Ki hogyan intézte a munkahelyváltást?
Szeretnék új munkát keresni, azonban nem tudom, erről mikor kell (illik) szólni a munkahelyen. (A felmondási időm 30 nap. Az világos, hogy mikor felmondok kiderül)
A közvetlen kollégák és az osztályvezetőmet szeretem, azonban a többi osztály és a felsővezetés iszonyatos. Még csak egy éve vagyok itt, de úgy érzem, hogy a felső vezetés hozzáállása kezd tönkre tenni. Home office-ra csak ritkán, rendkívüli esetben van lehetőség, így nehéz azalatt elosonni interjúra.
Ti hasonló helyzetben hogy oldottátok meg? Szabadságot vettetek ki és egy napra próbáltatok több interjút szervezni? Volt aki beszélt erről a közvetlen felettesével?
Nem cél tovább maradni és a világ 8. csodája lenne, ha nagyobb fizut ajánlanának, csak hogy maradjak. (itt egy rendezvényre se lehet csak úgy egy üveg vizet rendelni)
Igazából közvetlen felettessel jó a viszony. Egyszer mondta, hogy ha van kapcsolata x cégnél, szívesen beajánl ha megunom az ingázást.
Munkaidő utáni időpontra szoktam megbeszélni az állásinterjút, általában nyitottak rá. Ha nem, és csak egyszerűen közlik, hogy adott időpontban várnak, akkor vagy szabadságot kérek a jelenlegi munkahelyemen, vagy élkeretőzködök.
Szólni persze nem szoktam semmiről sem. Amint az új munkahely már biztos, másnap a régi helyen felmondok.
Arról a szándékomról, hogy továbbállnék és hogy elkezdtem nézelődni,soha senkinek nem szóltam. Ugyanúgy dolgoztam,ahogy korábban. Ha jöttek be interjúk, akkor a következőt csináltam: online interjúnál home office (előtte csekkolni, hogy meetinggel vagy mással ne ütközzön), személyesnél pedig előre szóltam, hogy ebben és ebben időben el kell mennem ügyet intézni, de x óra múlva visszajövök és bepótolom a kimaradt órákat. Senki sem faggatott, hogy mégis hová megyek. Az, hogy mit csinálok irodán kívül, abszolút nem tartozik senkire. A kieső időt pedig tényleg bepótoltam.
Ha összejött az új meló, ajánlat elfogadva, kezdő időpont egyeztetve (valahol már a szerződést is aláírtam), akkor szépen betipegtem a főnökhöz a 2 példányban kinyomtatott felmondó levelemmel, hogy akkor én mennék. Levelek aláírva,egyik az enyém, másik a cégé. Felmondási idő letelte után pápá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!