Köteles vagyok elfogadni putri-munkát, közmunkát álláskeresőként?
5 évet dolgoztam folyamatosan, tartottam egy szünetet (saját döntésből), most álltam neki aktívan munkát keresni. Gépészmérnök vagyok, erős CV-vel, fogok találni munkát. Viszont amíg keresek, bejelentkeztem álláskeresőnek, kicsit adjanak vissza abból a temérdek adóból, amit kifizettem.
Egy barátom azt mondja, hogy kötelező elfogadnom a munkát amit felajánlanak, igaz ez? Amikor bejelentkeztem, akkor megkérdezték az igényeim, és úgy is tudom, hogy nem találtak ennek megfelelő munkát, de behívtak jövő hétre állásbörzére. Rohadtul nem fogok elfogadni valami putri szar melót, az fix.
A másik, hogy állítólag a 3 hónap letelte után közmunkára küldenek, kötelező jelleggel.
Igaz ez?? Mi ez, a kommunizmus, hogy nem dönthetem el, hogy mit és mikor akarok dolgozni??
Mi történik, ha nem fogadom el mégse, vagy nem jelenek meg?
Köszi!
Ha azt akarod, hogy álláskeresési járadékot kapjál, meg TB-ellátott legyél a semmire, akkor igenis pofa be és csináld, amit mondanak.
Nem kötelező egyik sem. Lehet pénz nélkül otthon üldögélni és saját zsebből fizetni a TB-járulékot magad után.
Kb. úgy gondolkodsz, mint a segélyes etnikum, akiket pont emiatt utál az egész ország.
"Mi ez, a kommunizmus, hogy nem dönthetem el, hogy mit és mikor akarok dolgozni??"
. Ha jól értem, egy ideje pont ezt csinálod...
Ha szociális juttatás kell, akkor viszont lehet, hogy nem tudsz válogatni.
Menj el wolt futarnak.
Ebben az orszagban nem erdemes tanulni semmit. Mert nem fizetik meg. Jelenleg epitoipari munkat vegzek szabadidomben,mert nem tudnam kifizetni a jovedelmembol.
Egyebkent olyan munkat vegzek,amihez nem kell diploma ,mert a vegzettsegemmel,nem tudok annyit keresni. Budapesten!
Gratulalok ennek az orszagnak.
Segelyt sose vettem igenybe. Az munkakozpont is ertelmetlen,semmit nem segitett annak idejen.
Egy mernok,angol nemet nyelvtudassal
Jól írja a 6os.
Nekem jogász végzettségem van és vagyonőrim. Felsőfokú c típusú nyelvvizsga. (jogsi nincs). Sofőr munkákra közvetítettek volna ki, gondolom a nyelvvizsgát jogsinak nézték..
Egyszer pedig gyógyfürdős medenceőr munkára, amit el kellett volna vállalni. Inkább lemondtam a segílyről.
Tehát tök mindegy mi a végzettséged, figyelembe se veszik, a legalja helyekre is kiközvetítenek majd.
"Ebben az orszagban nem erdemes tanulni semmit. Mert nem fizetik meg."
Már megbocsáss, kedves 5-ös,de mi a ménkűnek kellene megfizetni azt, hogy nem dolgozol, hanem tanulsz? Normális országban az elvégzett munka után jár a fizetés. Rühellem a fideszt, de ezt az egyet jól csinálja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!