresztűl úgy dolgozott, hogy felfigyeltek rá(és cégükre).
Az akkori vezető alkalmatlan volt mindennemű vezetésre.
Attól, hogy valaki csak egy mezei érettségivel rendelkezik, és nem tud angolul, még tud úgy dolgozni, hogy észre vegyék.
Ezért szép az élet, és igen izgalmas, mert hogy a gyerekes nőket lenézik a "nagy"tudásu HR-esek:) Sose tudhatod, hogy az interjuztató szék másik oldalán kii és milyen tálentummal rendelkezik-ezért senkit nem szabad lenézni:D mert a zsebed bánja..és a bankszámlád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!