Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ki tart előbbre az életben?...

Ki tart előbbre az életben? Aki különköltözött a szülőktől és albérletben lakik vagy az, aki mamahotelban lakik, viszont van egy saját kocsija? Amit az egyik lakbérre költ, a másik azt az autóra költi.

Figyelt kérdés

2022. szept. 16. 00:20
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Anyagilag tény és való, hogy az albérlet egy jövőszippantó dolog. Havonta alsóhangon egy százast fizetni csak arra, hogy egy helyen élsz.... meh. 1-2 év alatt el is megy az a pénz ami egy jobbféle használt autóra menne.

Deeee az autó is tök hülyeség, ha nincs rá ordas nagy szüksége az embernek.

És mint előttem írták, ha már tellett autóra, nagy valószínűséggel egy kis plusz ráfizetésével már saját lakás is tellett volna. Nem nagy, de saját.

És ha az a kérdés, hogy melyik "jutott előbbre" azaz a saját életében ki lépett meg egy mérföldkövet, akkor az az anyagi kiszolgáltatottság ellenére is az, aki külön él.

Az nem mérföldkő, hogy tudsz utazni. Az igen, hogy önálló vagy.

És tény, hogy sokkal jobb összeköltözni valakivel, mint egyedül albérletezni. Deeee vannak helyzetek amikor jól jön. Pl ha a halál f*szán laknak a szüleid, és te meg a városban szereztél munkát.

2022. szept. 16. 08:38
 12/32 anonim ***** válasza:
60%

Egyik sem. Én is egyetértek veled kérdező, hogy az albérlet kidobott pénz az ablakon. Autó meg csak akkor létszükséglet, ha azzal jársz messzire dolgozni, egyébként pedig luxus cikk és nélküle is lehet élni.

Annak lesz jobb, aki otthon él a szüleivel, és összegyűjt annyi önerőt, hogy majd leendő párjával esetleg hitelt tudjanak felvenni a saját lakásuk törlesztésére. Ez még mindig jobb befektetés, mint a kidobott albérleti összeg. Egyébként pedig a törlesztő részleg még mindig olcsóbb, mint az albérleti pénz.

2022. szept. 16. 09:15
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon nehéz kérdés. Mama hotelben autóval az alábbi költségeket feltételezem:

-mama hotel rezsi és kaja hozzájárulás (bízok benne hogy ez mindig triviális)

-autó fenntartás (biztosítás, adók, tankolás, szerviz (pláne ha ez egy már alaposan kipróbált és ezáltal megfizethető Mercedes))

Egy albérletben pedig autó nélkül:

-bérleti díj és rezsi

-kaja

Az összes többi költség a két helyen megegyezik. Egy viszont nagyon valószínű: aki költözik, könnyebben talpra áll. Képes lesz kézbe venni a sorsát és pl. oda menni ahol jobban élhet, jobb munkát kap és több fizetést. Megtanul spórolni, félretenni.

2022. szept. 16. 10:23
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
A párválasztást erősen lekorlátozza a mamahotel élethelyzet. Általában nem csak szimpátiát kiváltó, de alapfeltétel is az önállóság a legtöbb nő szemében. Persze huszonegypár évesen még lehet szédíteni a középiskolás lányokat azzal hogy van egy autód, de akár azzal is hogy szemrebbenés nélkül ki tudsz fizetni 3 kör koktélt vagy egy üveg töményet.
2022. szept. 16. 10:32
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Van egy tehermentes lakásom, autóm nincs, jogsim sincs, albérletben sem éltem, addig laktam a szüleimnél, amíg össze nem spóroltam elég önerőt lakásvásárláshoz, aztán 5 év alatt kifizettem a hitelt. Az tart előrébb, akinek van terve és törekszik arra, hogy előrébb lépegessen az életben. Ebből a szempontból mindegy, hogy autója van vagy albérletben él, mindkettő lehet életképtelen, de olyan is, aki a jég hátán is megél.
2022. szept. 16. 10:37
 16/32 anonim ***** válasza:
80%
Hohó 15, ez így korrekt, de ma már elég valószínűtlen, mert elszállt az ingatlanok ára. Volt idő amikor lehetett úgy is ahogy te csináltad.
2022. szept. 16. 10:47
 17/32 anonim ***** válasza:
20%

Miért lenne kidobott pénz az albérlet?

Ha megvenném a házat amiben élek, akkor a hitelt 28 évig fizetném, nagyjából akkora törlesztővel mint amint a bérlésért fizetek.

Szóval 28 évig után lesz csak veszteséges.

Amúgy a hitel szerintem sokkal kockázatosabb, mert ha mondjuk a 15. évben jön egy válság és nincs munka, akkor is fizetni kell. Az albérlet ilyen téren rugalmas, mert max költözök vissza szülőhöz.

És akkor a lakáshitelhez szükséges önerőről még nem is beszéltünk, ami lazán egy (új) autó ára...

2022. szept. 16. 11:10
 18/32 anonim ***** válasza:
94%
16-os, hallgass Kalmárokat. Igen, változtak a lehetőségek, a Fidesz jól elintézte, de ki lehet okoskodni lehetőségeket.
2022. szept. 16. 11:15
 19/32 anonim ***** válasza:
34%

"Miért lenne kidobott pénz az albérlet?"

Mert az albérleti lakás SOHA nem lesz a tiéd, a hitelre vett lakáskor pedig a SAJÁT lakásodat törleszted és amikor lejár a hiteltörlesztés, az a lakás örökre a tiéd marad.

Az albérletről pedig ezt nem mondhatod el. Ott bármikor kitehetnek, ha éppen a tulaj úgy akarja. A pénzt te sose látod újra.

Amit pedig a saját lakásodra költesz, az a tiéd lesz, befektetés.

"És akkor a lakáshitelhez szükséges önerőről még nem is beszéltünk, ami lazán egy (új) autó ára..."

Ha neked egy autó többet ér, mint a saját fedél a fejed fölött, ám legyen. De én ezzel nem dicsekednék.

2022. szept. 16. 11:15
 20/32 anonim ***** válasza:
0%

"Amúgy a hitel szerintem sokkal kockázatosabb, mert ha mondjuk a 15. évben"

Le lehet cserélni a hitelt, ha odafigyelsz.

2022. szept. 16. 11:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!