A legtöbb tanítónő mire fel olyan nagyképű?
Azt vettem észre, hogy a legtöbb tanítónő marhára el van szállva magától és valakinek érzi magát, attól hogy tudja a szórzótablát és kisgyerekeknek megtanít alap dolgokat. Már bocsi, de ez nem nagy was ist das. Azt vettem észre, hogy a gimnáziumi, felsős tanárok sokkal közvetlenebbek, kevésbé önteltek, pedig ők aztán mesterszaknak megfelelő diplomával rendelkeznek és komolyabb dolgokat tanítanak.
(Főleg fiatal tanítőnéknél vettem ezt észre)
Neked nagyon erős komplexusaid lehetnek, ha ennyire gyaláznod kell két másik nőt.
Fogadok, te is nő vagy, partnered nincs, irigykedsz mindenkire, akinek van, és tele vagy keserűséggel a világ iránt.
A fiam tanítónője 50-60 körüli, aranyos, gyerekszerető hölgy. Oda fog járni a kislányom is, leendő tanító nénijének már unokája is van, ő is nagyon aranyos és gyerekszerető.
Ennyit a "legtöbb tanítónő" kitételedről.
Nincs, csaj vagyok. :D csak tanárbácsiba voltam szerelmes.
Egyszerűen felcsesz, ha valaki nem képes a másikat emberszámba venni, vagy ha az alkalmatlansága miatt megkeseríti a gyerek iskolás éveit. A múlt héten az egyik a húgomra tett beszólást, pont olyat, amire harap a többi gyerek is, így elintézte, hogy legyen mivel szekálni.
A külsejére tett megjegyzést, avagy szerinte nem fésülködik a gyerek reggelente. Ami persze nem igaz, csak rengeteg, hullámos haja van, és ha lófarkat csinálunk neki, mire beér a suliba, már a fele haja nem fog olyan szépen állni, mint otthon.
Visszatérve, nem érett és pályára alkalmas viselkedésre utal az ilyen kicsinyes beszólás. Nem szabadna egy gyereket sem megszégyeníteni. Ezenfelül olyanról is tudok, hogy egy másik osztálytársnak nem volt meg xy füzete, majd a kedves tanítónő kijelentette az osztály előtt, hogy náluk biztos hatalmas kosz és rendetlenség van.
Tehát volt néhány rossz tapasztalatod egy-két tanítónővel, és abból azt szűrted le, hogy a LEGTÖBB tanítónő nagyképű?
És még neked van diplomád, ennyi ésszel?
+Szerintem pont ennél a tanítőnőnél áll fenn az a komplexus, amit a 11-es vázolt. Nem nálam.
A nő 32 éves, se férj, se gyerek. Nekem sincs, de csak 23 vagyok. Ő frusztrált és ezt levezeti a gyerekeken. De aki a gyerekeken vezeti ezt le, az nem való ide.
Az én tanítóim kedvesek és türelmesek voltak, ahogy a tanáraim is. Mégsem mondom azt, hogy mind ilyen, mert nem tanított mindenki engem, és biztosan vannak rosszabb, sőt, akár idegbeteg tanítók és tanárok is. De szerintem minden szakmában vegyes a felhozatal, mert nincs két egyforma ember.
Ha nem vagytok elégedettek az ottani tanítókkal, váltsatok sulit, vagy tegyetek panaszt az igazgatónál.
Én is tanárnak készülök, mire végzek, majdnem 30 leszek, de már most tudom, hogy nem másokon (főleg nem diákokon) fogom levezetni a feszültségem. Inkább örülök neki, hogy olyan sok embert leszek képes jól nevelni, tanítani.
18- Nem is a tanároknál tapasztaltam ezt. Mintha ők, meg a tanítók külön faj lennének. Nekem is van barátnőm, aki tanárnak készül. Jó, talán általánosítani túlzás, de tényleg nem ismerek igazán értelmes embert a tanítók közül.
Sajnos aki pótszakként tekint a tanítői karra, mert oda könnyű bekerülni, abból nem lesz sehova elhivatott szakember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!