Ez mennyire működhet álláskeresésnél?
"Sok helyen hülyének fognak nézni."
Ha egy hülye hülyének néz, az őt minősíti és nem a kérdezőt.
Én simán megpróbálnám, ha olyan helyzetben lennék.
Régebben, amikor nagyon szabadulni akartam az akkori munkahelyemről, megcsináltam azt, hogy kikerestem egy tucat szimpatikus céget, és elküldtem nekik az önéletrajzom azzal a szöveggel, hogy ha ebbe és ebbe a munkakörbe keresnek új munkatársat, gondoljanak rám...
Lehet, hogy volt olyan cég, ahol a HR-es kinevetett, de kit érdekel, ha egyszer munkát keres az ember.
Működhet.
Ez egyébként egy jó szűrő arra nézve, hogy milyen ott a légkör, hozzáállás.
Hiába pontozzátok le a 7-esemet (meg esetlegesen a 2-es válaszát), sajnos ez a valóság. Néhol elég hergelő reakciókat kap az ember.
Én éttermeket jártam, és kérdezgettem, keresnek-e új munkaerőt. Néha elég bunkó, utálkozó stílusban mondták, hogy "Nem!". Volt, hogy Burger Kingbe vittem be egy kitöltött jelentkezési lapot, a menedzser flegmán elvette, majd a zsebébe gyűrte, és pattogott tovább a dolgozóknak. Volt, hogy egy étteremben, amikor bementem télen, épp nem volt vendég, kérdem a pultnál álló szakácstól, keresnek-e új embert, erre ő tahó stílusban: "Nézz oda! Pangunk az ürességtől! Szerinted keresünk most embert? Hmm?".
De mondom, végül mindig sikerrel jártam, csak ezeket is el kellett viselni, volt, hogy heteken át. Akkor, 25-30 évesen elbírtam. De ma, 40 évesen már nem volna hozzá idegzetem, inkább csak online jelentkezgetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!