Próbaidő alatti felmondásnál mivel indokoljam hogy már nem akarok tovább a cégnél dolgozni?
Elég hamar rájöttem, hogy a jelenlegi munka nem nekem való. A főnöknek nem szeretném olyan nyilvánvalóan elmondani, hogy nem bírom a jelenlegi munkakört.
Hogyan tudnám diplomatikusan elmondani?
Nem kell indokolni.
Ha nagyon kekeckednek, akkor elmondhatod, hogy a munkaszerződésben és a munka törvénykönyvben rögzített jogoddal élsz és a próbaidő alatt felmondasz.
Mondhatsz bármi, úgyis rossz szájízzel fognak rád gondolni.
Munkaidőd utolsó egy percében (vagy, ha punk vagy, reggel): Szia Főnök, csak annyi, hogy holnap már nem jövök, rám ne számítsatok többet, szia!
Nem kell megindokolni. Ha holnap csak simán nem mész be, és soha többé nem mész be, az is oké.
"Azért a kilépő papírokért meg ilyenekért be kell menni, ha a felmondás pillanatában nincsenek kész vele..."
Ez is tévedés. Nem kell. Ha már nem állsz jogviszonyban a céggel, akkor semmire nem kötelezhet. Ha nem mész be érte személyesen, akkor legkésőbb az 5. munkanapon a lakcímedre köteles kipostázni a leszámolási papírokat, és ha még jár bér, akkor azt is, ha készpénzes fizetés volt a cégnél.
#19: Életem első "munkahelyén" életem első "felmondása":
- Bözsi néni, én szeretnék augusztus utolsó szombatján elmenni a családommal Lillafüredre kirándulni, aztán tanszereket vásárolunk majd az öcséimnek, meg nekem - mindezt az adott szombat előtt három héttel.
- Ide figyelj, ha szombaton nem jössz be, akkor már soha többé nem kell jönnöd!
- Rendben.
Szépen bejártam és dolgoztam, aztán a megbeszélt szombaton én elmentem kirándulni a családommal Lillafüredre, majd tanszereket venni nekem és öcséimnek. Akkoriban még nem volt mobil, az otthoni vezetékest meg csörgethette, mert mi Lillafüreden kirándultunk, és tanszereket vásároltunk. Hétfő lett volna a következő napom, nem mentem, mert hát azt mondta, nem kell, meglepődtem, mikor a vezetékes csörgésére ébredtem, és üvöltve kirúgott, amiért nem mentem be arra a napra, amire ő mondta, hogy nem kell :D
14 voltam, és a falusi kisboltban dolgoztam feketén. A legszebb az egészben, hogy ezután ugyanolyan volt a kapcsolatunk, ha bementem hozzá valamiért, mert olyan kiállhatatlan természete volt az öreglánynak (a vevőivel is üvöltözött rendszeresen), hogy már kb. mindenki dolgozott nála a faluból legalább egyszer...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!