8 általános nélkül dolgozhatok? Pl válalkozó lehetek? Ha mondjuk bele fektetek pénzt is

Vállalkozhatsz nyugodtan, csak sok olyan vállalkozás van, ami szakképzettséghez kötött, a képzésnek meg feltétele a 8 általános vagy érettségi. Pl könyvelő nem lehetsz, mert ahhoz képzés kell. De akármilyen webshopot indíthatsz. Ha fizikai boltot akarsz, ott megint csak kell képzettség, ami nem tudom, 8 általánoshoz kötött-e (érettségihez tuti nem), de azt hiszem, az is elég, ha egy alkalmazottadnak megvan a képesítése.
Szóval ezeknek utána kell nézni, lehetsz vállalkozó, csak nem akármilyen területen.

Természetesen dolgozhatsz, ill. lehetsz egyéni vállalkozó, alapíthatsz társas vállalkozást.
A könyvelős példán jót mosolyogtam: akinek nincs meg a 8 általánosa, az aligha adójogszabályok értelmezésével akar foglalkozni.
Én konkrétan ismertem egy kórházban takarítónőt, akinek nem volt meg a 8 általánosa. Ettől még alkalmazták és dolgozhatott ott. Az más kérdés, hogy szegény rettenetesen meg volt ijedve, amikor egyszer csak közölték vele, hogy alapfokú sugárvédelmi tanfolyamot kell végeznie, mivel sugaras berendezések környezetében is takarított. Azért sikerült neki. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!