Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Más is érez így kollégákkal...

Más is érez így kollégákkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Én már egy ideje rágódok ezen, hogy miért van.

A hét elején kicsit nehezebben szocializálódok a kollégákkal.

Értsd úgy, hogy jól kijövök velük, de már vasárnap, munka előtt valamiért haragot, dühöt érzek velük kapcsolatban.

De miért?

Miért érzem ezt a fajta utálatot?

Persze eltelik 1-2 nap, eltűnik ez az érzés. Aztán hétvégén, míg otthon vagyok, megint előjön.

Ezt mi a frászért érzem?

2023. márc. 12. 21:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Vagy irigység, vagy utalsz bejarni dolgozni és velük hozza az agyad összefuggesbe a munkát.
2023. márc. 12. 21:57
 2/12 A kérdező kommentje:

Nem igazán, egyikse.

Jó fejek, tényleg, segitőkészek, nem ezzel van a baj.

De ilyenkor mindig eszembe jut, amikor dicsekednek, amolyan képmutatást, hogy az ő életük milyen jó, a családjuk a legszebb, mindenhez is értenek, meg ilyenek.

Én meg csak állok ott egyedülállóként, hogy "hm, persze'.

Engem meg meg se kérdeznek, hogy "ja, otthon neked mi újság ". Vagy ha nagy nehezen megkérdezik, akkor végig se tudom mondani, mert közbe szólnak valami "okosat".

Nahát, akkor itt volt a gond, ez jól kiszaladt belőlem.

2023. márc. 12. 22:08
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
😀😀 Nem baj, legalább kimondtad. Sokkal fiatalabb vagy náluk?
2023. márc. 12. 22:19
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Szörnyűek, ugye?
2023. márc. 12. 22:47
 5/12 A kérdező kommentje:
Ők 45-50 közöttiek, én meg a 20-as éveim elejét taposom.
2023. márc. 13. 05:37
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor tök természetes, hogy így érzel.
2023. márc. 13. 07:08
 7/12 anonim ***** válasza:
36%
Nem érzek így
2023. márc. 13. 07:45
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

A korkülönbségnek alapvetően nem kéne problémának lennie, nekem is volt 50+ kolléganőm,akit imádtam, de amikor az élethelyzetekben vannak ekkora eltérések (van gyerek/nincs gyerek pl),ott érezhetjük úgy, hogy nem vagyunk egy hullámhosszon. Én is pl inkább azokkal a kollégákkal jövök ki jól, akiknek vagy nincs gyereke vagy kirepült már. A többiek mindig valahogy belecsempészik a beszélgetésbe a gyerekeiket, még ha nem is vág témába. Értem én, hogy nekik ők a legfontosabbak,de ezt néha udvariatlanságnak érzem az ő részükről. Na mindegy, nem akkora tragédia ez, ignorálom őket.

Akikkel jól elvagyok, náluk is azt tapasztalom, mint a kérdező, hogy maguktól biztos nem érdeklődnének, hogy velem mizu, hogy telt a hétvége stb. (Igen, én szoktam érdeklődni,de nem ilyen tolakodóan :) ). Nem mélyen szántó csevegésre vágyom,arra ott vannak a munkán kívüli barátaim,de néha jólesne egy kis 5 perces beszélgetés, míg a konyhában főzzük a kávét.

Kérdező, volt olyan munkahelyed, ahol nem így éreztél? Mi a helyzet a munkán kívüli kapcsolatokkal? Szerintem nagyon ritkán van olyan, hogy egy munkahelyen az ember igazán felengedjen. Bennem pl mindig ott van, hogy sosem lehet tudni,ki mikor fordítja ellened,amit mondasz (rossz tapasztalat). Meg ők "csak" munkatársak,nem barátok.

2023. márc. 13. 10:55
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
#8 vagyok, és 32N :)
2023. márc. 13. 10:55
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tartalmas válaszod! :)

Ez az első munkahelyem, ezelőtt nem dolgoztam, még diákmelón se.

Már itt vagyok a cégnél 2,5 éve, csak mostanában, az elmúlt pár hónapban kezdtem ilyet érezni.

Munkán kívüli kapcsolatom kizárólag a testvéreimmel és a szüleimmel van. Ott nem szoktam felhozni a munkában lévő dolgokat, néha mesélek egy-két történetet, de nem mélyedek bele.

23/F

2023. márc. 14. 08:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!