Ha nem vagyok nagyképű, sose lesz munkám?
Nem olyan régen voltam egy állásinterjún, ahol azért nem vettek fel dolgozni, mert túl fiatal vagyok és félénk.
Nem akarom részletezni, de megvan az okom, hogy miért vagyok visszahúzódó, és miért nincs önbizalmam.
Amit mondott, az igaz? Szerintem nemcsak a nagyképű embereknek van munkája. Irodai munkáról van szó.
A félénknek nem a nagyképű az ellentéte.
Amíg így gondolkozol és felsőbbrendűnek érzed magad a problémáid miatt, addig nem lesz.
Ha ezt tisztázod, akkor lesz. (vagy legalábbis nem ezen fog múlni, hogy nincs)
Nem nagyképűnek kell lenni, hanem önbizalmad kell, hogy legyen.
Ha tudok valamit, és tudom hogy jó vagyok benne, akkor bátran kiállok és elmondom bárkinek, hogy én ehhez és ehhez értek. Ilyenkor nincs miért szerénykedni. Ha jó vagy, akkor mutasd meg.
Olyan ember pedig, aki semmiben sem jó, nem kell egyik munkaadónak sem. Ha értesz valamihez, de nincs mellé önbizalmad, az még egy menthető állapot, de az sem túl jó, mert önbizalom mindenhez kell.
Nem a nagyképűség a félénkség ellentéte.
Attól hogy határozott, talpraesett, illetve magabiztos vagy, még nem biztos, hogy nagyképű is.
Egy fiatal sokszor alapból hátrányból indul, mert tapasztalatlan. Ha félénk is, akkor megaztán pláne. Feltételezhető belőle, hogy nem túl jó a probléma megoldó készséged, vagy pl. hogy nem szíves konfrontálódsz.
Munkakör függő, de ha belegondolsz, ha mondjuk bemész egy bankba, akkor melyik ügyintéző véleményét fogod a kérdésedre nagyobb magabiztossággal elfogadni? Aki magabiztosan, egyértelműen tájékoztat a szemedbe nézve, érthető hangerőn, vagy aki minden irányba tekintget és szolidan, visszahúzódóan, önmagában sem biztosan mond el tényeket, talán. Ez persze csak egy példa, de az ügyfélkezelésen túl is jelen van ez mindenhol.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!