Akik dolgoznak de keveset keresnek azokat nem zavarja hogy semmire se elég a pénzük?
Elég sokan keresnek nettó 250 ezer alatt.
Egy ilyen iszonyatosan drága országban, és egyre drágább lesz szerintem nem sokat érnek az alacsonyabb fizetések.
Szerintem az lenne a normális ha valaki dolgozik az azért dolgozik hogy mindene meg legyen és ne nélkülözzön.
"Mindene meglegyen"
Igénytől is függ. Neked sincs meg mindened, gondolom egy Ferrari nem férne bele, de havonta egy Ferrari tuti nem.
De zavart, 330-at kerestem, de csak az eletbenmaradasra volt eleg. Most nem dolgozom, es ugyanugy eletben vagyok. Neha keresgetek egy kis penzt a neten, ami eleg erre-arra. Sajat lakasom van. Gyakorlatilag alig van kulonbseg a ket allapot kozott.
(Megjegyzes: Tanulok kozben, komolyabban szeretnek freelancerkedni, de teljes allasba biztos nem megyek vissza ilyen apropenzekert.)
Én nettó 400-at kerestem előző helyemen, de utáltam a melót és rengeteget kellett túlórázni.
Most majdnem 300-at keresek, de sokkal nyugodtabban a napjaim, kevesebbet dolgozok. Egy csomó mindenre van időm.
Bár nagy igényeim nekem sincsenek. Kirándulni járok, és könyvtárba járok. Ezek nem kerülnek sokba, és teljesen kitöltik a szabadidőm.
4 probléma áll fenn azoknak, akik keveslik a pénzt.
1: Nem ismerik az ELÉG kifejezést, tipikus kapzsiság, hogy ha lesz 1 milliós kocsijuk, már a 3 milliós kellene, és így tovább, soha, semmi nem elég, mert a pénz nekik cél, nem pedig eszköz. (Itt a pénz gyűlik.)
2: Idióta a költekezésük, pl. nem hinném, hogy minden negyedik embernek szüksége van iPhone-ra, vagy nem tudnak sétálni ingyenes parkolóból, vagy a mosogatószert nem 3 decinként kellene venni, ahogy a legdrágább, de sorolhatnám, nekik elég lenne a pénzük, csak éppen szarul osztják be. (Itt a kacatok gyűlnek.)
3: Lusták fejlődni. Össze tudnának gyűjteni szakmára, végig lehetne seggelni pár év alatt, de az túl macerás.
4: Kívülálló ok, amiről nem tehetnek - pl. betegen született gyerek ellátása.
Én nem keveslem a pénzem, egyik halmazt sem metszem. Azzal, hogy vezetékes ivóvíz jön a falból, máris gazdagabbak vagyunk a Föld népességének javánál.
"Elég sokan keresnek nettó 250 ezer alatt."
Nettó 250.... a Bruttóm 230....
"Össze tudnának gyűjteni szakmára, végig lehetne seggelni pár év alatt, de az túl macerás."
és MIRE MEGY vele? Azt elárulod?
Én pont ezen logika alapján összekaptam a pénzt az időt és a „seggemet“ és letettem 4 azaz NÉGY OKJ-s 54-es sorszámú vagyis emelt szakképzést... és mire mentem vele? HOva kellek velük? Sehova.
Papírt adnak ezek semmi többet, gyakorlatot NEM, márpedig csak papírral gyakorlat nélkül a kutyának se kellek 4 szakmával SE.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!