Mi a véleményetek az olyan emberekről, akik félévente, évente váltogatják a munkahelyüket?
Szerintem ez gyakori ebben a korosztályban, nekem egyetem alatt volt egy kettő és fél évig tartó munkaviszonyom, és többször csodálkozott rá HR-es, hogy ennyi ideig dolgoztam egyetlen helyen diákként? És valahol érthető, a többi diákmunkámban én is azt éreztem, hogy csak a pénzért járok be, nem vagyok úgymond "teljesértékű" munkavállaló, és ők is azonnal gondolkodás nélkül lecseréltek volna, ha valami történt volna velem.
És ez az érzés most is megvan, a mostani munkahelyem az első olyan, ahol azt hiszem, tényleg szeretnék, hogy sokáig maradjak, és pl. ha hibázok, akkor elmagyarázzák, hogy hol rontottam és hogyan csináljam máskor, és nem úgy bánnak velünk, mint a droidokkal. Korábbi munkahelyemen pl. ha valaki mondjuk eltörte a kezét, vagy hosszabb időre betegeskedett, akkor azt nézték, hogy szabadulhatnak meg tőle. Itt meg tényleg időt, pénzt és erőfeszítést ölnek abba, hogy képezzék a munkaerőt, és sokáig meg is tartsák őket. De ez ritka, a legtöbb cég szerintem amolyan használható, majd eldobható tárgyként tekint a munkavállalóira, szóval nem kell csodálkozni, ha a munkavállalók is így tekintenek a munkahelyeikre.
AKi megteheti, miért ne váltson, ha nem érzi jól magát?
Nagyon szép dolog a lojalitás a céghez, de hidd el, téged is azonnal kifognak bszni, ha az az érdekük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!