Mi a jó egy olyan munkahelyben ahol (adott munkakörben) pont ugyanannyit kap aki 20 éve ott van mint az aki ma lép be?
A cég mindig az aktuális GBM-et fizeti a munkakörben. Mindegy hogy valaki 50 éves és 20 éve ott dolgozik, vagy épp 19 éves és most lép be, a (tavalyi értéken) 260 bruttós GBM-et kapja és egy fillérrel se többet.
A cégnek ez jó, mert bért spórol, semmivel sem honorálja a régi dolgozót.
Na de a dolgozónak (főleg annak aki tényleg sok éve ott van) ebben mi a biznisz?
"Tehát a biztonság „
Ja. Biztonság zsíros kenyéren élete végéig. Mert az itteni béréből más nemigen lesz.
Megéri biztos.
Végülis a sitten is van biztonság meg tarhonya naponta, jó az nem?
Kérdező, ha epic jó fizetést akarsz, akkor ne olyna helyre menj, ahol bruttó 260at fizetnek. Abból ugyanis még a jobb helyeken is naaaaaggggyon lassan lesz bruttó 400 fölött a fizu, amire már azt lehet mondani, hogy kezd korrekt lenni.
Szóval aki jó fizut keres, eleve nem is megy ilyen helyre.
"Szóval aki jó fizut keres, eleve nem is megy ilyen helyre."
Hát ja. csak van aki választhat ilyen hely vagy a közmunka, esetleg a nulla forintos otthoni falbámulás közt.
És akkor még mindig ez van a csúcson.
Összetettebb ez, mint ahogy gondolod, kérdező!
Indító gondolat: a munkahelyen eltöltött évek száma nem feltétlenül egyenesen arányos a leadott teljesítménnyel, hasznos tevékenységgel.
Az, hogy én 40 éve ott dolgozom valahol, nem szégyen, ill. nem is dicsőség, - pusztán csak egy állapot! Több évtizede dolgozom azonos munkakörben, de ettől még nem érzem magam többnek azoknál, akiknek a felvétele most van folyamatban, - mert a tisztesség is ezt kívánja!
Írok egy személyes példát!
A leendő kollégám hiába "null kilométeres", már a második munkanapján tanultam tőle olyan ismeretet, amely beleilleszthető a munkánkba és van olyan jó, hatékony, mint amely módszereket eddig ismertem, használtam!
Nekem nem esett nehezemre ezt a szemébe mondani - és ezzel elismerni, hogy hasznos, amit megosztott velem - és használom is az új módszert, amióta megismertem!
Mi történt annak hatására, hogy elismertem a nyilvánvalót?
Gondolkodásra, kreativitásra serkentettem vele és arra, hogy ne szégyellje elmondani, ha van valami ötlete, - a legrosszabb esetben szakmai érvekkel támasztom alá azt, hogy miért vélem célszerűtlennek, amit felvet!
Hatás?
Lelkiismeretes és energikus a munkavégzése, - szemben azzal, amit a sok sutyerák a lehúzással, negativitással szokott kiváltani az új kollégákból!
Miért hasznos ez nekem?
Azért hasznos ez nekem - és az egész munkaközösségnek is, - mert a fentiek okán nyitottabbá válik az új kolléga a munkakör minél szélesebb körű megismerésére.
Miért jó az nekem, ha a kollégák e lehető legszélesebb körben ismerik a munkakörüket?
Azért jó ez nekem, mert a teljesítménykényszer állandó nálunk és egy napra akár több napi munka is van, - csak mi szabjuk meg a határt, hogy mennyi az a munka, amennyibe még nem őrülünk bele és fizikailag is teljesíthető, - és ennek a ténynek az ismeretében lényeges segítség, ha több vállra terhelődik a nehéz építmény terhe, több emberen oszlik el a teljesítménykényszer és nem eshetünk "pótolhatatlanság" csapdájába sem.
-Arról írok, amikor egy, azaz egyetlen egy (!) ember képes csak elvégezni egy műveletet és ezért még akkor is őt rendelik be, ha az egyik alkarjára fel vannak csévélve a belei, olyan beteg vagy szabadságon van!
" de 20 év alatt szerintem ki lehetett volna "harcolni" egy jobban fizető pozíciót a cégnél.“
Te se dolgoztál még az államigben látom.
Ha valakinek adott végzettsége van, és azzal a cég (amely valójában a magyar állam...) ennyit fizet mit tehetsz? Semmit . megszoksz vagy megszöksz.
Más pozit nem adnak, máshova más céghez meg nem kellesz. Pláne nem ha az életrajzban meglátják hogy állami cégnél voltál. Marad ez.
"-Arról írok, amikor egy, azaz egyetlen egy (!) ember képes csak elvégezni egy műveletet és ezért még akkor is őt rendelik be, ha az egyik alkarjára fel vannak csévélve a belei, olyan beteg vagy szabadságon van!“
Ehhez a f****szkodáshoz két ember kell ám! Hát ha ő olyan állat hogy bemegyek, akkor dögöljön is bele.
Engem próbálna valaki a szabadság alatt vagy tp alatt berendelni.Hát próbálni lehet...és ha nem megyek mit tesz velem kirúg?
Na de állj hát nem arról volt szó hogy ő a cégnél az egyetlen aki képes adott dologra... vagyis NEM rúghatja ki. De ha nem rúghatja ki minek megy be ha ő nem akar?
Mitől fél?
Attól fél hogy egy puhapöcsű szar bohóc az illető!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!