Köteles vagyok elfogadni putri-munkát, közmunkát álláskeresőként?
5 évet dolgoztam folyamatosan, tartottam egy szünetet (saját döntésből), most álltam neki aktívan munkát keresni. Gépészmérnök vagyok, erős CV-vel, fogok találni munkát. Viszont amíg keresek, bejelentkeztem álláskeresőnek, kicsit adjanak vissza abból a temérdek adóból, amit kifizettem.
Egy barátom azt mondja, hogy kötelező elfogadnom a munkát amit felajánlanak, igaz ez? Amikor bejelentkeztem, akkor megkérdezték az igényeim, és úgy is tudom, hogy nem találtak ennek megfelelő munkát, de behívtak jövő hétre állásbörzére. Rohadtul nem fogok elfogadni valami putri szar melót, az fix.
A másik, hogy állítólag a 3 hónap letelte után közmunkára küldenek, kötelező jelleggel.
Igaz ez?? Mi ez, a kommunizmus, hogy nem dönthetem el, hogy mit és mikor akarok dolgozni??
Mi történik, ha nem fogadom el mégse, vagy nem jelenek meg?
Köszi!
Voltam ma bent a münkaügyibe, azoknak írom, akik hasonló cipőben járnak (majd).
Kérdezte a hölgy mi legyen, mivel nem szerettem volna közmunkát, vagy b.lfasz (már bocsánat) pozíciókat, megegyeztünk hogy kivesz a rendszerből.
Igazából egyet értett velem, hogy nincs értelme egymás idejét pazarolni, mert úgysem fogadnám el a munkákat, amit adnak. Mérnökként keresek munkát, tök felesleges kasszai eladói állásinterjúra járnom. A munkaadó cégnek is csak az idejét venném el.
Cserébe egy ideig nincs juttatás, de elméletileg bármikor vissza tudok regisztrálni, ha neadjisten nem jönne össze a saját álláskeresés.
Jót akaróimnak akik meg hőbörögnek, hogy büdös a munka:
Egy átlag hónapban adóztam annyit, mint amennyit összesen kaptam vissza. 5 éve folyamatosan dolgozok, volt hogy egyszerre 2, 3 állásom volt.
Isten ments, hogy amíg munkát keresek, visszakapjak egy kicsit az államtól, és nem megyek rögtön közmunkára.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!