Mit dolgoznál, ha VÉGTELEN pénzed lenne?
Kedves Mindenki!
1) Mit dolgoznátok, ha végtelen pénzetek lenne, vagyis nem számítana a fizetés, és azt csinálhatnátok, amit igazán szeretnétek?
2) Továbbá feltenném azt a kérdést, hogy szerintetek hogyan döntsek, ha számomra az alábbi a válasz?
- Orvos
- Fizikus
- Biológus
- Világjáró
- Film rendező és vágó
- Pszichológus
1. Kutatóoorvos lennék
- Orvos (én orvosnak készülök, és intelligencia meg fegyelem kell hozzá, bár a pénz sem árt: méregdrága tankönyvek, mindent magadnak fizetsz, iPad)
- Fizikus, baromira érdekel a fizika, de nem tudnám magam fizikusként elképzelni, max. elméleti fizikusként.
- Biológus, nem érdekel az állattan és a növénytan, biológián pedig töménytelenül sokat kell ezekből tanulni
- Világjáró, ez nem tudom, hogy pontosan mit takar, de engem a szimpla utazás nem tudna kielégíteni intellektuálisan, úgyhogy ezt is offolom
- Filmrendező, ez sem rossz, de ahhoz szükséges egyfajta szemléletmód, amit főleg szabad bölcsészet szakon tudsz megszerezni.
- Pszichológus, egyrészt áltudomány, ha már, akkor inkább a pszichiátria, de mivel sajnos rengeteg nyomorult ember van, szinte azonnal kiégnék és nem tudnám csinálni.
Azért, mert lehetetlen bármilyen konzekvenciát levonni abból, hogy milyen erősen szopkodtad kiskorodban anyád mellbimbóját. Bocs, ha túl vizuálisan fogalmaztam. Ha valóban nagyon empatikus valaki és a szívére veszi mások fájdalmát, enyhíteni akarja azt, akkor végezze el az orvosit, legyen pszichiáter, különben humbuk az egész.
És igen, tudom, hogy a pszichológiának van több leágazása is, nemcsak a klinika pszichológia, de ez az üzleti, coach, sportvilág engem speciel egyáltalán nem vonz.
1. Színpadtervező, rendező, kennel kutyatenyésztő, egyetemi professzor, lakberendező, könyvtáros, coach tiniknek
2. Orvos, világjáró, pszichologus
Állatorvos lennék és menhelyi állatokon segítenék.
A felsoroltak közül talán a biológust választanám újra, ugyanis van ilyen diplomám, csak munkát nem találtam vele. Vagy az orvost, mert a patológia érdekel, csak nem tudtam volna megoldani anyagilag, hogy elvégezzem, túl sok idő és dolgozni sem tudtam volna mellette. Anno az állatorvosi terveimmel is ez volt baj, túl csórók voltunk hozzá, hogy 400 km-re menjek egyetemre, pedig a pontszámom megvolt.
18: Metionin nem azt állítod magadról mindig, hogy orvos vagy? :D
Nem tudom belinkelni konkrétan, de sokszor láttam már ilyen válaszokat.
Mondjuk itt gyakorin mindenki orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!