Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » 8 általános nélkül dolgozhatok...

8 általános nélkül dolgozhatok? Pl válalkozó lehetek? Ha mondjuk bele fektetek pénzt is

Figyelt kérdés
tegnap 17:48
 1/8 anonim ***** válasza:
46%
Nem
tegnap 17:49
 2/8 anonim ***** válasza:
91%
Dehogynem. Mármint jogilag nem tilos. Az más kérdés, képes vagy-e rá?
tegnap 17:58
 3/8 anonim ***** válasza:
90%
Igen, a kérdés inkább az, hogy hova vesznek fel illetve milyen vállalkozást indítanál. Vállalkozást konkrétan bárki indíthat.
tegnap 18:06
 4/8 anonim ***** válasza:

Vállalkozhatsz nyugodtan, csak sok olyan vállalkozás van, ami szakképzettséghez kötött, a képzésnek meg feltétele a 8 általános vagy érettségi. Pl könyvelő nem lehetsz, mert ahhoz képzés kell. De akármilyen webshopot indíthatsz. Ha fizikai boltot akarsz, ott megint csak kell képzettség, ami nem tudom, 8 általánoshoz kötött-e (érettségihez tuti nem), de azt hiszem, az is elég, ha egy alkalmazottadnak megvan a képesítése.

Szóval ezeknek utána kell nézni, lehetsz vállalkozó, csak nem akármilyen területen.

tegnap 19:44
 5/8 anonim ***** válasza:
4: de pl könyvelésre is igaz, hogy elég ha egyvalakinek megvan a végzettsége.
tegnap 19:54
 6/8 anonim ***** válasza:
5# Mármint pl csinálhat könyvelőirodát? De ő maga nem könyvelhet gondolom, mint EV, én erre gondoltam most.
tegnap 20:03
 7/8 anonim ***** válasza:
Ahogy írták már, vannak olyan vállalkozások, amik szakirányú végzettséghez kötöttek. Ilyen vállalkozásod is lehet, csak fel kell venned valakit, akinek van ilyen végzettsége.
tegnap 22:32
 8/8 anonim ***** válasza:

Természetesen dolgozhatsz, ill. lehetsz egyéni vállalkozó, alapíthatsz társas vállalkozást.

A könyvelős példán jót mosolyogtam: akinek nincs meg a 8 általánosa, az aligha adójogszabályok értelmezésével akar foglalkozni.

Én konkrétan ismertem egy kórházban takarítónőt, akinek nem volt meg a 8 általánosa. Ettől még alkalmazták és dolgozhatott ott. Az más kérdés, hogy szegény rettenetesen meg volt ijedve, amikor egyszer csak közölték vele, hogy alapfokú sugárvédelmi tanfolyamot kell végeznie, mivel sugaras berendezések környezetében is takarított. Azért sikerült neki. :-)

tegnap 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!