Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit csináljak, ha nem tudok...

Mit csináljak, ha nem tudok angolul és szerdán angolul lesz egy meetingem?

Figyelt kérdés

Azaz tudok angolul, de a nyelvvizsga óta nagyon megkopott a tudásom. írásban elvagyok (nem tökéletes nyelvhasználattal), illetve az ilyen alap szituációkban is, amik felmerülnek egy külföldi utazás során, de nem vagyok professional angolból.

Most szerdán lesz egy olyan ügyféljelölttel meetingünk, aki nem tud magyarul és angolul folyna a tárgyalás. Ráadásul ügyfélszerzési tárgyalás lenne, tehát megfelelően kell érvelnünk, kifejeznünk magunkat egy üzleti szituációban. Még a hétköznapi angollal csak-csak elboldogulok (ha belemegszem), de nem érzem, hogy szóban tárgyalóképes angol nyelvtudásom lenne. 4-en lennénk bent a tárgyaláson és az ügyféljelölt. Valószínűleg nekem is kéne beszélnem, mert egy prezentációval készülünk, és általában úgy szoktuk, hogy mindenki a "saját részét" adja elő. Teljes stresszben vagyok jelenleg...

Mikor felvételiztem erre a munkahelyre, a követelményekben a nyelvtudásnál csak annyi szerepelt, hogy legyek képes angol nyelvű szövegeket magyarul összefoglalni. Ez ment is, a felvételi folyamatban is átmentem ezen a "teszten". De a beszéd a halálom...

Ráadásul olyan emberek között dolgozom, akik az üzleti életben benne vannak 5-20 éve, mindenki profi angolból és olyan cikinek, bénának érzem magam emiatt. Sajnos nyelvvizsga óta szinte semmit nem beszéltem angolul, max el-elvétve ilyen hétköznapi szitukban csak... vagy részegen :D

Nem tudom, hogy mondjam el a kollégáimnak ezt, olyan kellemetlennek érzem a helyzetet, pláne itt az üzleti területen. Nyilván az is bennem van, hogyha nem gyakorlom, akkor sosem fogok belerázódni, de közben úgy érzem, totálisan megsemmisülnék, beégnék, ha nekem ezen a meetingen angolul kéne beszélnem.

1 hete ezen stresszelek és szinte alig alszom esténként, annyira ideges vagyok emiatt...

ráadásul egyetemen csinálok levelezőn msc-t, a héten lenne vizsgám is, de alig tudok arra is koncentrálni, annyira sresszelek ezen a hülye meetingen..

2023. ápr. 24. 13:47
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem, hogy egy kis cégnél dolgozom és csak magyar ügyfél volt eddig, szintén kisebb magyar kkv ügyfeleink vannak. Tehát gondolom ezért sem volt feltétel, hogy jól tudjak angolul. A research munkák miatt volt fontos h idegen nyelvű forrást is megértsek, de az nyilván full más, mint beszélni..
2023. ápr. 24. 13:50
 2/21 anonim ***** válasza:
22%
Miért nem beszél ő magyarul? Miért mindig nekünk magyaroknak kell alkalmazkodni, benyalni külföldieknek is a saját hazánkban? Bocs, hogy nem a kérdésedre válaszoltam, csak ez mindig felháborít engem.
2023. ápr. 24. 13:52
 3/21 anonim ***** válasza:
98%
Egyetlen megoldás van, és ezt szerintem te is tudod: őszintén megmondod a főnöködnek, hogy mi van.
2023. ápr. 24. 13:54
 4/21 A kérdező kommentje:
Ez egy holland pali, akinek magyar felesége van és itt él. Van egy kis cége itt Mo-n, és magyarul csak pár szót tud elvileg.
2023. ápr. 24. 13:54
 5/21 A kérdező kommentje:
3, sajnos tudom :(
2023. ápr. 24. 13:57
 6/21 anonim ***** válasza:
66%
mondjuk ha egy héttel ezelőtt elkezdesz rohamtempóban ismételni és gyakorolni, hisztizés helyett, akkor már előrébb lennénk...
2023. ápr. 24. 13:57
 7/21 A kérdező kommentje:
6, Közben egyetemet csinálok, és most vannak vizsgáim is.. hétvégén pedig pont céges csapatépítő volt.. de persze ez nem mentség, tudom
2023. ápr. 24. 14:01
 8/21 anonim ***** válasza:
34%
Keress valakit aki felkészít. Ha több idő állna rendelkezésre, ajánlanám egy külföldi szerető felszedését, akivel igen gyorsan belerázódnál a nyelvtudás kommunikációs formájába is. Amiről azt hitted, már nem tudod, az újra élő tudásként lesz jelen. Ha jót akarsz a cégnek és magadnak, légy egyenes, mert ha ez rosszul sül el, a jövődet szerintem ne itt tervezd hosszú távon. Minden cég túlélni próbál, kapaszkodni a megbízható, fizetőképes ügyfélbe. Neked is ezekből van a fizetésed kigazdálkodva, bármennyi is az. :)
2023. ápr. 24. 14:02
 9/21 anonim ***** válasza:
92%

Mielőbb beszéld meg ezt őszintén a főnököddel.

Megoldási javaslatot is adj, hogy a jövőben ez ne fordulhasson elő, ha normális a főnököd, akkor ez szimpatikus lesz neki.

Például beiratkozol egy pár hónapos nyelvtanfolyamra, ott tudod gyakorolni a beszédet.

2023. ápr. 24. 14:03
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Hankook-hoz vagy a Samsunghoz mentek?

Beszélj a feletteseddel, nem is értem, hogy miért nem vállaltad fel magad, hogy nem beszélsz angolul. Alap lenne bár hol is melózól már az interjú előtt, hogy közlöd.

Konzuiltálj a cég legjobb angolosával, add át neki a tudásodat-de hogy kenje vágja-és küld ki őt. Ha miattad lett behívval a céged, egy jövőbeni együttműködési lehetőségre.

2023. ápr. 24. 14:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!