Miért nem lehet egy állásinterjún egyenesnek lenni hogy kellek vagy sem?
De, hülyeségeket írkáltok folyamatosan, nyilván azért, mert az egyszerűbb (és mert soha nem voltatok a munkavállalói oldalon).
- a cégek nem egyenesek: biztosan van ilyen cég, de a többségnél épp az az ok, amit leírtam
- fix bérközlés: ilyen nincs, a munkáltató legfeljebb maximumot tud előre, de adott egyéntől függően attól is eltérhet. Nincs olyan, hogy egy cég ugyanannyit fizet egy tanulatlan, kevésbé jó képességű dolgozónak, mint egy tanult, ügyes, tapasztalt dolgozónak, a fix bér közlése ezért sem lehetséges (és nem azért, mert sérti a munkáltatók jogait)
Ja, a munkáltatók jogait kb minden sérti.
Hagyjuk! 😄😂
Pontosan...
Gerinctelenek, erről van szó.
Azt általában nem dönthetik rögtön ott el, hogy kellesz-e. Van, hogy jellegéből adódóan olyan alaposan át kell gondolni, hogy kit vesznek fel az adott munkakörre, hogy akár 50 embert is behívnak interjúra. Na jó, persze megeshet, hogy az önéletrajza és/vagy a kisugárzása olyan meggyőző hatást gyakorol, hogy az interjú végén azonnal felveszik az illetőt. De ez a ritkábbik eset.
Avval többé-kevésbé egyetértek, hogy illene szólniuk, ha egyszer azt ígérték, hogy mindenképp felhívnak. Habár, amikor engem felhívtak (kétszer esett meg), hogy nem engem választottak, sok sikert a további keresgéléshez, akkor inkább olyan erzésem volt, hogy ezért kár volt telefonálniuk. Inkább írjanak e-mailt, az kevésbé rabolja az időmet. Ha jól emlékszem, az egyik telefonáláskor lekéstem miatta a tömegközlekedést.🙂
Az a baj, hogy röhejes bérekért keresik az év dolgozóját és nem értik, miért nincs sehol :D
Ilyen szar fizetésekért, meg szarkeverő kollektívákért örülni kell annak is, ha nem a legnyerőbb jelentkezik.
Minden is kéne ingyen, mi?!
Úgy látszik, hogy ingyen sajt csak az egérfogóban van.
Engem egyszer behívtak Békéscsaba egy lepukkant ruhagyárába interjúra. Az állapotok eléggé kifogásolhatók. Tisztasági festés odabent kb a 2.vh óta nem volt. De gyorsan kellett valami meló, gondoltam nem ez a lényeg.Mondjuk, az is intő jel hogy kongott az ürességtől az üzem, lerí, hogy ide is lasszóval fognak dolgozót. Hr maca megkérdezte, mikor tudnék kezdeni. Meg volt beszélve, hogy visszahív és megbeszéljük a próbanapot. Bacott visszahívni. Kétszer hívtam fel, hogy akkor most számíthatok e próbanapra, vagy sem. Mindkétszer azt hazudta, hogy igen. Persze azóta is hív.
Mondjuk még szerencse, mert azóta találtam százszor igényesebb munkahelyet, de ez azért szánalmas, hogy ilyen szar alakok járnak be félmilliós fizetésekért melegedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!