Egy cégnek azonnali hatályú felmondás esetén két választása van? Vagy elfogadja és téma lezárva vagy bíróságra viszi? De önhatalmúlag nem jelentheti ki hogy jogszerűtlen volt a felmondás?
Javítsatok ki ha tévedek!
Egy azonnali hatályú felmondás jogszerűségét nem csak a bíróság jelentheti ki ?
vagyis, ha egy alkalmazott felmond azonnalival, a cég VÉLELMEZHETI hogy ez nem volt josgzerű, de ki nem jelentheti.
El kell vinnie az ügyet a bíróságra és majd a bíróság kijelentheti hogy az volt vagy nem az volt.
Ehhez a bíróságnka van joga, a cégnek NINCS.
Ez nem így van?
Vagyis summa summarum, ha valaki felmond azonnalival,. azt első körben a cégnek mindenképp el kell fogadniam és majd elviheti az ügyet bíróságra-ha akarja/ha megéri neki egyáltalán.
De ha nem viszi el, akkor téma lezárva, akkor nincs más választása mint elfgadja az azonnalit (annak minden anyagi folyományával együtt!!) mert a jogszerűtlenséget ő nem, csak a bíróság állapíthatja meg (ha egyáltalán eljut az ügy oda...)
Ez nem így van?
"Az anyagi folyományok ügyében azért nem ilyen tiszta helyzet, nem világos, hogy ezen mit értesz.“
Hát pedig nagyon egyszerű a kérdés. Ha én azonnalival felmondok, akkor felmondás + 5 nappal minden pénznek bérnek ami jár + a kilépőknek a kezemben kell lennie. EZ a kérdés.
mert a cég azt mondja jogszerűtlen az azonnali. Én meg azt mondom erre, oké akkor irány a bíróság. Vigye végig a pert, és lássuk majd a bíróság is jogszerűtlennek tartja -e. Mert ezt csak a bíróság és nem egy jóskapista cég jelentheti ki.
És addig is, amíg tart a per (amely még ugye el sem kezdődött...) addig is a pénz + kilépők a kezemben kell legyenek felmondás + 5 nappal (amely máris bőven lejárt....)
De javítsatok ki ha tévedek... meglepődnék.
"azóta se mondtál fel,"
2022. aug 22-én felmondtam.
Na azért ez munkakör függő is!
Más egy takarító, meg más egy projektmérnök.
"Ha bíróságra viszi a dolgot volt munkahelyed"
Na de a kérdés épp arról szól hogy nem vitte... és ugye a kérdés áll. Felmondás + 5 nappal mindennek a kezemben kell lennie. Hacsak nincs per....
és nincs, ez le is van írva.
Én ma felmondok, ma + 5 nappal vagy per, vagy ha nem, akkor meg pénz a kezembe....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!