Hány olyan lehet Magyarországon, mint Karácsony, aki jogszerűtlenül oktatott felsőoktatási intézményben?
Karácsony elvileg nem oktathatott volna, csak volt egy kis politikai hátszele és ezért tudta megtenni.
Viszont, nem is ez a lényeg, hanem az,hogy ennyire könnyű átverni a rendszert a katedrán bohóckodni.
Lehet, amelyik tanár egyest ír az ember zárthelyi dolgozatára, az jogszerűtlenül oktat.
2.De meglett.
Viszont az Oktatási Hivatalnak érdemes lenne vizsgálódnia másoknál is.
Szívatós, semmit nem tanító, de vizsgán követelőző oktatókat érdemes lenne megvizsgálni.
Nekem volt egy oktatóm, aki a saját példáját sem tudta megoldani a táblánál, és 10 perc után úgy döntött, inkább ugorjunk egy másik példára. És elvileg ledoktorált, de hogy hogy sikerült neki, azt nem tudom.
Egyébként jogosan vagy jogszerűtlenül, de a tanárok többsége alkalmatlan a tanításra. Ez inkább a leépült oktatási rendszerünknek köszönhető.
Tekintve hogy egy egyetemi adjunktus nettó 192 ezret keres havonta, örülni kéne, hogy van aki odamegy egyáltalán, akár végzettséggel, akár nélküle.
Programozóként egy hét alatt többet viszek haza, pedig nem szakadok bele a munkába. De még a szobafestő apám is háromszorosát keresi az egyetemi adjunktus bérének.
9
szerintem már most van olyan iskola, ahol a karbantartó is tart tanórákat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!