Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit szólnál, ha a volt főnököd...

Mit szólnál, ha a volt főnököd felhívna és arra kérne, hogy menj vissza hozzájuk dolgozni?

Figyelt kérdés
Multinál dolgoztam 3 évet és bár, tudom miért szidják őket sokan, de én szerettem. A felmondásom oka az volt, hogy területet váltottam és minden igyekezetem ellenére nem sikerült beilleszkednem, nem kedveltek a kollégák. Sokáig éreztem rosszul magam miatta, haragudtam magamra, mert én akartam arra a területre kerülni, de rosszul sült el. Jelenleg egy kis cégnél dolgozom, nem utálom, de nem is szeretem annyira, mint az előző munkahelyemet. Gyakran eszembe jutott mostanában, hogy kár volt ott hagyni a volt munkahelyemet, sose lesz már olyan jó vezetőm, mint akkor (a jelenlegi kritikán aluli) és a csapat is jobb volt. Erre a semmiből felhívott a volt főnököm (arról a területről, amit szerettem) és megkérdezte, hogy van-e esély rá, hogy visszamenjek a csapatába? Az anyagiakat nézve kb.ugyanaz a szint, de ott kicsit rosszabb a beosztás és van kötelező túlóra, ami kicsit visszatart. Ugyanakkor a munka sokkal jobb, változatosabb, a légkör is jobb, mai napig vannak ott barátaim, akikkel tartom a kapcsolatot..szóval sok dolog szól mellette. Az is igazán jól esik, hogy nem nekem kell "visszakönyörögnöm" magam, hanem ők hívnak, miközben én is pont azon agyaltam, hogy de jó lenne visszamenni. Valószínűleg mindent összevetve el fogom fogadni az ajánlatot és örömmel visszamegyek, de kiváncsi lennék ti mit szólnátok egy ilyen híváshoz a volt főnökötöktől?
2023. márc. 9. 08:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Persze, menj vissza, nem is értem a kérdést.
2023. márc. 9. 08:49
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdezném hogy mennyit fizet.
2023. márc. 9. 08:55
 3/11 Psycho ***** válasza:
88%
Ha nem okoz semmilyen objektív problémát a régi munkáltatód munkaidőbeosztása, csak egyszerűen relatíve kicsit kellemetlenebb, akkor minden logika afelé mutat, hogy menj vissza.
2023. márc. 9. 08:55
 4/11 anonim ***** válasza:
82%

A Te esetedben szerintem is érdemesebb visszamenni. Rengeteget számít a légkör és a főnök személye.

Ha engem hívnának fel a volt főnökeim, akkor nemet mondanék, mert én már lezártam azokat a szakaszokat az életemben, szerintem nem érdemes hátrafelé mozdulni. Ehhez persze az kell, hogy én ki szoktam tartani a munkahelyeim mellett, nem lépek le apró kellemetlenségek miatt, ill. nagyon körültekintőek választok, nem vállalok el minden szart, csak azért, hogy legyen némi pénzem.

2023. márc. 9. 09:01
 5/11 A kérdező kommentje:

A kérdés az, hogy más is van, aki esetleg örülne neki, hogy visszahívják vagy ahol egyszer már azt mondta, hogy elég volt és elmegy oda többet nem menne vissza?

A beosztás annyival rosszabb, hogy ott 2 műszak van 6-14ig és 14-22ig, jelenleg 8-16ig dolgozom és ez nekem jobban tetszik, de az sem vészes igazából.

2023. márc. 9. 09:05
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem épp bölcs dolog így kérdezni, mert valakinek pont az ellenkező tapasztalata volt. Gondolkozás nélkül nemet mondanék a volt munkahelyeimre. Nem mennék vissza soha többé.
2023. márc. 9. 09:07
 7/11 anonim ***** válasza:

És szerintem az egyik volt munkahelyemen lévő régi kollégák között is lennének egy jó páran, akik szintén ugyanúgy nemet mondanának ahogy én.

6-os vagyok.

2023. márc. 9. 09:11
 8/11 anonim válasza:
100%

Volt egy szar helyem. Azt hittem hogy szar hely legalábbis.

Sok évig tűrtem, 10+ évig. Végig el akartam menni de csak nem mentem el.

Végül kirúgtak.

Elmentem egy új helyre. És rájöttem, a "szar hely" erősen relatív. mert bár a régi hely tényleg egy szar volt, de az új még annál is sokkal szarabb.

ha hívnának a régi helyről, itt az új helyen eldobnám a tollat , köpnék egyet és 1 perc alatt elhúznék.

2023. márc. 9. 09:57
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Engem is hívtak vissza volt munkahelyre, ugyanannyi pénzért, mint amennyivel eljöttem onnan. Nem mentem. De lett volna az a pénz, amiért visszamegyek.
2023. márc. 9. 21:23
 10/11 anonim ***** válasza:

Igen, jól mondja a #9-es válaszoló, van a pénz...

Kérdező, már eljöttél onnan, mert eleged lett. Itt az idő megbecsültetni magad. Ülj le tárgyalni a főnökkel, és akkor se mondj azonnal igent, ha akkora fizetésemeléssel venne vissza, mint ide az Antarktisz. Hanem uralkodj magadon, és mond azt, hogy meghallgattad az ajánlatát, és alszol rá egyet, és majd másnap válaszolsz...

Ne légy szégyellős!

Azt meg, hogy éppen neked is volt ilyen ötleted, hogy visszamenj, meg ne említsd!!! Játszd a korrekt tartózkodót, hogy te már eljöttél onnan mert sok dolog nem tetszett, és találtál jobbat. Mit tud tenni/adni azért a főnök, hogy ezt a mostani jót űberelje?!?

2023. márc. 10. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!