Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kitűző viselése a munkahelyen...

Kitűző viselése a munkahelyen teljes névvel és fényképpel? Kötelezhető erre a munkavállaló?

Figyelt kérdés
Tudtommal nem ütközik jogszabályba, és a vezetőség simán dönthet így, de mégis miért szükséges ez, pláne fényképpel együtt, egy mezei eladó/pénztáros számára?

2023. febr. 3. 01:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem, mikor HR osztályon dolgoztam, sokat segített a dolgozók kitűzője. Mikor pl a 3 Kovács Jánosból bejött az egyik kérdezni valamit és csak a neve alapján nem tudtam rákeresni a rendszerben, akkor ott volt a kártyáján a dolgozói azonosító,ami meg mindenkinek más. Vagy külföldi dolgozó, akinél egyszerűbb az ügyintézés,ha leírva látom a nevét.
2023. febr. 3. 09:39
 12/18 anonim ***** válasza:
33%

Miért vannak lepontozva azok akik szerint nagyon nem fer ez a dolog?

Szerintem sem az, kinek mi köze a nevemhez? A teljes nevemhez meg pláne semmi! Csak azért, hogy megkeressenek facen bejelöljenek aztán irkáljon rám minden jött ment senkiházi? Elfelejt valamit megvenni/megkérdezni aztán megkeres a neten és rám ír ez miatt? Egy keresztnév még talán oké, legalább tudják, hogyan szólítsanak meg de vezeték név..

Az a legnagyobb baj, hogy a vásárlónak mindent szabad mindent megtehet, bárhogyan viselkedhet/beszélhet te meg ha ilyen helyen dolgozol még csak morcos fejet se merjél vágni, ha felbassza az agyad mert egyből mennek a fogy.védőkhöz… Igazán lehetne több joguk az ilyen helyen dolgozóknak is mert förtelem, hogy némelyik vásárló mit meg nem enged magának..

2023. febr. 3. 14:03
 13/18 anonim ***** válasza:
73%

#12 Pontosan azért, mert tulajdonképpen csak generálsz egy álproblémát amin hőböröghetsz, szimplán csak azért mert egy frusztrált szar vagy, aki szerint mindenki hülye. Hülye a munkaadó, hülye a vásárló és csak te vagy helikopter.

Szerintem pont azért kell a teljes név, hogy ki lehessen szórni az ilyen szarokat, akik csak a munkaadójuk és a vásárlók terhére vannak.

2023. febr. 3. 14:31
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Én ilyen munkahelyen dolgozom.

Történetesen a fotózásra másnaposan mentem, úgy is nézek ki. A nevemet meg eddig is megadtam, ha valaki kérte (általában ugye panasz miatt), most már el se kell kérnie. Nem érdekel, pedig elég ritka nevem van. Az eddigi legrosszabb, ami történt, az az volt, hogy előásott az ügyfél Facebookról valami 10 évvel ezelőtti képet, amin hulla részegen dohányzok 18 évesen egy Dohányozni tilos! feliratú tábla alatt a Balhán, és elküldte a felettesemnek egy rébuszoktól hemzsegő e-mail kíséretében, hogy lássa csak, milyen embereket alkalmaz. Erről azért tudok, mert a főnököm behívott, hogy megmutassa ezt az e-mailt, azzal, hogy "hallod, ezt látnod kell, ezen beszarsz majd a röhögéstől". Mit ne mondjak, sikerült besároznia...

2023. febr. 3. 16:02
 15/18 anonim ***** válasza:
66%
Mekkora szar :D Volt olyan munkahelyem, ahol IRODAI munkánál is kellett kitűző. Nem találkoztunk ügyfelekkel meg semmi. Aztán én tök sokáig nem kaptam meg, addig nyilván kitűző nélkül voltam, majd a hülye főnök leb.aszott, hogy miért nem hordom. Mondom nem jött még meg. De azért kerestem őt mert valamit oda kellett adnia ami névre szól. Ekkor derült ki hogy nem tudja a nevemet😅 Nem tisztel ennyire se hogy a keresztnevemet megjegyzi, de úgy tűnik másokat se, mert emiatt lett kitalálva ez a f.aszság.
2023. febr. 4. 15:15
 16/18 anonim ***** válasza:
53%

A cég működési vagy biztonsági szabályzata előírhatja és akkor jogosan követelik meg.

Ha nem bírsz ezzel együttélni nem kell ilyen helyre menni melózni.

2023. febr. 25. 06:30
 17/18 anonim ***** válasza:

Én olyan helyen dolgozom, ahol hordjuk a kitűzőt, de én arról még senki nevét nem tudtam leolvasni, pedig, mivel rossz a névmemóriám, volt, hogy ezzel próbálkoztam! Amelyiken fénykép is van, azon olyan aprók a betűk, hogy jó, ha fél méterről látni, de olyan közel állva meg illetlen valaki, pláne női valaki mellkasát hosszasan bámulni, szóval, ilyet az ember nem tesz.

Ami meg a fotót illeti, mit zavar, hogy rajta van az arcod a kitűzőn, ha a fejeden amúgy is mindenki láthatja?!

2023. ápr. 19. 21:30
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem látom értelmét sok helyen. Pl. a kereskedelemben, nem. Soha eszembe nem jutott a dolgozó névtábláját skubizni. A bides életben nem hallottam olyat, hogy vásárló a dolgozót a neve alapján vamzerolta volna. És mit vamzeroljon, hogy Gál Béla ajánlotta a szr kávéfőzőt?! Ha pedig belémrúgna egy dolgozó, hát nem a névtábláját olvasgatnám, de ugye nem rúg belém.
2023. aug. 9. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!