Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Van olyan kollègád, akivel...

Van olyan kollègád, akivel "bunkó" vagy?

Figyelt kérdés
Mièrt vagy vele ilyen? Mit tett ellened? Mivel èrezteted ezt?
2023. febr. 27. 12:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
70%
Egy vallásos xarkeverővel igen. Játssza a szentet, de ha valakinek alá kell b*ni, akkor abban benne van.
2023. febr. 27. 19:23
 12/12 anonim ***** válasza:

Én mindig olyan munkakörben dolgoztam, ahol a munkatársaimat szolgáltam ki elsősorban (irodavezető, facility menedzsment stb.), tehát munkaköri kötelességem volt kedvesnek, udvariasnak lenni mindenkivel, miközben elsősorban akkor fordultak hozzám az emberek, ha valami gond volt, tehát alapból egy negatívabb hangulatban.

Jó vagyok ebben, alapvetően nyitottan állok az emberekhez, szerettem ezt csinálni, engem is szerettek, jó emlékeim vannak. Aki bunkó vagy nehéz dió volt, azt is tudtam kezelni. Nálam egyébként bevált, hogy minél bunkóbb valaki én annál udvariasabb és kedvesebb vagyok (ha más nem, én megőriztem az önuralmam, de néhányszor észrevette magát az illető). Nagyon kevés olyan konfliktusom volt, amire emlékszem névvel-arccal, mert pl. menedzseri beavatkozást igényelt, pedig több mint 20 éve dolgozom.

A vezetőség már más kérdés, sajnos felfelé nem sikerült kifejlesztenem ezt a tulajdonságot, egyik főnököm mondta, hogy soha nem fognak előléptetni, amíg ennyire látszik az arcomon, hogy mit gondolok. :D

Viszont ahogy "öregszem" egyre türelmetlenebb vagyok, nem bírom a bullshitet, a butaságot, könnyebben elvesztem a türelmem, felcsattanok, DE én nem szégyellek utána odamenni az illetőhöz és elnézést kérni, hogy nem neki szólt a harag, hanem a szitunak, problémának (még akkor is ha ez nem így van). Kivéve a fiatalok, volt néhány diák beosztottam, pár hónapos munkákra, velük valahogy türelmes vagyok, segítem őket, és lehet csak nekem volt eddig szerencsém, de tök normális és igyekvő volt mind.

Szóval a mostani helyemen is oké vagyok mindenkivel, kivéve egy korombeli női kollégát, akivel mostanra nagyon szőrmentén kommunikálok csak, mert nem tudom kezelni a kötözködéseit, álnaivan feltett provokatív kérdéseit (de mivel többen is így vannak vele, úgy érzem nem az én készülékemben van a hiba).

De poziváltásban vagyok, részben e miatt is, nem akarok tovább irodavezetőként dolgozni, főleg nem itt, ahol vagyok (káosz a köbön), nem tudom már olyan szinten végezni, ahogy azt magamtól elvárnám.

2023. febr. 28. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!