Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ez mennyire volt szemétség a...

Ez mennyire volt szemétség a munkáltatótól?

Figyelt kérdés

Másodállást akartam főállás mellé, jelentkeztem is egy helyre ahol korábban 2 évig voltam, akkor is másodállásban.

Alkalmi bejelentés lett volna, közvetítőn keresztül.

Megcsináltam 2 oktatást is, a 2. már az üzem területén, azt mondták már másnap állhatok is munkába meg is volt beszélve a közvetítőssel...

Hajnalban be is mentem, a kapunál írtam vna alá a jelenlétit ahol a nevem át volt húzva tollal, hívnám a közvetítőt, akkor jött az sms, hogy engem vissza mondtak, de megindokolni nem tudták normálisan illetve hazudozott össze-vissza...

Először azt írta, hogy elfelejtett szólni, utána a következő mondat, hogy csak éjszaka szóltak Neki... 2 műszakos munkahely.

Összegezve, 2 hetet elcsesztem erre, végig csináltam 2 egész napos vizsgát majd utána feleslegesen beutaztam annak tudatában, hogy dolgozhatom és műszakkezdés előtt 20 perccel szóltak, hogy bocs, de mégsem kellesz...

Csak én érzem ezt, hogy ez rohadt nagy inkorrektség a cégtől?

2022. okt. 13. 19:46
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:

ja, hogy haragosaid is vannak. Csak ki fog derülni még három oldal múlva, hogy van a te füled mögött is valami...

Nem fair, ahogy nem fair amit az EFO-s meg tud tenni fordítva is, ami már nem 2000 Ft-jába kerül a cégnek.

Gondolom munkaruhát nem erre a napra vettél, ahogy enni is kellett mindenképpen. Valójában csak a beutazás idejét buktad.

2022. okt. 18. 11:43
 22/50 A kérdező kommentje:
Mert mit tud tenni a munkavállaló?
2022. okt. 18. 15:02
 23/50 A kérdező kommentje:

Tudod Te mennyit megtermeltem én nekik a 2 év alatt?

Nyilván, ha olyan kárt okoztam vna, nem lehettem vna ott addig...

Meg persze, legyen neki igaza, 10 főböl akikkel indult az oktatás egy se állt munkába...

Majd akkor védd, ha sokaknak e miatt nem lesz majd munkája!

Patkány az ilyen, akárhogyan nézzük!

2022. okt. 18. 15:10
 24/50 A kérdező kommentje:
Meg nem tudom, hogy mit szólnál, ha fordított eset volna, Te járnál így, kiírnád ide és mi még a munkáltatónak adnánk igazat??
2022. okt. 18. 15:53
 25/50 anonim ***** válasza:

Ne hisztizz légy szíves.

Oldalakkal korábban leírtam. Aki így dolgozik az mindkét oldalon tisztában van vele, hogy ez benne van. Nem csak ez előnyeit kell ismerni, hanem a hátrányait is és ezzel együtt kell tudni élni az előnyökért cserébe...

Senkit nem érdekel, hogy 2 éve mennyit termeltél, ahogy az sem, hogy mennyi esetleges kárt okoztál, a személyeskedés egy műszakvezetőnél nem erről szól. De ezt kiveséztük már korábban.

A károkozást nem fizikai rongálásban kell érteni, vagy nem csak abban. A cég akár nagyságrendekkel többet bukik, ha egy megrendelést nem tud teljesíteni, mint egy efo-s bére egy napra. Ez nyilván már nem számít?

Eddig téged húztak le a listáról és próbáltuk megfejteni a személyed elleni támadás okát. Most meg senki sem kellett? Akkor megint más ezer oka lehet.

Egyébként nem védek senkit, arra próbálom három oldal óta felhívni a figyelmed, hogy ilyen az efozás. Mindkét oldal szabadon élhet az ilyen lehetőségekkel.

De ha neked nem objektív vélemény kell, hanem együttérzés, akkor azt javaslom ne itt írj ki kérdést, hanem postolj egyet facebook-ra és ott megkapod az ismerősöktől a lájkot és a közös munkáltató gyűlölete érzést és nyugodtan alhatsz.

2022. okt. 19. 08:41
 26/50 A kérdező kommentje:

Ebben igazad van, itt személyeskedés történt.

A megrendelés nem teljesítéséről meg csak annyit, hogy már bent az oktatáson panaszkodtak arra, hogy sokszor állnak a gépek, mert nincs rájuk ember... erre elküldik azt, aki betanult, munkára készen be is megy...

Meg mellette két ember lett elküldve nyomós indok nélkül, nekik múltjuk se volt a céggel...

Nyilván, az efonak ilyen előnyei-hátrányai vannak, de pofátlanul bejátszani azt, hogy bocsi, elfelejtettem szólni tegnap, hogy ma ne menj dolgozni, ezt 20 perccel műszak kezdés előtt ez mindenképpen egy aljas, undorító dolog!

Itt nem az alapján született döntés, hogy vki esetleg kárt okoz vagy hogy korábban mik vtak, ez egy hülye játszadozás a cég részéről

Más kérdésben ami nem az enyém, kommentben leírtam ezt, hogy ezen az oktatáson részt vevők egyike sem jutott be munkába... mondome ezt úgy, hogy 3man alkalmasak lettünk vna. Ez a cég egyszerűen nem gondolja komolyan ezt az egészet. És ne mondd azt, hogy nem találkoztál már ilyennel.

És itt nem rólam van szó!

Én azóta találtam szerződéses állást, dolgozom, a munkaügytől a bent levő napjaim után közel 300 ezer ft-ot kaptam + ugyanennyi tartalékom van. Nekem ez semmi.

De most gondolj bele abba, hogy ott van kisgyerekes családanya, aki jelentkezik erre az állásra, ebből venne magának meg a gyereknek enni valót, végig csinál mindent, azt mondják neki, másnap dolgozhatsz és mikor menne be, akkor bemondják az unalmast.

És neki nincs tartaléka, nem utal neki a munkaügy meg semmi.

Elcseszett erre 2 hetet, ez idő alatt lehet mashova felvették volna, utazgatott másik településről és e miatt még 10 ezer ft vesztesége lett...

Nah, neki mit mondanál???

Sztem ez az a stílus amit egy munkáltató sem engedhetne meg magának csak hát ugye a kormányunk pont még neki ad igazat nem a ,,károsult" munkavállalonak és így van kialakítva a törvény is.

Ha vkj nem kell neki, akkor az elején mondjuk meg neki és ne húzzuk egymás idejét!!

2022. okt. 19. 09:35
 27/50 anonim ***** válasza:

Nem mondanék semmit, amikor efo-s munkát vállalt, akkor tudta mire vállalkozik. És nem egy nap alatt jutott el arra a szintre, hogy normális állást nem talál.

Itt nem a munkáltató stílusát kell kifogásolni, ő él a törvény adta lehetőségeivel, hogy maximalizálja a bevételét és minimalizálja a kiadását, ahogy te is teszed az efo-s állás elvállalásával. Benne van a plusz pénzért a plusz kockázat.

Ha meg tudnád nevezni, nem találgatnál, akkor egy embert lehetne hibáztatni, de igazából már minden oldalon mást írsz, hogy most a közvetítő, a HR/oktató, vagy a műszakvezető vagy ki volt a ludas, te magad sem tudod, csak találgatsz. Ez pedig egyedi, személyes dolog (Nyilván most majd kiderül, hogy rendszeresen így csinálják pont itt).

Ha maga az efo foglalkoztatási rendszer nem tetszik, akkor tessék tüntetni, vagy pártot alapítani és alternatívát ajánlani. Olyan szinten béka segge alatt az ellenzék, hogy egyáltalán nem földtől elrugaszkodott gondolat, ha már a politikát is elkezdjük belekeverni

2022. okt. 19. 13:14
 28/50 A kérdező kommentje:

Közben kiderült a valós, sztem hihető indok, nem szeretik azt aki keveset megy, inkább azokat foglalkoztatja még efoban is akik heti 5 napot, azaz mindennap megy.

Én meg ugye főállás mellett akartam heti 2 napokat menni.

Ez már egy érthető, elfogadható indok. Ezt régebben is nehezményezték am...

2022. okt. 19. 13:29
 29/50 anonim ***** válasza:

Na csak kiderült akkor, hogy személyes probléma...

Egyébként igen, mindenhol azt szeretik akire lehet számítani mindig

2022. okt. 19. 14:01
 30/50 anonim ***** válasza:
na végrehogy kiderült🙏
2022. okt. 19. 15:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!